Teade

Collapse
No announcement yet.

probleem võimuga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    probleem võimuga

    tegin siis ühe väikese võimukese
    võim
    Kuna sahtlis vedelesid mõned 2n6285/2n6282 transid datasheet mõtlesin, et saan need ära kasutada. Tekkis aga probleem. Võim hakkas genereerima helisagedusel ca 5kHz. (piniseb) Võibolla on viga selles, et 2n3055/2n2955 transsidel on baasivool 7A aga nendel minu kasutatutel kõigest 0,5A?(darlington ) BD139/140 transsidel , mis juhivad lõppude tööd on endal baasvool 0,5A. So. kas ma võin bd 139/140 transid ära jätta ? Miks hakkab asi genereerima?

    #2
    katsetasin veel veidike ja panin mingid suvalised transid võimu lõppu.(mitte darlingtonid- baasivooluga 6A). Asi töötas probleemideta. Aga tahaks siiski lõppudeks neid 2n6285/6282 panna. Milles jama, et nendega genereerima läheb?

    Comment


      #3
      pane sisendjuhtmeteks varjestusega juhtmed ja vaata mida ta siis teeb.Varjestus vii nulli.Mul endal oli sama jama panin varjestusega juhtmed ja kõrvalhelid kadusid ära.
      * * *

      Comment


        #4
        (Don't Use This Circuit&#33 oli nagu skeemi alla kirjutatud

        Comment


          #5
          sisendjuhe on varjestatud ja võimu tegin alumise e. uuendatud skeemi järgi.
          so induktorit väljundis pole. Enamiku proovitud transidega töötab asi stabiilselt, ainult nende darlingtonidega jama.

          Comment


            #6
            Originally posted by torumees@Jun 21 2005, 13:44
            kas ma võin bd 139/140 transid ära jätta ? Miks hakkab asi genereerima?
            Oma 2N transid paned nii nagu 139/140, 0,5oomi jääb alles, kollektorid otse toitesse, 220 oomi on juba su transside sees.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment


              #7
              Darlingtonidega ongi kapriissem, võimendust on siis rohkem ja nad on ka tavalistest transistoridest natukene aeglasemad.

              Mõttekam oleks olnud kahe viimase transistori asemele panna darlingtonid - teeb skeemi lihtsamaks. Eelpingeahela pead siis ringi tegema "Vbe multiplier" peale, selleks on seal ka skeem antud, dioodid viska minema.

              Kunagi jäi ühe lõppvõimendi "Estonia" parandamisel juppidest puudu - nimelt võimendi kõrbemisel läheb tagavarajuppe nagu leiba - panin KT825/KT827 darlingtonid asemele ja käras küll.
              If you think education is expensive, try ignorance.

              Comment


                #8
                Kuna darlingtonidega on võimendus suurem, siis tuleb võib-olla jätta ära eelmine aste või siis tagasisidet tugevdada. Genema läheb võim siis, kui tekib positiivne tagasiside, selle vastu kaotatakse negatiivse tagasisidega see oht ära. Muidugi võib see parasiitne positiivne tagasiside sõltuda sagedustest jne ja seepärast tuleb negatiivset varuga panna. Paratamatus on see, et negatiivse tagasisidega kaotad võimenduses ja pead võib-olla panema transse juurde. Antud juhul on vastupidine olukord- võimendust on liiga palju ja selle kaotamises pole vast probleemi.

                Comment


                  #9
                  tänud abi eest! Väikesed korrektsioonid skeemis ja asi töötab veatult.

                  Comment

                  Working...
                  X