Teade

Collapse
No announcement yet.

220V maa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

220V maa

Tere

Küsimus tekkis ,et kuidas oleks õige ühendada kahte 220 V voolu maad : kas omavahel kokku ja siis korpusse võimendil või eraldi mõlemast 220V maast eraldi juhe korpusse ?

üks 220V tuleb sisse ja läheb lüliti peale ,teine tuleb samast lülitist ja läheb subakale ....ühesõnaga tahan subakat võimendi lülitist juhtida ....aga kuidas maa ühendada võimendis?

3 juhtme süsteemiga ühendub 220 maa ise.
    2 juhtmega pole vastav maa kasutuses ja piisab signa juhtmest.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Elukaz ...ma tean seda isegi mis on kolmnurk ja tähtsüsteem.Ma küsisin konkreetset asja võimendist mitte Eesti energiast.

Comment

Hmm, ma ei pidanud silmas 3 faasi vaid maa-null-faas.
        Ehk maa olemasolul mis tuleb nulli-faasiga kaasa kannad maa edasi.
        Kui ainult null-faas siis jääb 220 suhtes kogu asi maandamata ja ainus vajalik kerede ühendus sisaldub signaali kaablis.

Comment

mis on 3-juhtme süsteem ...ehk mõttled seda kus 220 V võetakse 0-li ja 380 faasi vahelt?

Comment

Elukaz...aga kuidas ma ühendan maa võimendis ?

Comment

On sul üldse maa juhe kasutuses?
              Kui ei ole siis tekib võimule mingisugune oma maa mida pole vaja kuhugi ühendada. Peaks nigu kõik variandid juba öeldud olema.

Btw poste saab muuta "muuda" nupu abil.

Comment

Elukaz ....loe mu palve veel läbi ja kui ei oska siis ära kommenteeri.

Comment

Originally posted by artofnoise@Feb 2 2005, 00:54
                  Elukaz ...ma tean seda isegi mis on kolmnurk ja tähtsüsteem.
                  Kui tead, miks küsid, kuna mina ei tea kuda pidi pistik seina ühendatakse, siis
                  panen nii Faasi kui 0 läbi lüliti käima.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

No mis kuradima maast te siin jahute? Enne kui jutustama hakkate tehke mõisted selgeks! on olemas null, faas ja neutraal,( faase on 3tk.oleneb millist neist kasutatakse, kuid valgustuse korral ainult ühte kolmest) kõiki neid kolme faas, null ja neutraal ,kasutatakse majasiseses vooluvõrgu süsteemis. Kaasaegsete süsteemide kasutamisel ja ehitamisel. Kindlasti on ka veel selliseid süsteeme, kus on kasutusel ainult faas ja null. Läbi lüliti, mis lülitab mingit seadet, lähevad faas ja null juhe, nii, et seade oleks väjalülitad olekus, täielikult vooluvõrgust lahutatud.Raadiotehnilises seadmes neutraali ei ühendatagi, kui selleks pole erivajadust.Sellist mõistet nagu maa ei ole kasutusel, küll aga on kasutusel selline mõiste nagu maaühendus. Selle all on mõeldud ahela ühendust seadme korpusega või metall alusega.

Comment

Originally posted by humax@Feb 2 2005, 09:26
                      Enne kui jutustama hakkate tehke mõisted selgeks! on olemas null, faas ja neutraal
                      nonii, täpsustame veel veidi. ülikoolis õpetatakse, et kaasaegses viiejuhtmelises süsteemis on: faasijuhid (kuni 3 tk), neutraaljuht ja maandusjuht. neutraaljuht on see mida kõnekeeles ka nulliks vahel nimetatakse. maandusjuht on see ilus kolla-roheline juhe, mida vaid seadmete kerede ja korpuste maandamiseks kasutatakse. viiejuhtmelise süsteemi korral 230 V saadakse faasi ja neutraali vahelt - faasipinge (täht-süsteem). on olemas veel ka kolmejuhtmeline 3×230 V pingesüsteem, mida on pool Tallinna kesklinna täis ja mõnes väiksemas asulas ka tüka-lapati. seal on siis vaid 3 faasijuhti ja 230 V saadakse kahe faasi vahelt - liinipinge (see siis kolmnurk-süsteem). neutraaljuht puudub.
                      viiejuhtmelise süsteemi juures ei tohi kunagi korpuse maandust läbi neutraalijuhi teha, kuna kui kuskil mingi rike tekib ja neutraal pinge alla satub, siis on kogu seade pinges ja eluohtlik.
                      selline on teooria.
                      kui sul võimendi on tõesti ka nõuetekohaselt maandatud läbi eraldioleva maandusjuhi (kolm soont toitekaablis ja kolm klemmi pistikus: faas+neutraal+maandus), aga 230 V väljund on vaid kahejuhtmeline (faas+neutraal), siis pole sul muud midagi teha, kui paned võimendi ja subbaka vahelisele kaablile eraldi ühesoonelise juhtme juurde, millega ühendad kahe sedme korpused omavahel, sest maandusjuht vaid ohutustehniliselt selleks mõeldud ongi, et keresid-korpuseid maandada. ühenduse teed lihtsalt polt-liitega või paned veel lisaks mingi pistiku vahele, et lahtiühendades alati mutrivõtmega lähenema ei peaks.
                      küsimus jääb vaid õhku rippuma, et mis võimendit ja subbakat kasutad, et maandada vaja on? aga noh, kui on, siis on.

peetersch@studeeris.energeetikat.aastaid.ttü
                      Tark ei torma!

Comment

Originally posted by humax@Feb 2 2005, 09:26
                        No mis kuradima maast  te siin jahute? Enne kui jutustama hakate tehke mõisted selgeks! on olemas null, faas ja neutraal,( faase on 3tk.oleneb millist neist kasutatakse, kuid valgustuse korral ainult ühte kolmest) kõiki neid kolme faas, null ja neutraal ,kasutatakse majasiseses vooluvõrgu süsteemis. Kaasaegsete süsteemide kasutamisel ja ehitamisel. Kindlasti on ka veel selliseid süsteeme, kus on kasutusel ainult faas ja null. Läbi lüliti, mis lülitab mingit seadet, lähevad faas ja null juhe, nii, et seade oleks väjalülitad olekus, täielikult vooluvõrgust lahutatud.Raadiotehnilises seadmes neutraali ei ühendatagi, kui selleks pole erivajadust.Sellist mõistet nagu maa ei ole kasutusel, küll aga on kasutusel selline mõiste nagu maaühendus. Selle all on mõeldud ahela ühendust seadme korpusega või metall alusega.
                        ma arvasin, et sa oled tark mees. ei püüa öelda, et ei ole, aga sellesse teemasse panid veidi võssa.
                        ei ole mõtet teadust ajada, sest selle tähendus jääb enamikule uduseks.
                        kõigile mõistetav oleks siiski faas (line L), null (neutral N), maa/maandus/mätas vms mille tähistuseks on maanduse märk

võimu sees käivad lülitist läbi null ja faas, maandused ühenda lihtsalt kokku ja korpusesse
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Soovitan soojalt hankida selline raamatukene.

OT:
                          Kurvaks teeb, et elades e-Eestis, infoühiskonnas, permanentselt internetti ühendatult jne. - tarvitseb vaid armastatud otsingumootorisse Neti trükkida TN-C- või TN-S-juhistik, on tulemuseks ümmargune null
                          Tahad ennast harida, siis maksa!

Comment

jälle lahing Plevna all.ja kõik sellest et selliseid keerukaid küsimusi nii hilja öösel esitatakse.ainus lahendus oleks nüüd selles, kui artofnoise oma küsimuse ringi sõnastaks-sellisesse vormi et laiad massid peale tema ka aru saaksid,milles mure on.siis tuleks ka korralik vastus ja kaob vajadus üksteise mõistust mõõtma hakkata.

Comment

:unsure: No mis parata? Häda mõistuse pärast! Kui ei oska korralikku vastust anda.Järgnevatel kordadel jätan vastamatta on lihtsam ja õigem kui siin elementaarsete asjade kallal teadust teha (nagu mainitakse) ja teaduste kanditaate häirida.

Palun vabandust halva ja möödapandud vastuse pärast. :lol: :lol: :lol:

Põhimõtteliselt on minu postitus õige ja võite seda usaldada, see on kõigile, kes aru saavad.

Vabandust häirimise pärast.

Comment

Working...
                              X