Teade

Collapse
No announcement yet.

Kondede lisamine autovõimule toas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kondede lisamine autovõimule toas

Selline asi siis, et kasutan Blaupunkti 4x40W autovõimu toas, selle taga on 2xS-90 bassielementi. Ehitasin talle mingi toite, leidsin vana trafo ja tegin dioodsilla ja panin 2 kondet ka. Nüüd müristab kõvemini, kui enne, kui tal oli tavaline 220->12 adapter. Aga kõvema bassi ajal hakkab nagu powerist väheks jääma, see on helis ka tunda ja tuli vilgub. Kas annaks asja parandada paari konde lisamisega? Hetkel taga 2x5000 mikroFaradit siis...

Tänud vastajaile

Kondesid võid lisada aga oluliselt paremaks ei lähe. Hangi parem adapter.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ikka on kasu: mida suurem lüüt, seda paremini peab matsule vastu. Katseta 20 000 µF -ga !
      Head susserdamist !

Comment

Aga sellel trafol (kas võib seda trafoks nimetada, kui ta annab vahelduvat välja?) on veel erinevaid väljundeid - ma kasutasin seda, mis annab 14V vahelduvat, dioodsillaga sain 17V alalisvoolu. See trafo annab veel 28 ja 50 ja kindlasti midagi veel vahelduvat. Seal tundub olevat kaks mähist ka.

Comment

Originally posted by urmo@Mar 23 2005, 18:53
          Ikka on kasu: mida suurem lüüt, seda paremini peab matsule vastu. Katseta 20 000 µF -ga !
          Iseasi, kas see seinakuubik jaksab täis laadida matsude vaheajal.....
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Mar 23 2005, 16:58
            Iseasi, kas see seinakuubik jaksab täis laadida matsude vaheajal.....
            Saab seda mõõta/arvutada kuidagi? :unsure:

Comment

Selleks peaks teadma trafo võimsust, või selle kasutatava mähise max. voolu.
              Kõige suurem lüüt on ikkagi aku, seda laed lisaks matsude vaheajale ka kuulamise vaheajal (24 X 7)
              Head susserdamist !

Comment

Originally posted by urmo@Mar 23 2005, 17:05
                Kõige suurem lüüt on ikkagi aku, seda laed lisaks matsude vaheajale ka kuulamise vaheajal (24 X 7)
                Ma ei kasuta akut - asi asub toas

Comment

ja tuli vilgub
                  Vilkumise vastu aitavad konded hästi, kui juba tuhmiks jääb, pole muud kui toidet juurde.
                  Arvutamine käis vist nii, et kui 1F kondet tühjendada vooluga 1A siis pinge langeb 1s jooksul 1V. Või käis see kuidagi teisiti.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

mul on naabrimees kes kuulab ka mingit 4x40W raadiostereot toas.... temal on aku ja akulaadija toas.... laadib akut ja makk käib akulaadija pealt! mütsub küll!

Comment

Originally posted by raxz@Mar 23 2005, 19:12
                      Ma ei kasuta akut - asi asub toas
                      Ega auto-akud pole ainukesed akud. Muidugi nendest väiksematest ei pruugi vajalikku voolu saada ... Aga koostöös lüütidega ehk
                      Head susserdamist !

Comment

Originally posted by urmo@Mar 23 2005, 18:55
                        Ega auto-akud pole ainukesed akud. Muidugi nendest väiksematest ei pruugi vajalikku voolu saada ... Aga koostöös lüütidega ehk
                        Toide tuleb antud juhul seinast.

Comment

Nonii ja mina arvasin et lambist....
                          Muidugi seinast, aga läbi trafo ja alaldi, ja kui trafo võimsusest jääb puudu, tuleb seda energiat salvestada.
                          Äh, mis ma siin ikka jahun.... osta 1F kondekas ja pole probleeme...
                          Head susserdamist !

Comment

Originally posted by urmo@Mar 23 2005, 19:11
                            osta 1F kondekas ja pole probleeme...
                            Anna raha, siis ostan Võin voltmeetriga konde osta juba

Comment

Originally posted by raxz@Mar 23 2005, 21:17
                              Anna raha, siis ostan Võin voltmeetriga konde osta juba
                              Kas soovitustest enam ei piisa, nüüd anna raha ka? See vist pole selle foorumi teema, vähemalt ma arvan et rohkem kui hüva nõu siit ei saa - ja seda oled saanud juba kuhjaga. Või ikka midagi kripeldab hinges?
                              Head susserdamist !

Comment

Working...
                              X