Teade

Collapse
No announcement yet.

Basskitarri võim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Selle viimase skeemi sisendtakistus on vaid 10k, kitarril/bassil peaks rohkem olema, tavaliselt 1M. Kirjade järgi on see pealegi hi-fi eelvõim.

Comment

Originally posted by jan@Feb 6 2005, 20:11
      Selle viimase skeemi sisendtakistus on vaid 10k, kitarril/bassil peaks rohkem olema, tavaliselt 1M. Kirjade järgi on see pealegi hi-fi eelvõim.
      Sestap ka tämbri reguleerimisvõimalused ei sobi hästi pillivõimule.
      Vaata seda ka
      http://sound.westhost.com/project27.htm
      eelvõimu osa. Kui bassile, siis lõpust võib osa detaile ära jätta.

Comment

Olgu ega ma ei jaga jah seda mis selle võimu sisendtakistus olema peaks. Aga nüüd ma tean.
        @Andres aga äkki oskad õelda näituseks mis jupid siis ära võiks jätta?

Comment

Originally posted by user@Feb 6 2005, 23:09
          @Andres aga äkki oskad õelda näituseks mis jupid siis ära võiks jätta?
          Arvan, et @ndres peab silmas U1B-ga seotud astet (skeemil hästi eraldatav), kuna see on overdrive'i osa. Pärast toonikontrolle võib signaali volüümipotelt otse skeemi lõpus olevale väljundpuhvrile (transistoriga) anda. Muide, bassivõim ei pea tingimata omama 3-ribalist tämbriregulaatorit. Aga võib ju ka.

EDIT: "bright"-nupu ja sellega seotud C2-R5 ahela võid ka ära jätta, ma ei usu, et selle olemasolu bassile nüüd midagi kardinaalselt juurde annab.

EDIT2: seal leheküljel on lõik "Bass Guitar, Electric Piano". Täpselt see, mida vajad.

Comment

märkasin isegi seda ja tegin vastavad muudatused. muudetud skeem siis siin Skeem
            Kas sai siis kõik ikka õieti tehtud.
            Ja kas selle lo sisendi võib ka ära jätta sest niikuinii on ainult kaks otsa mis kidrast tulevad.

Niisiis veel paar küsimust. Tähendab sellel skeemil http://www.chipinfo.ru/dsheets/ic/174/un9.html
            on kahe kondeka andmed puudu. Viienda jala juurest. Ja mida tähendab see RH kondeka juures?. Leitsin altpoolt kirjakoha kus oli ka RH ja seal juures oomid järeldasin ,et siis see on õige RH=4Oma

Comment

Tagantpoolt ettepoole

RH on koormustakisti ehk siis valjukas

Tundub, et need kaks kondekat võib ära ka jätta? Vaata
              http://radio-spravochnik.by.ru/mksx174/006.shtml

Lo on lihtsalt madalama tundlikkusega sisend, võid küll ära jätta. Skeem tundub OK!

Comment

To User
                Kas need potekad on kõik logaritmilised ja teine küsimus et kas oleks võimalik kasutada U101 grammarivõimu kivikoos samaplaadiga tl072 asemel. Vähemalt esialgseks katsetamiseks?
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

ma siin risutaks vähe teemat aga mõni postitus tagasi antud basskitarri eelvõimu skeem kus kasutusel lambid 6H2P (slaavi tähed ), lampide poole pealt on täielik võhik kuid siiski võiks kusagilt alustada...seeega
                  seal on antud et lambil kütte pingek 6.3V nagu kõigil teistel lambidel aga anoodi pinge ( Vist ) on märgitud 300V, kuidas oleks see 300V võimalik saada ilma trafo kasutuseta, sest et leian et seal oleks trafo kasutus lihtsalt tülikas kuna kui teha pisikene arvutus siis saame et kui alaldada pinget otse seinast tulevat (220V-230V) siis saame et pärast dioode pinge oleks ca.310 - 325V. küsimus konkreetne kas need lisa 10-25 V tapab lambid ära???

Comment

Originally posted by sahtel@Feb 14 2005, 17:04
                    kui alaldada pinget otse seinast tulevat (220V-230V) siis saame et pärast dioode pinge oleks ca.310 - 325V. küsimus konkreetne kas need lisa 10-25 V tapab lambid ära???
                    Lampe võib-olla ei tapaks, küll võib aga Sinu tappa
                    Mitte lisapinge muidugi vaid see, et faas jookseb otse võimendisse.

Comment

hmm okei trafo igaljuhul vajalik ütleme et siis sekundaar mähised 210V ja 6.3v(12.6V) aga kui suured voolud sealt läbi peaksid minema

Comment

Ah milleks ise jamada, mul on Elektron 104 Stereo, millel kah kidrasisend olemas. 15 vatti lööb välja. Kusjuures-saab taha panna ka mikri ja näiteks sünteka ning neid kõiki omavahel kokku miksida (olen sellega ise muusikakatsetusi teinud).
                        300 eeku ja asi on sinu!
                        Kui sa muidugi elad Tartus või saad seal käia.

Comment

siiski mitte Hr. paadikapten
                          kuhu jääb isetegemise rõõm !?
                          ja kui seda autorit uskuda siis on see eelvõim disainitud sedasi et kompenseerib basskitarri sagedus käiku või kuidas nüüd tõlkidagi venekeelest, sound oli kah igati mõnus, salvestamisel jääb väga bro tulemus

Comment

Üks lamp ei nõua sugugi palju voolu. Minu ehitatud 2*6N2P + 6P14P kitarrivõimendi "skeemitrafo" (Hammond 269EX, kui huvitab) annab sekundaarmähiselt 190-0-190V ja 65mA. Intuitiivne lähenemine võiks olla selline, et kuna võimsus on pinge ja voolutugevuse korrutis, siis sama võimsuse korral on kõrgema pinge puhul voolu "vaja" vastavalt vähem.

6N2P küttevool on paberite järgi 345 mA, kui lampe läheb rohkem, siis on seda suurust vaja vastavalt suurendada (küttemähised on rööbiti), soovitatavalt muidugi väikese varuga. Ise olen arvestanud keskeltläbi 0,5A ühe 6N2P kohta. Samas näiteks 6P3S küttevool on koguni 900mA. Aga see selleks.

Tegelikult huvitab ennastki niivõrd väikese skeemi tarvis piisavalt kõrge pinge organiseerimine. Trafo kipuks tulema hirmus kolakas, kas oleks võimalik asja nt. pingekordistiga lahendada?

Comment

Working...
                            X