Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 sildlülituses, kui võimas trafo?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA7294 sildlülituses, kui võimas trafo?

Nimelt tehakse valmis mulle Sillatud võimendi TDA7294 baasil mono võimule
    RMS võimsuseks peaks 8Ohmi juures sinna 170W kanti tulema pingel ca +-35V
    Trahvo peaks olema 25V-0V-25V
    Kuid kui võimas mitu VA? 300? 400?
    Ja kui suure voolule?

Originally posted by XXXHARDCORE@Feb 3 2005, 18:49
    Nimelt tehakse valmis mulle Sillatud võimendi TDA7294 baasil mono võimule
    RMS võimsuseks peaks 8Ohmi juures sinna 170W kanti tulema pingel ca +-35V
    Trahvo peaks olema 25V-0V-25V
    Kuid kui võimas mitu VA? 300? 400?
    Ja kui suure voolule?
    Võta kivi datasheet lahti, 4oomiga +/-27V toide, 60-70W. Sillas oomid liituvad ja võimsused liituvad (-mõni%), 150W küll, aga keegi ei keela KW panna.
    +/- 35V sillas 16 oomile.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Ma ei ole täppis arvutust teinud, aga umbkaudselt arvestades sain ma, et sillas 8 oomil 150W saavutamiseks peaks piisama toitepingest +- 25-27V. Soovitan madalama pingega trafo valida.

Comment

Ja mitu VA see on.
        Mina tegin siis paar atvutust.
        Järelikult kui takistuseks sillal tuleb 16Ohmi ja võttes arvesse 1,4 kordse pinge tõusu peale dioodi silda +-35V üld pingeks tuleb 70V
        Voolu saame ohmi seaduse järgi 70V/16Ohmi=4,375A
        Trahvo võimsus siit P=U*I P=4,375A*70V=306,25VA

Ehk Trafo võimsus peaks olema ca 300VA???

Või ma olen oma lolli peaga midagi väga valesti arvutanud :blink:

Comment

Mitmed korrad tähelepanu juhitud, sa ei kuula siinust vaid muusikat ja seda
          mitte üle 10W keskmiselt kanali kohta ja selle keskmise võimsuse juures on
          moonutused päris märgatavad. Praktikas mitu Y101 tellija soovil nendega
          tehtud, see oleks miinimumpiir, arvestades kivi kvaliteediklassi mina üle 150W
          trafot küll ei telliks, lihtsalt mõttetu raha raiskamine, võimendi kaalu saab palju
          odavamate vahenditega tõsta.

Comment

Jyrka, kas sa tõesti arvad, etkui inimene teeb sild võimu, siis selleks, et teda keskmiselt 10W leierdada? Ma usun, et sild võimendi on variant, kus tahaplaanile jääb kvaliteetne muusika kuulamine ja esiplaanil on vaid võimsus. Eks teemaalgataja otsustab lõppkokkuvõttes, aga mina soovitan võtta mõistliku varuga trafot.

Comment

OK
              Ma ei taibanud alguses trahvo võimsust W välja lugeda olen harjunud VA'es

OK võtan arvesse teie soovituse

Comment

arvutusest jäi välja oluline näitaja-inimlik tegur.matemaatikas teda vaja pole, aga praktilises elus küll.minimaalne koefitsent oleks 1,2.kuigi sellise võimendi korral kasutaks 1,5-1,7

Comment

Originally posted by Rom@Feb 3 2005, 21:06
                  Jyrka, kas sa tõesti arvad, etkui inimene teeb sild võimu, siis selleks, et teda keskmiselt 10W leierdada?
                  Mitte 10 vaid 20W, Rom millal ossi muretsed, siis näed, et 10W keskmise musa
                  tipud üle 100W ja neid tippe see kivi ei seedi.

Comment

Originally posted by Jyrka+Feb 3 2005, 19:31--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Jyrka &#064; Feb 3 2005, 19:31)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Rom@Feb 3 2005, 21:06
                    Jyrka, kas sa tõesti arvad, etkui inimene teeb sild võimu, siis selleks, et teda keskmiselt 10W leierdada?
                    Mitte 10 vaid 20W, Rom millal ossi muretsed, siis näed, et 10W keskmise musa
                    tipud üle 100W ja neid tippe see kivi ei seedi. [/b][/quote]
                    Kuule võta nüüd loogiliselt, kui inimene läheb sildskeemile üle, siis teeb ta seda mitte selleks, et tippe kuulata vaid ikka pikaajalist suuremat võimsust saada, sinu targutamine oleks kohane mõne kvaliteetskeemi puhul. Ja need 150W PIDEVAT selle kivi puhul sildlülituses pole probleem.
                    Mis puutub ossi, siis müüsin oma vana maha, aga uut pole veel asemele ostnud

Comment

Originally posted by Rom@Feb 3 2005, 21:41
                      Kuule võta nüüd loogiliselt, kui inimene läheb sildskeemile üle, siis teeb ta seda mitte selleks, et tippe kuulata vaid ikka pikaajalist suuremat võimsust saada
                      Nojah, aga ega ta siis 1 kHz siinust kuulama ei hakka, tümpsumisel on max võimsus ju tõesti vähemus ajast peal, kahe matsu vahele jääb väike puhkehetk.
                      Mitte et ma arvaks et 150 VA piisav on aga ei hakka lambist ka pakkuma.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Mõtlesin nata ja otsustasin 300VA trahvo kasuks
                        Kvaliteeti taga ei aja moonutus ei mängi primaarset rolli kuna võimendi läheb Subwoofrile seega moonutuste tegur teisejärguline&#33;
                        Samas reaalis ma vaevalt suppakat kuulan iga päeva täisvõimsusel heal juhul rahulikul kuulamisel 10-15% ja max 50% ise nii umbes arvan.
                        Ma võtan arvesse selle asjaolu kuna aeg ajalt vahest on ka privaatsed peod majas siis arvan et ka suppakast pinnitakse viimase välja tol hetkel.
                        Aga Jyrka oma estoonia toon sulle küll modimiseks, igal juhul tahaks sellest norm kvaliteeti ja norm võimsust saada (surfisin vene foorumites seal oli ka juttu sellest et pole mõtet lõhkuma hakkata enne juba maha müüa ja osta võimsam kui vaja aknaid lõhkuda)

Comment

Working...
                        X