Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Nende transistoridega pole suurt midagi teha, kuigi KT805 käib lõpus küll.
Kivisid on päris mitmeid näiteks LM3886 või TDA7293 datasheetidel on ka skeemid olemas.
Mina tegin ka oma esimese tõsisema võimendi just U-101 jäänustest. Samal ajal harutasin vana faksi ning sain sealt võimendile ventilaatori ja lõputransid. Tõsi küll,
kauaks neid polnud, sest võimendi nägi välja nagu pärast tormi merest välja tiritud võrk, kuid hiljem tegin uuesti korda, lõppu said vist KT803-d. Skeem oli
modifitseeritud ,,Raduga 201", raamatust ,,Grammofonid ja võimendid". Modifitseerimine seisnes põhiliselt pinge tõstmises ja teist tüüpi transistoride kasutamises. Kuna jõudevool on väike ja lõputransid suhteliselt võimsad, suurtel radikatel ja sundjahutusel, ei kuumene eriti üldse. 2 oomisele takistusele annab
~40W. Muidugi astemoonutusest väikestel võimsustel ma parem ei räägi...
Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.
Lõppvõim ilma eelvõimuta (tämbriblokita) on ikkagi poolik asi. Arvuti taha vahest sünnib (seal ekvalaiser olemas) aga cd/tuuneri taha... no mina teeks midagi ette ikka ka, see aga eeldab juba lisatoiteid (stabiliseeritud) ja lisab keerukust. Neid skeeme ja lülitusi peaks aga elfa kataloog pakkuma.
Originally posted by 20kw@May 11 2005, 15:33 leidsin yhe impulsstoiteka annab 41.7volti välja ja 0,9A. kas voolu tugevus jääb tda7294/3 -le väheks?
Tee rahulikult y101 trafoga, ei maksa maksimalistide juttu viimase tõena võtta.
Kolm aastat tagasi sai ühel lootusetult läbi lõpud asendatud 7293-dega, toide
+/-31V, 2x55W ja töötab ühes kohvikus siiamaani.
Võimsust mõõdetakse siinusega, muusika puhul voolutarve ligi 3x väiksem.
Transsidega saad teha ~80W monovõimu.
Pilt minu esimesest üle 10W väljundvõimsusega võimendist, (sellest, mis Raduga 201 skeemi järgi ja Radiotehnika U-101 Stereo toitetrafoga ehitatud sai): pilt
Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.
Comment