Teade

Collapse
No announcement yet.

Brig: kas 2*50w v6i 2*100w ?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

To Sebastian. Jah on küll. peaaegu üheaegselt tulid tootmisse AMFITON parameetrite poolest natuke parem ja teostuselt ja disainilt meeldivam kui Brig. Võimsusega 25W. (väiksemad moonutused ja müratase) kuid meil vähem levinud.Siis BRIG.Mõlemad võimendid said populaarseks selle ajal oma väga heade näitajate poolest ja hea vastupidavuse tõttu ekspluatatsioonis.1985 aastal töötati välja ja juurutati tootmisse ODÜSSEI 010 selle eelkäija on AMFITON.Väljatöötatud samade konstruktorite poolt ja esialgne variant ka avaldatud ühes ajakirjas Radio.Asjade vaimne isa oli üks tugevamaid selle ala spetsialiste Sussuurin.Lipulaevaks oli ,on ja ka ilmselt jääb ODÜSSEI 010, mis oma näitajate poolest ületab tunduvalt oma eelkäijaid.Viimane on ka parem selle aja prototüüpidest, mis väljatöötlusel aluseks võeti.Kahjuks müüdi seda meil piiratud kogustes ja on ka vähe levinud, samuti nagu AMFITON. Isiklikult hindan kahte viimast kõrgemalt kui Brigi nii näitajate kui ka teostuse poolest.Oli ka KORVET seeria kuid see polnud nii hea ja seda väga mitmel põhjusel nii väljatöötluses kui ka teostuses.

Ei saa ka näitajate poolest märkimatta jätta meie ESTONIA 010 lõppvõimu ja kui temaga loomkatseid ei teosta siis töötab küll, ja seda ainult lõppvõim.

Kogemustest võb julgelt väita, et pole nad sugugi halvemad tolleaegsetest lääne võimudest oma näitajate poolest ,samaväärsed või paremad.Ainult disaini ei saa võrrelda.Nood läigivad paremini ja nupud käivad mõnusamini.Remonti aga tahavad samamoodi ja seal teised probleemid.

Comment

Kes venekeelt mõistab saab SIIT vaadata ühte võrdlust Brigi ja Odissey vahel, mille arvamusega olen enamjaolt nõus. Üheselt on raske öelda kumb parem.
      Isiklikult mina Amfitoni võimendeid tõsiselt ei võta.
      Korveti au kaitseks tahaksin lisada seda, et neid mudeleid on seal maa ja ilm kui palju. Näiteks Korvet 50U-068 tehti võttes aluseks Brigi ja teiste olemas olevate paremate võimendite häid lahendusi ja oli neil plaanis teha parim pill tolle aja kohta, kuid see neil ei õnnestunud sugugi, pigem suur samm tagasi. On veel 100U-068, 100-048 mis samuti ei kõla ja töökindlus oli eriti valus teema. Kuid mind väga meeldivalt üllatas Korvet 200UM-088 mida praegu oman ja ei vahetaks ei Brigi ega ka Odissey vastu (olen neid võrrelnud mitmeid kordi), sest minu arvates on see konkreetne mudel neist kindlalt üle nii teh. näitajate poolest kui ka originaalsuse poolest (väidetavalt venelased copysid ta mingi Yamaha pealt maha).

Aga see on minu isiklik arvamus.

Comment

Oma kogemustest võin öelda, et Korvet 50-068 põhiliseks(heli moonutajaks) probleemiks on tämbriplokk ja eelvõimenduse osa. Sellest on räägitud ka vene hi-fi foorumites. Oma korveti uurides avastasin, et skeem ei lähe üldse kokku levinud korveti 50-068 skeemiga - natuke uurimist ja selgus, et sisu vastab hoopis Bark 50-068 skeemile. Nii korveti kui brigi heli saab paremaks, kui lõpust asendada op- võimendi К574УД1 ja op võimendi toide teha korralikult stabika kividega. Varasemates foorumites on mainitud, et vanad transid sahisevad - vähemalt minu võimendil sellised sahinad puuduvad. Brigi puhul on postiivne korralikust metallist esipaneel - korvet 50-068 on juba uuema aja toode ja kasutusel rõve plastmass ja plekk.
        Kokkuvõttes -mõlemast võimust saab kvaliteetse 50w võimendi kui skeemi natuke kaasajastada. Juhul kui signaali allikaks on odavama otsa arvuti helikaart ei ole mõtet investeerida op võimude vahetamisse.
        "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Aga missugused oleks soovitused К574УД1 asemele? Olen igasugusest Brigi "moderniseerimisest" lugenud...selle vahetamist pole justkui pakutud. Ise olin arvamusel, et see suht hea op. võimendi...kui mälu ei peta, siis venelastel maha viksitud AD513 pealt.

Comment

AD825 kasutamisel pidavat helikvaliteet paranema(После замены ОУ на AD825 пропало шипение совсем - dom.hi.fi.ru) . See vene opakas on ka hea kvaliteediga, opaka vahetus oleks vajalik ehk siis kui ülejäänud aparatuur juba hi-end. Ise prooviks alustuseks opaka toite korraliku stabikaga teha.
            "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Muidu kui selline raamat nagu grammofonid ja võimendid raamatukogust võtta, siis seal päris põhjalikult kõik andmed olemas selle ja paljude teiste võimendite kohta
              Kui midagi ei tia, kysige minult...ma ei vasta:

Comment

Working...
              X