Teade

Collapse
No announcement yet.

Priboi 50YM204C raadiohäired

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Priboi 50YM204C raadiohäired

    Tere!

    Oman võimendit Priboi 50YM204C, heli on mõnus ja naturaalne. Probleem on selles, et kui külmkapp või laelamp põlema panna, käib läbi kõlarite päris mehine raksakas. See peaks olema raadiohäire, kuid kuidas selliste häirete vastu võidelda.

    Sain antud võimendi paar päeva tagasi, asi ise on ostetud 1990 ja kuna juba poest ostes oli üks lõpulamp läbi siis jäi see garaazinurka seisma. Tuttava käest sain uue lambi ja seega võimendi ise on praktiliselt uus, kui mitte arvestada sesmist. 100% originaal, kriimudeta ja näeb välja nagu uus. Kui keegi on huvitatud lampvõimust siis võibolla saame kaubale privas, pakkuda võiks Yamaha CD, DVD või häid kõlareid.

    #2
    Ilmselt on tegu rohkem mingi võrguhäirega... ilmselt lambi või külmiku töölepanekul tekkiv pinge- või voolukõikumine kandub võimu trafo kaudu selle elektroonikasse. Vaata õige, kas võrgujuhtme lähendamisel võimu kestale (küljed ja esipaneel just, samuti ülemine ja alumine külg) tekib kõlarites urinat. Kui tekib, siis võib arvata, et asi on tundlikum häirete suhtes. Eks edasi saab näha, mis teha.

    Comment


      #3
      Lase oma elektrisüsteem elektrikul üle vaadata.Sul on vist kõik ühe liini peal ja juhtmestik kehvake.Hea oleks tarbijad liinide vahel ära jagada.See on pikk teema ja nii on väga raske seletada.

      Comment


        #4
        Juhtmestik on ühe faasi peal jah ning asun lähemast alajaamast mingi 2,2 km kaugusel, olles viimane tarbija. Pinge on sutsu madal, langedes kohati 172 voldini, kui palju tarbijaid taga on. Aga sama probleem oli ka teises kohas, kus võimendit katsetasin. Ilmselt korjab see kusagilt kontaktide sädelusel tekkivaid raadiohäireid tugevalt sisse ja võimendab need siis üles. Mida annaks ette võtta peale külmkapi relee remondi, mis tundub siiski kõige hullem. Muud asjad nii väga ei segagi aga külmik lülitab ennast ju pidevalt ning mul on neid suisa kaks.

        Comment


          #5
          vaata oma priva

          Igasuguse elektroonilise seadme normaalseks tööks on selle sedmele ettenähtud toitepinge. kõigepealt on vaja tagada olukord, kus toitepinge on vahemikus 220-230V. ,samuti mõjub halvasti igasugune järsk pinge kõikumine.

          Comment


            #6
            Seda võimendit proovisin ka korraliku toitega kohas, külmkapp tegi ikkagi prõksu sisse. Külmik oli jällegi mingi 25 aatat vana juust. Võim viskab krapsu sisse siis kui mingid kontaktid kusagil sädelevad, raadiohäire. Kuidas selliste häirete vastu võidelda? Külmiku kontaktidele lisada paras kondekas, või mis?

            Comment


              #7
              Lisaks veel niipalju et Radiotehnika Y7111 teeb samamoodi tugeva prõksu kõlaritesse aga Yamaha AX 396 on vait kui saabas samades tingimustes

              Comment


                #8
                Pinge asi on nüüd küll rohkem Eesti Energia probleem aga külmkapp ajab paratamatult häireid sisse kui ta võimuga sama liini taga on.Soovitan elektrikul lasta viia kilpi eraldi liin.

                Comment


                  #9
                  Kui suure raha eest oled nõus Priboist loobuma?

                  Comment


                    #10
                    Kui ta sul 20 aastat nurgas seisis töötamata on ilmselt toitefiltrite silukonded ära lõppenud ja kõiksugu võrgu häired tulevad läbi. Eriti neid kondesid tuleks kontrollida mis võimude trükiplaadil sisendi kõrval asuvad.

                    Comment


                      #11
                      tegu on impulsshäirega,tavaliselt pannakse kaitseks kondensaator vahelduvpinge otste vahele.mõnikord trahvole, mõnikord lülitile. katsetuseks sobiks 0,1 mikrofaradit,400 voldile.

                      Comment

                      Working...
                      X