Teade

Collapse
No announcement yet.

võimu väljundisse takisti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

võimu väljundisse takisti

takisti kõlli ja võimu vahele muudab heli aga näiteks minu võimul on klapidesse heli võetudki lihtsalt väljundi pealt jadamisi takistiga.

Põhiline küsimus: kui ma panen jadamisi 32 oomistele klappidele takistust juurde 90oomi kas siis on enamvähem sama mis 120 oomised klapid? ja mis takisti see peab olema? kondekat on teatavasti heli jaoks spetsiaalsed mõlematpidi töötavad. Helikvaliteet ei ole oluline, vaja teada kui valjult 120oomised klapid kõlaksid ja kas võimu jätkub.

järgnev on jura, loe kui viitsid :
    Võimul lähevad juhtmed klappide juurde kus lihtne skeem takkidega ja sealt kõllide väljundisse. Võibolla on seal ka mingi kondekas rööbiti, ei mäleta. Siis kui sai võimu avatud, siis oli seal väga lihtne skeem. Panin klapid kõlli väljundisse ja heli on väga teistsugune: hääle ja müra suhe on hoopis teine, sahinad tulevad palju rohkem esile, isegi häirib ja heli ei ole nii "smooth". Kahtlen takkide maagilisse võimesse sahinaid summutada

Nüüd tulevad uued klapid (120 oomi) ja tekib kahtlus kas võimust piisab. Praegu on 32 oomised klapid ja poole nupu peal hakkab membraan juba liiga palju liikuma, rebima . Kas siis 120 oomistega on põhjas heliga sama valju kui 25% heli 32oomistega? Helitugevus tõuseb võimul suht kiiresti. 35AC(s90) kõllid paneb ilusti liikuma ja kontiläbistavat tümmi jaksab ka anda lisaks heale muusikale(trafo on 470W, max või mitte seda ei tea, suur ta on igatahes). On keegi loomkatseid teinud takkidega? Asi selles, et üks asi on DC takistus, teine asi AC. Muidu kuulan klappidega heli 30% peal. Äkki saaks siis võimul takke väiksemaks teha kui jääb uutele klappidele väheks? Olen kuulnud, et 120 oomistega kuulatakse ka otse helikaardist. Uskumatu kuidagi :blink:

Klapid on reeglina disainitud just vooluga tüürimiseks, seega nendel võib võimu väljundtakistus suur olla. Pista takk vahele kui vaja, probleemi pole.
    Takisti muudab koormuse võimu jaoks praktiliselt aktiivkoormuseks. Helivaljuse probleemi ei tohiks sul tekkida, oleneb muidugi klappidest. Headel klappidel on tihtipeale väiksem tundlikkus.
    Ja veel: klapid peavad Sennheiseri omad olema

Comment

Originally posted by KaruTEC@Aug 12 2005, 09:53
      Klapid on reeglina disainitud just vooluga tüürimiseks, seega nendel võib võimu väljundtakistus suur olla. Pista takk vahele kui vaja, probleemi pole.
      Takisti muudab koormuse võimu jaoks praktiliselt aktiivkoormuseks. Helivaljuse probleemi ei tohiks sul tekkida, oleneb muidugi klappidest. Headel klappidel on tihtipeale väiksem tundlikkus.
      Ja veel: klapid peavad Sennheiseri omad olema
      :wub: hd 595 :wub:

aga on see taki vahetus lihtne asi? lahti ma saan võtta aga kas sinna asemele väiksemat takki ka leiab? äkki on mingi spets värk, et ei saagi või ei tohigi väiksemat panna(kui seal konde ka juures on vms)

Comment

ma ei tea kas see käib nüüd skeemifoorumisse aga küsimus veel, kui ma tahan võimu 300 oomiste jaoks ära muuta siis mis ma pean tegema? uurisin oma võimu ja skeem selline:

nagu ma aru saan, siis 300 oomiste klappide jaoks teen nii: 325 oomiste asemele 25 oomi või isegi 0 oomi? 680 oomis ei puudu eksju? 680 on peale 325, seega peaks selle suurusest sõltuma. kas siis 325 oomise väiksemaks tegemisel tuleb vastavalt väiksemaks/suuremaks teha ka 680 oomist? Kardan, et kui 325 asemele 0 panna siis 680 ei hoia voolu enam kinni, ja hakkab liiga palju miinusesse laskma. Kui aga 325 oomi tõsta 680 oomiseke otsa siis tuleb seal liiga suur takistus ja asi ei võta sahinaid maha. Proovisin klappe otse kõlariühendustesse (sealt skeemilt võetakse vasak ja parem otse), siis on jubedalt sahinaid, mis ei muutu hääle suurendades. Mingi sisemine müra vist. Ta jookseb trafo juurest läbi ka see on mingil määral varjega.

Comment

Aga mis õieti siis katki on, kas klapid mängivad liiga vaikselt või liiga valjult?

Kui mängivad liiga valjult, siis paned 680-oomiste asemele väiksemad.

Kui mängivad liiga vaikselt, siis paned 325-oomiste asemele väiksemad.
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Originally posted by andreie@Aug 13 2005, 08:35
            Aga mis õieti siis katki on, kas klapid mängivad liiga vaikselt või liiga valjult?

Kui mängivad liiga valjult, siis paned 680-oomiste asemele väiksemad.

Kui mängivad liiga vaikselt, siis paned 325-oomiste asemele väiksemad.
            50 oomistega on täitsa paras aga 120 ja 300 oomiste jaoks ei jätku ma arvan. väiksema takisti panna 325 asemele võib küll aga kas ma siis 680 ei pea suurendama, et kanali ja - vahele jääb äkki liiga väike takistus?

Comment

jube segapuder... inimesed ei seleta väga hästi, mida nad saavutada tahavad.
              kõrvaklappidessse enamasti võetaksegi signaal võimendi väljundist ja pannakse vahele takisti(d), et piirata voolu, mis läbib klappe. see on selleks, et need sodiks ei lendaks(suurem osa võimsusest jääb takistile)
              takistid saab arvutada. nt kui on 20W;4Ω võim siis taki saab järgnevalt P=U²/R 20W=U²/4Ω U²=20W*4Ω=80
              klappide takistus nt 300Ω;0,1W P=U²/R R=300Ω+XΩ X on takisti väärtus, mida meil vaja läheb. 0,1W=80/(300Ω+XΩ) 300Ω+XΩ=80/0,1W 300Ω+XΩ=800Ω 800Ω-300Ω=XΩ=500Ω

pange oma võimu ja klappide andmed asemele ja peaks korras olema
              parandage kui miskit puusse panin
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

noh jah, see valem on liiga arusaamatu. Mis on mis jne.
                Kui ma selle 325 oomise taki väiksemaks panen siis kanali ja miinuse vahel läheb takistus palju väiksemaks ju!!
                ja milleks see 680 oomine takk voolu maasse laseb isegi kui klappe pole küljes? kas süsteem tahab, et oleks voolutarbivus peal koguaeg?
                Äkki võtaks selle 680 oomise ära üldse?

Comment

http://sound.westhost.com/project100.htm
                  http://www.alldatasheet.com/

Comment

Originally posted by eq@Aug 14 2005, 11:49
                    http://sound.westhost.com/project100.htm
                    Väga hea link, samasugune asi (väikese erinevusega) on ka minu võimus. Erinevusena on mul see, et mul ei lülitata klappide alt voolu välja kui kõlarid töötavad. Mul saab lülitist ainult kõlareid välja lülitada. Seega seal lingil andmed ei sobi mulle vist. Jadamisi takistuse saab proovimise teel panna, nii, et parajalt heli oleks. Aga kui suur see rööbiti klappidega peab olema ( joonisel r2)? Seal lingil on ta konstantne 120 oomi. Milleks ta üldse vajalik on see r2? See peaks kuidagi voltide/amprite vahekorda reguleerima kui väljundvõimsus on X vatti?

Comment

see r2 rööbiti klappidega olev takisti on mõeldud pinge ja voolu paikapanemiseks nagu ma aru sain:
                      *suur takistus=vaja palju pinget(volte), et oleks piisavalt voolu(ampreid)
                      *väike takistus=vaja palju voolu(A), et oleks piisavalt pinget(V).
                      Kuskil on seal magus punkt, kus voltide ja amprite suhe on nii, et võimsus vattides on kõige efektiivsem(et x voldi kohta oleks piisavalt amprit, et hääl oleks hea). Pioneer võim on, nendel peaks 50 oomi olema mõeldud optimaalseks kui ma ei eksi, minul on praegu 32 oomised ja väga hea on.
                      R1 takisti võib panna katseeksituse meetodil, et häält oleks piisavalt aga kuidas see R2 arvutada? Originaalseadistuse järgi saab äkki kuidagi arvutada?

Comment

R2 peaks pingejagur olema.
                        http://www.alldatasheet.com/

Comment

Originally posted by eq@Aug 14 2005, 21:37
                          R2 peaks pingejagur olema.
                          kuidas selle väärtus leitakse?

Comment

To: artur
                            P.S is kirjutasin, et pinget jagab see R2 väga vähe, eriti,kui R2>kuulari Z
                            R2 on hoopis sel eesmärgil, et juhul,kui võimul pole ei klappe ega kõlle taga, siis võimu väljundist juhtida parasiitvoolud maha (sisselülimisel kondede laadimine jms).

Kui aga nii väga tahad teada, kuidas R2-te leitakse, siis Sinu rõõmuks veidi arvutasin.

R2= R1-K(R1+Z)/(K-1), kus R1 ja R2 on Su takistid, Z, kuulari näivtakistus ja K antud ahela ülekanne.

Ehk
                            K=(R2+Z)/(R1+R2+Z)
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Working...
                            X