Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UM-010 ei tööta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia UM-010 ei tööta

Sain omale sellise mittetöötava Estonia lõppvõimu siis. Kui sisse lülitada, siis hakkab punane kaitse tuli põlema. Isendi ajalugu olen niipalju kuulnud, et see võim oli ühendatud arvuti taha ja mängis ilusti kuni ta lihtsalt ühel kurval päeval lakkas töötamast. Mingit pauku ega tossu ei teinud, mingeid kärssand detaile sees ei paista olevat ka...
    Kui esipaneelil a või b sisse lülitada, siis käib vastavast kõlarist plõks läbi aga muud huvitavat ei ole miskit peale põleva punase tulukese.
    Oskate öelda, mis kõige tõenäolisemad vead võivad olla ja kui mõttekas seda võimu parandada on lasta?

Aitäh.

kui on korralik võim, see tähendab hea kaubanduslik välimus ja esimene remont siis on kindlam, kui viid spetsialisti kätte, on lootus veel korralik asi saada.

Comment

Sama jutt ka siit poolt!
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ok, aitäh soovituste eest.
        Mina seal eelnevatest remontimistest mingeid jälgi ei märganud ja välimus on ka täiesti kaubanduslik.
        Kui ta vaid häält ka teeks veel.
        Võim paikneb praegu Kohtla-Järvel kuid lähiajal toon ta Tartusse. Siit ka küsimus, et kas oskate soovitada head spetsialisti, kelle juures võimu korda saaks või oleks mõni pädev foorumikasutada nõus mõistliku summa eest selle võimendi ära parandama?
        Ja palju remont üldse maksma võib minna?

Comment

Humax nagu oli vist Tartu kandi mees?!
          Projektide pildid

Comment

kas 010-l oli väljunis alalise kaitse? mitte ei mäleta
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Lihtsam oleks vist mainida mille eest seal kaitset pole Alalise kaitse täitsa olemas (skeemil ülemine kivi, kui mälu ei peta)

Comment

mingi radiotehnika juustul oli kunagi ka probleem, et jäi lihtsalt vait. ühe toiteõla lüüt oli kuiv ja seega väljunis alaline. kaitse peal ja vaikus majas. kui pole veel remonti viind, siis mõõda toited üle, kui erinevus on üle paari voldi , siis suht võimalik, et selles viga. püttide vahetusega saad vast ise ka hakkama, aga muidu soovitan ma ka asi kellelegi nokitseda viia
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Estonia puhul on see peaaegu võimatu ikkagi 15000mkF ja toetudes enda kogemusele võin öelda, et 70% viga maha põlenud kanalis ja u.30% kaitse skeemis + mõni muu viga.

Comment

010 on lennuväli ...keegi tipp audiot nii ei tee....
                    ainuke väärtus seal on trafo ...600

Comment

Originally posted by artofnoise@May 12 2005, 18:45
                      010 on lennuväli ...keegi tipp audiot nii ei tee....
                      ainuke väärtus seal on trafo ...600
                      Millest jutt käib?
                      Projektide pildid

Comment

U 99% tõenäosusega on lõpptransid läbi. Nagu ma aru saan oli lõppvõim ühendatud otse saundikaga. Võimu õhtule laskmiseks piisab niisuguses olukorras sisendjuhtme väljatõmbamisest, või lihtsalt halvast kontaktist

Lihtne selle võimu parandamine ple. Või no kuidas võtta- kuskil 5-6 trannsi on vaja väljavahetada
                        Maailm oleks puhas ja süüta
                        kui poleks õllejogurtit
                        - Õ.Õ.

Comment

010 parandamist tuleks alustada jah väljundis alaliskomponendi kontrollimisest - kui seal ikka juba mingi toitepinge väljundis laiutab, siis võib kahtlustada lõpptrasside läbiolekut. Rikkis transiastet on kõige lihtsam kindlaks teha niimoodi, et järjest, astmete kaupa transse maha joota - kõige kiirem moodus, ja olen seda ise korduvalt kasutanud. Väljajootmist tuleb alustada lõpu poolt ja niikaua, kuni toitepinge lähedane näit väljundist kaob. Siis uued transid sisse, ja ongi OK. Estonial on muide üks nõrk koht ka see kaitselülitus, mis keset kasti laiutab - seal olevate elektrolüütkondekate kuivamine põhjustab ka releede mittetõmbumist ja seega punase LED-i põlemajäämist. Ja alaliskomponenti tuleb ikka kontrollida mitte võimendi kõlariklemmidel, vaid lõppvõimude väljundist - enne kaitselülitust. Mul endal jäi 010 ka samamoodi vait, et lihtsalt ühel päeval jäi punane LED põlema ja kogu moos, et lõputransid läbi oleks läinud, seda ma ei usu - ei saand teda niimoodi koormatud, et oleks pauku teinud. Kuna mul oli teine 010 just riiulist võtta, ei hakanud esimest esialgu remontima - arvan ikka, et viga kaitselülituses ja ei viitsi praegu nende kondekatega seal jantida.

Comment

Originally posted by Fjoodor@May 19 2005, 08:59
                            Rikkis transiastet on kõige lihtsam kindlaks teha niimoodi, et järjest, astmete kaupa transse maha joota - kõige kiirem moodus, ja olen seda ise korduvalt kasutanud. Väljajootmist tuleb alustada lõpu poolt ja niikaua, kuni toitepinge lähedane näit väljundist kaob. Siis uued transid sisse, ja ongi OK.
                            Nii lihtne ei pruugi see alati olla ja iseenesest sellist meetodit võib nimetada "kirve" metoodiks, kui kogemusi vähe või mõistus otsas. Ma ei taha sinu nägu ette kujutada, kui oled usinasti paaride kaupa transistore lõpust välja jootnud ja tagatipuks selgub, et viga hoopis sisendi piiraja plaadil, või dif. sisendastmes See viimane on küll harva juhtuv aga sisendi piiraja plaat on küll aktuaalne teema. Tegelikult on selle pilli parandamisest väga laialt ja üksikasjalikult siin läbi mälutud ja kirjeldatud kus ja mida mõõta (kui leiad ülesse ka jootekolb võõras pole siis teoreetiliselt peaksid hakkama saama). Sellega olen nõus, et alustada tuleks võimenduse osa korrasoleku kontrollist (mõlemad kanalid). Kui kogemusi vähe siis peaks esimese asjana kasutama otsingut.

Comment

Kui Um010 on esimene võim mida parandama hakatakse siis ei aita foorum ka. Kui liiga palju yritatakse siis ei saa enam meistergi sotti. Ikka liiga keerukas riistapuu. Ja kõik yhel ja samal plaadil :angry: Rd101 te saab vähemalt nii parandada et 2 st õhtal võimust saab healjuhul 1 töötava võimu. Um010 puhul saab 2 toroid trafot

Ma mõtlen kui trykkplaat tuksi keeratud.
                              Maailm oleks puhas ja süüta
                              kui poleks õllejogurtit
                              - Õ.Õ.

Comment

Working...
                              X