Teade

Collapse
No announcement yet.

kõrvaklapi võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kõrvaklapi võimendi

Vaja on ehitada võimendi kõrvaklappidele - 300 oomi takistus, taasesitusgraaf on vähese jõnksuga ainult kõrgete osas, seega peaks olema hea ja sirge võimendusgraafikuga.
    võrgust sirvides jäi silma
    http://www.redcircuits.com/Page30.htm

ise ei oska seda skeemi pikalt kommenteerida.. eelarve on sellel täiesti allaneelatav.

Skeem okei, aga tundub, et see on kärbse tulistamine kahuriga.

Kui kvaliteetklapid, siis soovitaks otsida mingi A klassi võim sellele, netis neid kohanud. Mis toide Sul kasutada on ?

Minu poolt "disainitud" võimu võid leida siit . Isegi hakkas tööle.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

mis on klappide nimivõimsus? selle järgi saaks pinge. antud skeemi jaoks peaks klappide võimsus olema ca 50mW.

vägisi kipun arvama, et 4,5v toide jääb 300 oomistele klappidele väheks
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Sellel saidil:
        http://headwize.com/projects/index.htm
        on palju erinevaid klapivõimendi projekte.
        ise kasutan sellist:
        http://headwize.com/projects/showfile.php?...=bender_prj.htm

Comment

Pakuks ka ühe lihtsa lahenduse ja see oleks vene kividel K157UDI ja . ainult 2mikroskeemi. kahjuks skeemi ülesriputamise võimalus puudub. kui aga skeem huvitab siis on see kasett-dekk Vilma 204. Seda sellepärast, et sai antud isendit kasutatud kaua aega ja mängib tänaseni. Klapi võim on seal hea, kui tippkvaliteeti lausa ei nõuta.K157UD1 oli selleks otstarbeks väljatöötatud toitepinge on kahepolaarne 3-20V nominaal15V.Klapivõimuna kasutades pole radiaatorit tarvis.Lääne analoog vist puudub.Olen teda kuulanud ka väga kallite profi klappidega ja julgeks väita, et on hea.Tartus kaupluses saadaval.Sag. riba on sirge. 350mV sisendi korral on väljundpinge 1,3V 200oomi koormuse korral.

Comment

Küsimus To kalju? Mis klappidesse puutub kas on olnud võimalus võrrelda trans võimuga ja kui siis kas vahe on suur. erilised detailid ei huvita, küll aga põhimõtteliselt. Omal lampidel töötavat klapivõimu pole, ekstra selleks otstarbeks. Olgugi, et lampvõim on olemas ja suurte kõlarite järel, klappide jaoks väljavõtet pole. Mõte küll liigub sinna suunda aga pole veel lõplikku otsust langetanud?

Comment

Kui jutt pooljuhttehnikast siis: Zen olen kuulanud, väga hea.
              Seda, mis Kaljul (variatsioon Morgan Jonesi kõraklapi võimust) olen ka kunagi ehitanud. Päris hea, madala takistusega klappide (alla 150 oomi) jaoks ei soovitaks. Proovitud / ehitatud veel üht-teist, kuid pole isiklikult kõrvaklapifanaatik, ei ole seda teemaga väga palju tegelenud.

Comment

toidet pole, peab solenoidi laskma kerida, vastava...

klapid on Beyerdynamic DT880
                http://www.headphone.com/layout.php?...tID=0020110880
                ja lugemist
                http://www.dansdata.com/dt880.htm

sihiks siiski transistorvõimendite poole, lampvõimendite puhul selle väljundtrafo rajamine nõuab oma aja ja raha..

klappide kohta kirjutab veebileht: "They shouldn't add anything to what you're listening to through them."

Comment

to humax: Kasutan seda klapivõimu ca. 2 aastat. Klappideks Sennheiser HD250 Linear (300 oomised). Tegin võimu algul katsetamiseks, aga jäin tulemusega rahule ja kasutangi siis nüüd ainult seda klapivõimu. Olen võrrelnud selliste seadmete klapivõimudega: Kassetikas Akai GX-75, eelvõim Korvet UP-028, CD mängija Technics SL-PG5. Järjestasin nad mulle enim meeldinud järjekorras. Technicsi klapivõim tundus viletsaim (võibolla ei olegi mõeldus nii suure takistusega klappide jaoks), heli tundus kuidagi lame ja elutu. Korveti oma juba palju parem, kuigi lamvõimuga siiski võrrelda ei saa. Erti hea on lampvõimuga kuulata akustilist jazzi ja klassikat. Selliste muusikastiilide puhul tulebki erinevus paremini esile. Tekib omapärane 3-mõõtmelisus.
                  Soovitaksin küll ehitada lampidega klapivõim. Eelarve ei tule suur. Põhilise osa (minu puhul) moodustasid toite el.lüüdid ja väljundlüüt (mis esalgu loomulikut ehmatab; panin väljundlüüdiga paralleelselt 1uF kilekonde) Ülejäänus kasutasin vana lampraadiot doonorina (lampipesad, toitetrafo, alaldi jne.

Comment

klapid on Beyerdynamic DT880
                    Hea valik. Mul siin DT831. Ei raatsinud palju kallimaid osta, kuna kasutan harva. Muidu vast Senn. HD650, minumeelest parimad, mis veel vähegi mõistlikka hinda maksavad.
                    Soovitan teha neile hea võimendi.
                    sihiks siiski transistorvõimendite poole, lampvõimendite puhul selle väljundtrafo rajamine nõuab oma aja ja raha..
                    Enamik klapivõime siiski OTL-id

Comment

Väga hea saab AD815 ga.
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by humax@Feb 2 2005, 16:51
                        K157UDI ja . ainult 2mikroskeemi. kahjuks skeemi ülesriputamise võimalus puudub.
                        Võta remondifoorumi lingikogust mõne vene maki skeem kus seda kasutati.
                        Näiteks Majak 231, RRR sahtel (täna just vahetasin seal seda kivi), siis ära mainitud Vilma jpt..
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kui Majak 233-s on sama kivi, siis majaki klapiväljund mulle küll ei meeldi. 20 aastat tagasi koos TDS-1-ga ehk küll, nüüd enam mitte.

Comment

Originally posted by kalju@Feb 2 2005, 17:55
                            Kui Majak 233-s on sama kivi, siis majaki klapiväljund mulle küll ei meeldi. 20 aastat tagasi koos TDS-1-ga ehk küll, nüüd enam mitte.
                            233-s on lõpus k174un7 ja seal takistid vahel.

Comment

Lgp. kolleegid ma tänan Teid! Minule pole küsimus niivõrd eelarves kui soovi teostamises, kuna on veel millest mida teha.Rohkem nagu põhimõtte küsimus kas on mõtet või mitte ja seda just lamptehnika osas. Üldiselt jagan kalju seisukohti, sest Technics 472 deki klapivõimu kuulamisel tuleb küll ahastus peale.Mida ei saa väita aga sellesama Vilma204 ja Olimp003 kuulamisel vene värk küll aga resultaat on hea.Asi on rohkem selles, et mõni aasta tagasi pöördusin üldse lampvõimu juurde tagasi. Pettumus ühe kuulsa firma resiiverist ja klotsvõimust on minu jaoks enam kui suur ja selle jama maksumus polnud ka väike.Oma arvates, et parem variant on varsti rauas, siis tuleb ka komplekti klapivõim ja lamp. Asi otsustatud.Kaua närisin selle kallal ilmselt laiskusest, asja teostada kuid uuringuid on selles valdkonnas juba ammu tehtud ja klappe kasutan.

Veelkord aitähh! Aeg-ajalt on ikkagi ka teiste arvamust hea lugeda.

Comment

Working...
                              X