Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendile toide

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendile toide

On siis selline probleem et tevalo-s on toroid trafo. Ja seal on ühe hinnaga, mitme erineva pingega(2x38v;2x50v jne aga on 500VA)Et millist valida sest kui valida suurema pingega siis saab ju pärast kasutada mingi võimsama projekti peal, alguses kasutan väiksema projekti peal,alandan pinge vajava pinge peale. et kas nii on võimalik Ja seal on mudugi pinge mitte korralik kasutamine aga kas see on ainuke asi?
    Praegusel projektil on vaja ainult 2x38v.

Tänan kõiki kes aitavad.

sama võimsuse juures lubab madalama pingega trafo end suurema vooluga koormata. poole kVA juures võib pinge madalamaks muutmine juba probleemseks, sest vaevalt sa seda trafot tahad kasutada mingi 2*15W võimu toiteks, sest sellise asja jaoks saaks sisendpinged kiviga alla.
    kui mingit suurt asja ehitad, siis soovitan ikkagi selle madalama pingega trafo kasuks, kuna siis saad ligi 500W jagu toidet ka, mitte ei pea ligi veerand võimsust soojuseks kütma
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Skeem on siin mille jaoks ma seda toidet vaja oleks: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/psu.jpg
      Aga kui tellida mitte skeemi järgi 2x38v vaid 2x50v et mis siis saab?

Comment

Originally posted by Villem666@Feb 2 2005, 17:19
        Skeem on siin mille jaoks ma seda toidet vaja oleks: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/psu.jpg
        Aga kui tellida mitte skeemi järgi 2x38v vaid 2x50v et mis siis saab?
        Kui trafo 2x38V siis saad 2x53V, 50V saad alalist 70V, mis saab? selleks võimu
        skeemi ka vaja näha. Kui nii kallis projekt, siis pole mõtet üht sildalaldit kokku hoida. Nii võimsa toroidi puhul tuleks mõlemid mähised eraldi sillaga alaldada
        ja kokku liidetakse lüütidel, saades +,0,- .
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Terve projekt on siin: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250.html Ma ei tia kas see just kõige parem valik on aga otsustasin selle teha.Ja kas keegi saab õelda kas see suur skeem on ühe kanali või kahe. Piltide järgi on seal 8 jõutransistori ja skeemi järgi ka, aga skeemilt tuleb ju 1 väljund.Kas see läheb siis kaheks või tuleb mingi osa topelt panna?

Comment

uuri uuesti pilte ja seda lehte, kasutatud 16 transi ehk tehtud 2 sellist mono lõppu
            S A C
            Siberian Audio Concept

Comment

Aga selle pildi´järgi on ju 8 jõutransistorit ju: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250detail.jpg
              Aga kui seda pilti: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250inside.jpg natuke täpsemalt uurida siis nagu oleks kaks ühesugust trükk plaati,aga 8 transistorit on ikka.Kas siis on mingit osa tehtud kaks tükki ?

Comment

Julgen oletada, et ülejäänud transid radika alumisel poolel. Vaata tähelepanelikult selle pildil radika vahele http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250detail.jpg

Comment

Mida sa räägid Jyrka....miks tuleb ,peab olema kaks silda ...kui saab ühega hakkama ?

Miks ...põhjenda

mina tegin oma subaka kül ühe sillaga teie kiuste ja ta ei mängi mitte halvasti

Villem666,vau seda hakkad tegema ....kui RET-i mehed ei suutnud seda valmis teha siis Sina ammugi....don't personal

Comment

Originally posted by artofnoise@Feb 2 2005, 20:59
                    Mida sa räägid Jyrka....miks tuleb ,peab olema kaks silda ...kui saab ühega hakkama ?

Subbakal kama kõik, aga korralikul stereovõimul, eriti kui tahad seda viimast
                    karva lõhki ajada, siis on see lihtne ja pealegi odav võimalus mõningaid moonutusi
                    vähendada. Kui oled ossil jälginud musa pilti siis millegipärast ei ole see
                    sümmeetriline, seega tarbivad erinevad õlad erinevalt ja trafo mähiseid hakkab
                    läbima voolude erinevusest tekkiv alaliskomponent, mis eriti ei meeldi toroid-
                    trafole. Väikestel võimsustel teoreetiline aga 500W juures pidavat juba märgata
                    olevat.
                    Minu jaoks usutavam enamikest gainclone teooriatest ja praegusel UM 010 ümberehitusel kasutusele võetud.

Comment

Niipalju, kui mina tean kahte silda on mõtet kasutada juhul, kui trafol sekundaar mähised ei ole võrdse pingega (korralikult keritud trafol on pinged üsna võrdsed). Korraliku trafo puhul pidi kahe silla effekt olema "zero".

To: Villem666
                      iga kanali kohta on kaheksa lõpukat, ja stereo puhul 16tk. toetan samuti seda oletust, et ülejäänud 8tk. asuvad all. Kui sul juba selline küsimus tekib, siis kahtlen, et selle asja valmis saad.

Comment

Originally posted by artofnoise@Feb 2 2005, 18:59
                        Villem666,vau seda hakkad tegema ....kui RET-i mehed ei suutnud seda valmis teha siis Sina ammugi....don't personal
                        Nu jah ma mõtlesin et ma olen mõne valmis teinud ja äkki saan ka sellega hakkama.Tänan abistava info eest.Praegu oleks ostnud peaegu ilmaasjata need osad. Aga miks need RET mehed seda valmis ei saand siis?

Comment

Originally posted by Rom@Feb 2 2005, 22:05
                          To: Villem666
                          iga kanali kohta on kaheksa lõpukat, ja stereo puhul 16tk.
                          Seal ju selge joonis kaheksa transiga.

Comment

trafo ja siis tuleb pinge korrutada 1,33 mite 1,4-jaga

ise proovisin 20,000 g<a 31 volti

Comment

Originally posted by artofnoise@Feb 2 2005, 20:59

....kui RET-i mehed ei suutnud seda valmis teha
                              Lihtsalt rumal lahmimine mis ei sobi tehnikafoorumisse.

Villem, kui teadmisi vähe siis nende omandamiseks tuleb valida mõistlikum tee,
                              kui tahad seda võimu teha siis proovi esiteks valmis teha üks plaat ilma lõputranssidetta ja lihtsama toitega , kui käima saad siis alles mõtle lõppude ja
                              kallite lüütide ostmisele.

Comment

Working...
                              X