Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendile toide

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jah. Ma sain ise ka aru et sattusin liiga suure projekti otsa.Aga miks see nii kallis võim on, on see mingi A-klassi võim we.
    Nii et see projekt jääb minu tuleviku plaanidesse

Tänan kõiki kes aitasid

Comment

ilma lõppudetta asi ei tarbi mingit olulist võimsust ja selle toite saaksid kerida käepärasest trafost ja 1000mkf saab pinge enam-vähem sirgeks. kui see asi töötab, siis võid hankida ka kallid komponendid: trafo, lüüdid lõpud ja radikas
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Sa siis mõtled et teen ennem ilma lõpputeta valmis ja kui töötab siis panen lõpud ja õige toite?

Comment

Jällegi, enne kui ehitama hakata tasuks uurida skeemi ja konstrui otstarbekust. Kõik mis internetis üleval, pole veel sula kuld.

Põhiline mis tekitab küsitavusi on transside montaazh. Suurt radikat ei kasutata kuigi ökonoomselt. Mõistlikum on kasutada TO220 korpuses transe, kui võimalik siis isoleeritud korpusega, ning monteerida OTSE radikale, ilma idika nurgata. See teeb ühendamise kah lihtsamaks.

Netis on ka prof. võimude skeeme (Peavey jms.). Veidi keerukamad aga nad peavadki olema, kuna on valmis ja tõestatud lahendused.

Kui eesmärk raha kokku hoida siis osta kasutatud võim. 3-4k peaks 2*300W vabalt kätte saama.

Comment

Põhieesmärk on ikka ise teha

Comment

Küsiks siis kuidas teha ilam lõputransiteta, kas need tuleb lihtsalt vahelt ära võtta, ja kas ma teen terve plaadi valmis kohe, ja siis proovin kas töötab ja siis ostan korraliku toite, transid ja muud vajalikud asjad?

Comment

Originally posted by Villem666@Feb 3 2005, 17:59
                Küsiks siis kuidas teha ilam lõputransiteta, kas need tuleb lihtsalt vahelt ära võtta, ja kas ma teen terve plaadi valmis kohe, ja siis proovin kas töötab ja siis ostan korraliku toite, transid ja muud vajalikud asjad?
                Teed trükkplaadi valmis ja jätad lõputransid ühendamata (ostmata esialgu),
                kuna nüüd tarbimine väiksem saad kasutada mõnda lahjemat trafot, kasvõi
                ühe mähisega, lüüdid väiksema mahtuvusega jne.
                Vaata ka http://www.audio-circuit.dk/Projects.html seal ühes kohas ilusti näidatud kuidas näeb välja ilma lõppudeta skeemiosa.

KaruTEC, kaadrit tuleb kasvatada, moraali lugemine ei aita.
                Ehk mõtlesid hoopis TO-247 korpuses transse.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Üks küsimus veel (õigemini kontrollin oma oletusi) Kas mul on õigus kui ma ütlen et kondensaatoreid tuleb 4 tükki(nagu skeemil on) ja neid ei tule kaks paari. Ma panen selle lehekülje ka weel: http://www.astro.uu.se/~marcus/private/m250.html

Comment

Originally posted by Villem666@Feb 5 2005, 00:55
                    tuleb 4 tükki(nagu skeemil on) ja neid ei tule kaks paari.
                    Mul küll nohu aga ei aru saa, miks kaks paari ei ole 4 tükki

Comment

Sorry Ma sõnastan ümber. Ma mõtlesin et kas on vaja mõlema jaoks 4 lüüti.Trafol on ju 2 väljundit. Et kas on vaja mõlema jaoks 4-ja. Küsimus oli jah veits lollakalt küsitud :lol:

Comment

2 väljundit?
                        ma arvan, et on pigem 3 otsa, st 2 võrdse pingega mähist, milledel üks ots on ühine kui sinna skeemi kohaselt silla ja lüüdid paned, siis on ju väga selgelt näha, et läheb 2+2 lüüti kokku 44mF ühte õlga. 2+2=4 seega 4 kondensaatorit.

ilmselt väiksel võimsusel piisaks kummassegi õlga ühest kondest
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Originally posted by reuter@Feb 5 2005, 16:14
                          2 väljundit?
                          ma arvan, et on pigem 3 otsa, st 2 võrdse pingega mähist, milledel üks ots on ühine kui sinna skeemi kohaselt silla ja lüüdid paned, siis on ju väga selgelt näha, et läheb 2+2 lüüti kokku 44mF ühte õlga. 2+2=4 seega 4 kondensaatorit.

ilmselt väiksel võimsusel piisaks kummassegi õlga ühest kondest
                          oletan et see 44mF on ikka trükiviga, mis tuleks asendada 44000mF -ga?

Comment

Originally posted by saajatz@Feb 5 2005, 23:32
                            oletan et see 44mF on ikka trükiviga, mis tuleks asendada 44000mF -ga?
                            44mF = 44000µF
                            m - milli e. tuhandik
                            µ - mikro e. miljondik
                            Jälle maadleme ühikute ja kordajatega...
                            Neid siiski üsna vähe ja oleks kasulik üks kord ära õppida, pole edaspidi probleeme...
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Nii, paar soovitust.See idiootne nurgik jäta kohe seadmest välja.Kasuta transse kestas SOT93(näit. KT8101A/8102A on 25.-tk;200V 150W 16A), TO247, TO218.Need paiguta silikoon-isolaatoritele ja otse radikale(kui kasutad yhte suurt).Parem on jagada yksikud transid eraldi väikestele radikatele isoleerimata(radiaaor isoleerida sassiist)ning kasutada kesta 1...2 ventikaga nn. "õhku läbi tõmmates".Sedasi saad radiaatorite yldpindala vähendada ning kogu võimendi tuleb tublisti odavam.Kondede kogumahtuvus on pisut väke sellise võimsusega stereo võimendi jaoks(kahe kanali jaoks 1 toite seade).Soovitan panna 2x100mF vähemalt(yks konde õla kohta,hind on ka 35.-tk).Kogu võimendi võid algul kokku panna makettplaadil(maksab paarkymend krooni)ilma lõppastmeta;nii on lihtsam vigu leida ja likvideerida.Kui asi töötab,siis pane alles lõplikult kokku.
                              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                              Projektide pildid
                              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by Cheopps@Feb 7 2005, 00:02
                                ).Soovitan panna 2x100mF vähemalt(yks konde õla kohta,hind on ka 35.-tk).
                                Anna rahvale teada kus nii odavaid saab.

Pole see nurgiku idee nii rumal küll, pigem tegu tegija (mõtte)laiskusega ja
                                tööoskuste(võimaluste) puudumises.

Comment

Working...
                                X