Teade

Collapse
No announcement yet.

Y-101-Stereost Y-101-Surround

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Y-101-Stereost Y-101-Surround

    Sooviks igast toredat infi kas selline asi on võimalik nii et võimsus ei langeks ja kuidas selle teostamine välja võiks näha. Enda ettekujutus esialgne on et juurde teha 1 stereo väljund ja 1 mono väljund (tsenter kõlari jaoks).
    Kui muud ei mahu siis pudel õlut ikka mahub

    #2
    Sellel küsimusel pole mingit seost võimsusega. Sa peaks sellekohast kirjandust hoolikalt lugema. kuid lühidalt. peab olema stereovõim parem kanal ja vasak kanal need on esimesed kõlarid, siis peab olema teine stereo võim parem kanal ja vasak kanal ja nendel kõlarid, mis asetsevad kas siis külgedel või tagalas. see on tunduvalt väiksema võimsusega kui see mis on esikõlarite toiteks. ja siis on monovõim keskkõlari jaoks ja üldreeglina on selle võimsus sama, mis on külgkõlarite võimendil.Siis peab olema mingi väljud, kust saad surround heli, kas on protsessor eraldi või on see helialikasse ehitatud.Sealt tuleb võimendite sisendisse heli järgmiselt, esimesed kõlarid ja nende võimendisse kaks sisendit. külg või tagalakõlarite võimendile kaks kaks sisendit ja keskkõlarile (mono) üks sisend. Kui on kaks y-101 siis saad asja osaliselt lahendada, juurde on vaja mono võim keskkõlarile. Sisuliselt on see raiskamine, sest praktikas külg, ehk tagalavõimu ei kasuta kunagi täiel määral. uuri kuidas on ja kasutatakse surround resiiverite valjukaid ja mis võimsustega need on.
    Näit on STR665resiiveri võimsused järgmised 2x90W esikõlarid ja 3x70W külg ja keskkõlarid, kuid praktikas kasutatakse sellest 20% võimsust, nät. filmide vaatamisel. helirõhk on sellise võimsuse juures juba niivõrd suur et rohkem lihtsalt ei kannata, muidu läheb asi juba mõttetuks müraks ja kaif kaob.
    Ehk targemad parandavad.
    Kui ma õieti aru sain siis kavatsed selle teha ühe võimuga????
    Kohe mitte kuidagi ei õnnestu sa ikkagi uuri mis asi see suround heli on?
    Ehk selleks peab olema viis eraldi võimendit, kust heli edastatakse ajalise nihkega.

    Comment


      #3
      Tavaliselt on ressiiverid 5x100W või sinnakanti, ehk kõikidesse kanalitesse läheb ühepalju. Kas see on siis osaliselt raiskamine? Alles kuskil teemas keegi kirjutas, et hea on, kui kõik neli kõlarit on ühesuurused+supakas.

      Teemaalgatajale niipalju, et neli väljundit võimust ei tee veel surroundheli. Mõtled asja arvuti taha ehitada?

      Comment


        #4
        On olemas ka 6x100W eks iga firma püüab oma sodi müüa kama kaks mis sellega tehakse, Iseasi on see, et kas seda reaalselt kasutada ka saad või on kasutajateks täielikud kurdid, kes seda kuulevad kõike kõhunaha kaudu.Aga see on juba teine teema. ja kui need suured ja ilusad numbrid ka tegelikkusele vastavad?

        Lähtusin oma vastuses praktilisest kasutusest.Ja mis raiskamisse puutub siis võid ju ka naabri käest küsida palju kell on. Ju oma kella vaatamine kulutab kella ja
        see on suur kahju.

        Tavaliselt on ressiiverid 5x100W või sinnakanti, ehk kõikidesse kanalitesse läheb ühepalju.

        Vaat nii see küll ei ole.See on suht mõtetu jutt ja ega Sul endal ka asjast praktilist ettekujutust pole kui nii räägid.

        Korralikul pillil on olemas kolm regul. võimalust ja see pannakse paika vastavalt ruumile ja soovile ,samuti on võimalus valida ajaintervalli, millega tekitatakse ajaline nihe, esi ja külg, või tagalakõlarite suhtes ja seda teeb protssesor, mis on pillis. jutt on resiiverist.

        Comment


          #5
          To: humax

          Eksisteerivad ju igasugu passiivsed ruumihelijaotusmaatriksid.

          Isegi omal ajal niimodi pseudokvadrot kuuland ja kaifind.

          Edit: mingi võimsuskaoga ja pihutäie takistitega on suht lihtsalt teostatav kuid saab kasutada ainult kahte sisendit.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

          Comment


            #6
            oli vist nii, et pseudokvadro puhul aeti asi faasinihkesse, mingi jama skeemiga, mida aga ei saa surrounduga võrrelda seda tehakse ajanihkega. Eks seda ka katsetatud ja siis armsa liigutusega prügikasti pandud.

            Comment


              #7
              arvuti taha jah, et helikaart jaotab ometigi ise ära heli :P evil bullshit live 5.1 pole justkui kõige shitemate kaartide killast kah :P aga tähendab 2 võimuga saab jah igast asju teha aga lihtsalt põhimõtteliselt huvitas kas 1 te kasti kuidagi kerget moodi ei saa kogu süsteemi panna
              Kui muud ei mahu siis pudel õlut ikka mahub

              Comment


                #8
                Kui muud ei mahu siis pudel õlut ikka mahub


                ole täitsa poiss ja ära täna enam ...........

                sorry, ma seletasin küll oma arust kõik ilusasti ära ja tõepoolest ma ei saa aru mida sa veel küsid?? mis mõiste on tehnilise lahenduse juures kergelt, see on nii et kas saab või ei saa.

                sama jutt, et natuke rase, kui nii siis leia ise lahendus oma probleemile.

                Comment


                  #9
                  Ühte kasti saab asja panna küll. Põhimõtteliselt on selleks 2 võimalust:
                  1. Lammutad võimu seest tühjaks ja ehitad sinna 5 uut võimu, loomulikult vastavalt väiksema (kanali)võimsusega, sest trafo ja radikad panevad piiri ette.
                  2. Lammutad 2 stereovõimul ja ühel monovõimul korpused ümbert ära ja laod saadud luukered ühte suurde kasti, mida siis oma maitse järgi disainid.
                  Kas see nüüd lihtne ja otstarbekas on - vaieldav ja oleneb tegija oskustest.

                  Paar päeva enne jõule käisin panin ühe Kenwoodi resiiveri üles. Inglisekeelses juhendis oli märgitud 5X120W RMS, eestikeelses 5X100W tegelik võimsus (juba parem, aga mis võimsus see veel on?). Voolutarve max 280W. Seega jälle ühte igiliikurit, mille kasutegur jääb 200% kanti, oma käega katsutud . Nojah, see vana ja nõrkemiseni nämmutatud teema...

                  OT: Pole vaja mingit kütuseelementi - ostke tuba moodsaid võimendeid täis ja inimkonna energiaprobleemid ongi lahendatud
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by DRage@Dec 28 2004, 23:28
                    lihtsalt põhimõtteliselt huvitas kas 1 te kasti kuidagi kerget moodi ei saa kogu süsteemi panna
                    Mingis Vene foorumis jahutakse ka sel teemal, 101 l visatakse lõppud välja ja
                    radikale mahutatakse 4 kiviga skeemi, täiesti reaalne LM1875(tda2050)ga saada
                    4x20W , ainult hulga odavam teine 101 olemasolevale peale tõsta.
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                    Comment

                    Working...
                    X