Teade

Collapse
No announcement yet.

resiiver

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    resiiver

    tere. tekkis küsimus. on resiiver yamaha rx-v550.väljundvõimsus per kanal on min. 90w rms.nii on manualis kirjas. põhikõlariteks on radiotehnika sm 1000 muusikaline võimsus 250w. tahan juurde osta radiotehnika bs 901. muusikaline võimsus 350w. kui ma panen A+B korraga mängima ,kas see mõjub võimendile kuidagi halvasti või tekivad suured helimoonutused? äkki peaks võimu vahetama või teised kõlarid ostma?palju see muusikaline võimsus RMS-ides on?

    #2
    SM-1000 no max 80W RMS'i on, aga minu mäletamist mööda nad kõik olid 4 oomised, aga kui ressiiverit kasutad A+B, siis peab olema minimaalne takistus 8 oomi kõlari kohta. Kui rääkida võimsustest, siis ressiiver saab hakkama küll nende kõlaritega ilusti, kui takistused paika saad

    Comment


      #3
      suured tänud. vähemalt sain natuke abi.äkki oskab keegi woofrit soovitada?endale on silma jäänud yamaha yst-sw215.oomidest rääkides siis sm 1000.kõlarile on taha kirjutatud 4-8 oomi. kuidas sellest aru saada?

      Comment


        #4
        räägi oma woofri soovidest natuke täpsemalt, millist bassi jne sa saada loodad?
        In SPL we Trust! 136,4 db

        Comment


          #5
          Originally posted by jaansan@Sep 2 2005, 12:33
          .oomidest rääkides siis sm 1000.kõlarile on taha kirjutatud 4-8 oomi. kuidas sellest aru saada?
          ausalt öeldes tahaks mina ka seda teada ! kunagi käisin tartus zeppelinis euronicsi poes ning seal jäi jällegi üks kõlari paar silma mille info lehel oli kirjas 4-8 oomi !
          mida see üldse tähendama peaks või on see mingi nipiga vms ???

          Comment


            #6
            mul resiiveril selline asi,et kui tahad veel madalamat bassi, siis saab elemendi vastupidi tööle panna.(vahetab + ja - poolused ära vist?) oleks vaja sellist mis seda süsteemi toetab. ja muidugi välimus on tähtis ja võiks võimalikult väike olla. aktiiv woofer. kuskil 100w.

            Comment


              #7
              Originally posted by mario89+Sep 2 2005, 18:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (mario89 @ Sep 2 2005, 18:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-jaansan@Sep 2 2005, 12:33
              .oomidest rääkides siis sm 1000.kõlarile on taha kirjutatud 4-8 oomi. kuidas sellest aru saada?
              ausalt öeldes tahaks mina ka seda teada &#33; kunagi käisin tartus zeppelinis euronicsi poes ning seal jäi jällegi üks kõlari paar silma mille info lehel oli kirjas 4-8 oomi &#33;
              mida see üldse tähendama peaks või on see mingi nipiga vms ??? [/b][/quote]
              Vihjeks: impedants (näivtakistus)

              Comment


                #8
                Ütleme siis nii, et takistus on 4 ohmi, aga madalamatel sagedustel võib minna kuni 8 ja isegi kõvasti üle selle. Toon näiteks ühe graafiku, kus on küll 8 ohmine valjukas, aga näete seda kõikumist. See on päääris suur. Enamus joonest on aga 8 peal ja sellest tuleb ka nominal 8 ohmi. Nii need asjad vist käivad?

                http://www.visaton.com/english/bildgross/1...equenzgang.html

                Yamaha supakat ära küll osta&#33; :lol:

                Comment


                  #9
                  Originally posted by jaansan@Sep 2 2005, 19:07
                  mul resiiveril selline asi,et kui tahad veel madalamat bassi, siis saab elemendi vastupidi tööle panna.(vahetab + ja - poolused ära vist?) oleks vaja sellist mis seda süsteemi toetab. ja muidugi välimus on tähtis ja võiks võimalikult väike olla. aktiiv woofer. kuskil 100w.
                  MIs sa teed nalja või missassja?

                  Comment


                    #10
                    woofri menüüs on REVERS või NORM.manualis kirjas et need on bassikõlari faasi lülitamiseks. mida yamaha asemel soovitate? ja veel kui on kirjas 4-8 oomi siis kas seda saab 8 oomose kõlarina arvestada või hoopis 4 oomisena? kumba ta siis on? ma tahan A+B süsteemis mängima panna ja sinna on vaja 8 oomiseid kõlareid. mida teha?

                    Comment


                      #11
                      See 4-8 oomi tähendab seda et, erinevatel sagedustel takistus kõigub 4-8 oomi vahel. Üldjuhul kui on kõlaril kirjas 4-8 oomi siis testriga mõõtes annab takistuseks 4 oomi. Seega 4 oomised? Samas ei oska ma õelda kas neil on vahet tavalise 4oomise kõlariga.

                      Comment


                        #12
                        tänan teid vastuste eest, ise nendes asjades võhik. vähemalt natuke targemaks sain. aga mis siis juhtub kui võim tahab 8 oomi , mina aga ühendan 4 oomi? asi selles et mul teised kõlarid juba tellitud.(vaata teema algust).

                        Comment


                          #13
                          Ei soovita neid korraga taha ühendada. Kui tõesti on ikka soov mõlemad (A+B) korraga mängima panna, siis tuleks voluumiga tagasihoidlik olla&#33; Kõlarite taksitustega on veel nii, et rohkem võib olla, aga vähem ei tohiks.

                          PS&#33; Vaata resiiveri taha, kas sul on ikka 4 ohmi peale lülitatud&#33;

                          Räägi nätuke lähemalt, mida sa selle resiiveriga põhiliselt teed? Resiiver on nagu üldiselt filmide vaatamiseka/kuulamiseks. Kui põhiliselt filme vaatad siis Yamaha supaks kõlbab küll. Muusika jaosk ei ole nagunii sinu kõlarite kõrvale supaka tuge vaja ( oleneb muidugi millist musa kuulad).
                          Soovitan sulle vaadata ka seda teemat. http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=19371

                          Comment


                            #14
                            tere. resiiveri taha kirjutatud A võiB , siis 4 oomi või suurem, kui A+B siis8 oomi või suurem. kasutan nii filmide vaatamiseks kui ka võimendina musa kuulamiseks ka raadio. kuulan erinevat musa. al. sarah brigthman, u2 , richard claiderman ,metallica ja progresive-house,techno,trance, d&b . oleneb tujust. viimaste jaoks ongi woofrit vaja. kui kõlarile taha kirjutatud 4-8 oomi, aga toimib 4 oomisena, siis olen ju põhimõtteliselt petta saanud. oleks ju võinud sinna midagi konkreetset kirjutada. muidu ma poleks neid ostnudki.põhimõtteliselt peaks kauplus ju need kõllid tagasi võtma või ringi vahetema.ise nad müüvad petukaupa.nüüd olengi lõhkise küna ees ,4-8 oomised ostetud ja 8 oomised juba tellitud (tulevad nädala jooksul). äkki oskab keegi öelda ,mida nüüd teha. oskab keegi head nõu anda?

                            Comment


                              #15
                              Ei no siis on hästi. Kui sul 8 oomised kõlarid tellitud. Võid need mõlemad taha panna, ei juhtu midagi (vist). Mul olid ka samamoodi 4 ja 8 oomised kõlarid Yamaha resiiveri taga. Aga helitugevusega ole ikkagi ettevaatlik. Päris põhja ära pane&#33;

                              Comment

                              Working...
                              X