Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
To: teemaalgataja
Pole mõtet teha 16 minutise vahega teist posti stiilis
saaqb sis keegi aitata???
kindlalt olex vaja
Igaks juhuks lisan, et korralikult töötavad skeemid , eriti suurematel võimustel ei ole nii lihtsad.
Kui odavalt tahad, siis võta poest kõige odavam kivi...aga arvesta sellega, et toiteplokk ei ole mitte odav tükk.
To: raadiolamp
Seda skeemi ma ei soovitaks. Üldse tunduvad mulle kahtlastena need skeemid, kus vastavalt signaalile kõigutatkse OV toidet.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Üks lihtsamaid variante oleks 2 TDA7294 sillas. Aga kahe kivi hind koos muude jubinatega tuleb juba 500kr kanti. Lisaks nendele on sul vaja toiteplokki (nagu eelnevalt mainiti, ei ole see mitte odav) ja jahutusradiaatorit.
Kui teema algataja tahab odavat ja head võimendit siis on tal vaja kahte asja - odavat võimendit ja head võimendit. Üldjuhul kooslust ei eksisteeri. Tasuta lõunaid ei ole. Jupid maksavad. (seda öeldes ei taha parastada vaid nendin omast kogemusest).
Sellise võimsusega peaks sobima STK4231II(299EEK)pluss sama hind komponentidele - eeldades,et on olemas 550W,2*38V trafo ja 10000mkF/100V lüüdid ning vastavale võimsusele sobiv radikas.Paraku läheb just toiteosa tunduvalt kallimaks kui võim+komponendid.Ettevaatust! h34r: Potensiaalide vahe on 110V :blink: !Taolise võimuga soovitatav alustada siis kui on eelnev kogemus omandatud lahjemate võimude peal( oht kogenematusest asi maha põletada). B-)
nojah aka ma thax ikka teada saada kuidas raditehnika võimu tugevaax teha
ja ma olen mingi 2x50w võimu teind aka skeem kadus.(
et naq kui keegi teab kuidas saada radiotehnika y101 võmsamax andke mlle teada
Originally posted by mcpump@Sep 11 2005, 18:14 nojah aka ma thax ikka teada saada kuidas raditehnika võimu tugevaax teha
ja ma olen mingi 2x50w võimu teind aka skeem kadus.(
et naq kui keegi teab kuidas saada radiotehnika y101 võmsamax andke mlle teada
http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=15498
Sealt saad võimendi osa skeemi.Kui vaja võimst üle 85W, siis lisa veel üks kivi kumbagi õlga.U-101 toide jääb küll lahjaks(oli vist 80W?!, aga saad pisut aimu mis tähendab suurem võimsus.PS. Stereo võimendi jaoks on sul vaja teist samasugust radiaatorit, mis U-101 juba on .
http://www.pilt.ee/view/506378/
Seal skeem siis 150W@8oomi võimendist(pilt ei ole sellest võimendist!.Lisa lõputranssidega on võimalik ka tööolukord 4oomisel koormusel(vähendada toitepinget loom,ulikult sama võimsuse tagamiseks).
OT: TDA7294 sillas ei anna rohkem võimsust kui 80W@8oomi.Et oleks tagatud normaalne töö 4oomi peal, tuleb neid kive paralleelida ning kasutada nn. kõrgendatud kasuteguriga lülitust(BF-klass).Datasheedil kõik kirjas...
Originally posted by Cheopps@Sep 12 2005, 18:39 OT: TDA7294 sillas ei anna rohkem võimsust kui 80W@8oomi.Et oleks tagatud normaalne töö 4oomi peal, tuleb neid kive paralleelida ning kasutada nn. kõrgendatud kasuteguriga lülitust(BF-klass).Datasheedil kõik kirjas...
Datasheet väidab küll, et sillatult on 150W@8oomi +-25V toitepingel ja 170W@16oomi +-35V toitepingel.
Comment