Väljundis peaks ikka kasutama elektronkaitset releega, mis reageerib alalispingele(tavaliselt valitakse lävipingeks 3V).Need seadised reageerivad ka siis, kui väljundsignaal pole enam siinus(seda küll ainult maksimaalsele väljundvõimsusele lähedases rezhiimis).Skeemilt on nad lihtsad ning isiklikult soovitan igas võimendis sellist seadet kasutada(skeemi vea korral ei lõhu toiteseadet ja koormust ohtliku alalispinge eest, mis väljundisse võib sattuda).
Teade
Collapse
No announcement yet.
Teeks ühe lihtsa võimendi...
Collapse
X
-
The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
-
Originally posted by -kaur-@Mar 26 2005, 13:40
Ee...
Nüüd jäi küll asi segaseks.
Mida see TDA7293 endast kujutab ja mida seal veel tegema peab, et asja tööle saaks?
TDA7294 puhul nagu ma aru saan tuleb kogu võim ehitada.
Plaaniks siis teha selle 100watise võimu B-)
Ehitamise seisukohast ei ole mingit vahet.
Võimsusest - ainuke asi, mida erinevate koormustakistuste puhul tuleb muuta on toitepinge (ehk siis vastav trafo):
8 oomi +/- 38V
6 oomi +/- 33V
4 oomi +/- 29V
Nagu Hannes juba ütles - usalda ametlikku datasheeti ja kõigel kolmel juhul saad oma igatsetud 100W kätte
(loetletud toitepinged on muide teoreetiliselt vähimad suurused, millega 100W vastaval koormusel üldse võimalikuks osutub)
Comment
-
Siis teen selle TDA2793.
Aga nagu näha on nendel seal suur hinnavahe.
Hannes nagu ennem mainis et see TDA2793 on juba plaadipeal.
Mida ma siis ise veel sellel tegema pean et asi tööle hakkakas?
Kuidas siis pärastpoole selle Voltide keeramine käib?
kui teha 4'jalt oomilt 6'ele. Midagi tulebi vist ümber vahetada, aga see ei tohiks vist eriti kalliks minna.
Täpsemalt huvitaks just see, et mida ma selle TDA2793 juures veel tegema pean, kui võtta see trükkplaadivariant 429 krooni eest.
Tea palju watte sellest üldse välja on võimalik pigistada?
Ahjaa... Kust ma leiaksin ametliku datasheedi? :unsure:
Comment
-
Originally posted by -kaur-@Mar 26 2005, 15:31
Siis teen selle TDA2793.
VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Originally posted by -kaur-@Mar 26 2005, 15:31
Mida ma siis ise veel sellel tegema pean et asi tööle hakkakas?
Kuidas siis pärastpoole selle Voltide keeramine käib?
kui teha 4'jalt oomilt 6'ele. Midagi tulebi vist ümber vahetada, aga see ei tohiks vist eriti kalliks minna.
Täpsemalt huvitaks just see, et mida ma selle TDA2793 juures veel tegema pean, kui võtta see trükkplaadivariant 429 krooni eest.
Tea palju watte sellest üldse välja on võimalik pigistada?
Ahjaa... Kust ma leiaksin ametliku datasheedi? :unsure:
http://www.st.com/stonline/bin/sftab.exe?d...table=a_196_203
Edasine on aga Sinu küsimusi vaadates natuke nukravõitu
Oletan et sellel Vihterpal`i moodulil on jupid juba peal? Sellega ei ole rohkem midagi vaja teha.
Siis on vaja Sul korralikku jahutusradiaatorit, volte ei keerata vaid võetakse sobilike parameetritega toitetrafo. Lisaks veel dioodsild ja elektrolüütkondensaatorid. Korpus, kuhu krempel monteerida, toitelüliti, terminali klemmid jms.
Ajab hirmu nahka ?
Comment
-
Väga hirmus asi pole õnneks.
Aga on siis kellelgi aimu palju see maksma võib minna?
Ja kas siis see LED levelmeetri külge monteerimine käib mul ülejõu?
Ise ma vist sellele dioodsilda, radiaatorit, elektrolüütkondensaatoreid ja toitetrahvot valida ei oska.
Aga võibolla saan ka nii, et viin asjad kõik elektrooniku juurde :P
Oeh... Loodan, et see asi mul üle jõu ei käi
Comment
-
Kusjuures vene tehnika ei olegi kõige parem doonorvahend.
Palju rohkem kondesid saab AT toiteplokkidest ja vanadest monitoridest(mida vanem, seda parem). Seal saab üldjuhul ka hunniku opvõime (lm358, lm224 jms)Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Originally posted by martinj@Mar 27 2005, 11:31
Kusjuures vene tehnika ei olegi kõige parem doonorvahend.
Palju rohkem kondesid saab AT toiteplokkidest ja vanadest monitoridest(mida vanem, seda parem). Seal saab üldjuhul ka hunniku opvõime (lm358, lm224 jms)
Vot neid LM-tähisega opakaid vaadates jäi mõte hetkeks uitama,et kas mingisugust võimendust neist teha ei saaks.
Comment
-
Need opvõimud on täitsa laiatarbe omad. Saab kasutada kus iganes. Piirsagedus oli vist 1MHz, ise olen kasutanud mikrivõimuna, tämbriregulaatoris, värvimuusikas ...
praktiliselt suva skeem,kus OV-d saaks kasutada.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
AT plokid ruulivad jah selle doonorluse koha pealt-isegi on sanud mõnikümmend tükki laiali võtta-juppe lausa lademeis-odavad on need ka mõne eegu eest saab muidu täitsa töökorras ploki kätte-sealt seest saab kraami aga vast isegi mitmesaja eest-radikad,konded,transid,dioodid/sillad,ventikad,võimsustakistid,opakad,jmt. kola.-superradical-
Comment
-
Tuli meelde, et olemas radiotehnika raadio melodija - stereo. olemas ka vana arvuti ja monitor. Kunagi oli ka üks ups, mis äikese tõttu läbi läks. Üritan selle toiteploki andmed siia panna, äkki aitab see.
Pilt
Muidu kui asjade lammutamisest võib häid juppe saada, siis saan äkki sõbra käest natuke juppe.
Comment
Comment