võimendi skeemis (lõppvõimu ja eelvõimu osas) kasutatakse selliseid transse: bc212l, bc172b, bc154, e9004, e9005. oleks vaja neile asendused leida, sest originaale ei leia kusagilt (olen päris palju otsinud). oleks tänulik, kui annaksite juhiseid, kuidas üldse transsidele asendusi leida. lõputrannsideks on kasutatud seal al102, kas neile leidub asendust vene trannside hulgast?
Teade
Collapse
No announcement yet.
Transistorite asendused
Collapse
X
-
Mina asendaks niimoodi:
Enamik BC-sid siis: http://www.fairchildsemi.com/ds/BC/
bc212l --> bc556 või bc557
bc172b --> bc546 või bc547
bc154, e9004, e9005. --> Nende kohta kahjuks infot ei lednud.
al102 trans siis:
AL 102 TRANSISTOR GERMANIUM PNP / 130V / 6A / 30W
poest peaks nende näitajate abil miski sobiva leidma...
Võibolla keegi teine teab miskit nende "bc154, e9004, e9005" kohta ka, mina igal juhul ei leidnud.
-
Originally posted by mdc_Jaks@Feb 15 2005, 18:12
võimendi skeemis (lõppvõimu ja eelvõimu osas) kasutatakse selliseid transse: bc212l, bc172b, bc154, e9004, e9005. oleks vaja neile asendused leida, sest originaale ei leia kusagilt (olen päris palju otsinud). oleks tänulik, kui annaksite juhiseid, kuidas üldse transsidele asendusi leida. lõputrannsideks on kasutatud seal al102, kas neile leidub asendust vene trannside hulgast?
Tegemist mingi Poola tootega, 9004/5 kohta joonista skeemiosa välja ehk siis
leiab mingi asenduse. AL100 50W saaksin aidata.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
äitahh info eest. hmm, ma uurisin bc212l ja bc556 datasheete ning max näitajad erinesid yksteisest päris palju. ma panen lähiajal nende transside andmelehed siia yles koos oma skeemiga ning äkki siis keegi oskab kommenteerida. ma m6tlen, et v6ibolla ei ole nende transside erinevused olulised antud skeemis.
Comment
-
nonii, sain skeemi sisse skännitud ning kokku monteeritud.
terve skeem ja ainult võimu ja eelvõimu osa
teisel pildil märkisin vaja olevad transid punase täpiga.
paluks siis asjatundjatel vaadata ning soovitada sobivaid transse.
Comment
-
Vaatasin seda skeemi ja ei saa aru, miks just sellise lahenduse valisid, tundub hiidvana olema. Pealegi valjukad üle el. lüütide sidestusega???? Sellist lahendust pakuti 30 aastat tagasi ja tänapäevaks see ammu unustatud.On ju tunduvalt kaasaegsemaid ja ka kvaliteedilt paremaid.Kas on ikka mõtet selle kallal vaeva näha.Huvitav mida teised arvavad.Seda pole mõtet tegema hakata.Seal mis märgitud transid on pole vahet mida panna tähtis et madala müraga ja pinget kannatavad, kas või vene KT502 KT503.
Comment
-
valisin algul selle, kuna mu sõbral on see võim olemas ja heli kvaliteet on ka hea. temalt sain ka skeemi (tegelt oli see võimu korpuse sees). lisaks tahan kindlasti teha võimu transsidele mitte mõnele kivile. skeem tundus vastuvõetav. ilmselt olen humax'ga nõus ja otsin mõne uuema skeemi, mis oleks võimsuselt ja keerukuselt analoogne. ahjaa, ühepolaarne toide meelitas mind ka, vastav trafo on ka olemas.
Comment
-
Ühepolaarse toitega mitte kuidagi hakkama ei saa.Kindlasti peab olema kahepolaarne toide ja konkreetselt neile kõlaritele peaks olema võimendi max 50W võimsusega. Selline võimendi on aga juba suht. keeruline esimeseks projektiks.See peaks olema kahest osast eelvõimendi ja võimsusvõimendist.Kui just ei soovi kõlareid väga piinata siis piisab ka väiksemast võimsusest.Skeemi on raske soovitada, sest pole teada sinu kogemused selles valdkonnas.Kindlasti saaks lihtsama lahenduse klots võimust, mille koostamine on tunduvalt lihtsam ja ka odavam. Alguseks võiksid ehk sellise variandi kasuks otsustada.See mille skeemi Sa pakkusid pole mingit mõtet kordama hakata.kui on soovi annan mõned lingid skeemide kohta, ja kas soovid ida või lääne juppide peal teha.Idapoolsemad on kindlasti odavamad ja mitte halvemad lihtsamate lahenduste jaoks.
Comment
-
tahaks ikka vene juppide peale teha, ning siis kuskil 2x30w ümber. kui teha kivide baasil, siis ma ei saagi võimendi tööpõhimõttest pilti ette, panen lihtsalt kivile paar komponenti ja juhet juurde ja asi-ants. nii et soovita mulle mõni vene juppide peal lihtne skeem, koos eelvõimuga. taseme koha pealt nii palju, et kondekate, transside jms tööpõhimõtted on mul selged ning olen väiksemaid skeeme ka kokku pannud, ka plaadid ise söövitanud.
Comment
-
Originally posted by mdc_Jaks@Feb 21 2005, 10:39
tahaks ikka vene juppide peale teha, ning siis kuskil 2x30w ümber.
see ühepoolse toitega klassika. Võimsus oleneb toitepingest, suurema võimsuse
soovil tuleks transivalikut muuta ja skeemi ka natuke.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
Comment