Teade

Collapse
No announcement yet.

PEAK indikaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PEAK indikaator

Ehitamisel üks pisut kurjem võimendi (Lynx audio projekt). Tekkis mõtte et võiks asjale PEAK inikaatori ehitada. Kas keegi teadjamees äkki oskab skeemi ja komponente soovitada. Olen mõningaid skeeme kaevanud ja ise arvan et see peaks kuidagi Zeneri dioodidega tehtud olema? Igasugune tark nõu oleks teretulnud.

Kasuta UAA180 mikroskeemi.Lihtne ning odav
    http://pdf.alldatasheet.com/datasheet-pdf/...ENS/UAA180.html
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by reiss@Sep 29 2005, 10:51
      Ehitamisel üks pisut kurjem võimendi (Lynx audio projekt). Tekkis mõtte et võiks asjale PEAK inikaatori ehitada. Kas keegi teadjamees äkki oskab skeemi ja komponente soovitada. Olen mõningaid skeeme kaevanud ja ise arvan et see peaks kuidagi Zeneri dioodidega tehtud olema? Igasugune tark nõu oleks teretulnud.
      Milline Lynx käsil on, neid mitmeid.
      Kahe transi ja Zeneriga lihtsa skeemi otsin homme tööl üles, omal ajal sai neid
      palju tehtud.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Käsil on see võim http://www.audio-circuit.dk/PDF/Schematic%...0LYNX_v2-1B.pdf
        Minu jaoks segadust tekitab et kuidas ma aru saan mis hetkest võim clipib?
        Mis punkti ma peaksin selle asja häälestama. Saadaval on igasugu toredaid VU meetri skeeme ja KITe aga see asi tuleb ju kuidagi reaalse olukorraga siduda. Niisama vilkuvaid tulesid ma ei taha

Comment

Originally posted by reiss@Sep 30 2005, 16:13
          Käsil on see võim http://www.audio-circuit.dk/PDF/Schematic%...0LYNX_v2-1B.pdf
          Minu jaoks segadust tekitab et kuidas ma aru saan mis hetkest võim clipib?
          Mis punkti ma peaksin selle asja häälestama. Saadaval on igasugu toredaid VU meetri skeeme ja KITe aga see asi tuleb ju kuidagi reaalse olukorraga siduda. Niisama vilkuvaid tulesid ma ei taha
          Ma venitasin sellel trükkplaadi 1sm pikemaks, et võimsad takid mahuksid paremini
          transside vahele.
          Allar88 lubas skeemi panna oma kodulehele üles.

Comment

kui ma nyyd hoolega seda skeemi uurisin siis ikka leian et päris täpselt see pole mida mina ehitan. mul on pisut moditud variant kus on mingi kaitseaste ka peal.
            paneks skeemi kusagile üles kui teaks kuhu panna saab. Plaadid on juba koos ja
            toitekas kah valmis. Vaja veel teha lõppaste ja siis kaitse/indikatsioon. Lõpust on niipalju olemas et suur ja vihane korpus kus radikal transide kohad valmis.

Comment

Allo -
              ons kellegil mingit skeemi/teooriat/tarkust kuda peak indikaatorit skeemi sobitada nii et ta peale niisama olemise ka peakimise hetke ära näitaks?

Comment

Originally posted by reiss@Sep 30 2005, 17:42
                kui ma nyyd hoolega seda skeemi uurisin siis ikka leian et päris täpselt see pole mida mina ehitan. mul on pisut moditud variant kus on mingi kaitseaste ka peal.
                Seal kaks skeemi varianti, teisel voolupiiramiskaitse ka, skeemil näidatud transsidega pole sel kaitsel mingit mõtet.

Comment

Just see viimane varaint ongi ehitatud. Kommenteeri palun mis standardlahenduse puuduseks on? Väidad et originaaltransidega ei pidavat asjal mõtet olema - millest selline arvamus?

Comment

Kas peaki idee polnud mitte selline, et võeti signaal sisendist ja võeti signaal väljundist ning nende erinevuse korral avanes peaki kontrolliv transs ja tekkis pinge LED-il, mistõttu led süttis?

Kuskilt jäi midagi sellist meelde, täpsem skeem oli kindlasti olemas kuskil veneaegses raamatus, äkki "Grammofonid ja võimendid"?

Comment

Originally posted by reiss@Oct 3 2005, 10:09
                      Just see viimane varaint ongi ehitatud. Kommenteeri palun mis standardlahenduse puuduseks on? Väidad et originaaltransidega ei pidavat asjal mõtet olema - millest selline arvamus?
                      Vaata lõputransside datasheeti, kui transid valitud ligilähedaste parameetritega siis
                      ülekoormuse (valjuka lühise) korral põleb ennem läbi trükkplaat, alaldi, võrgukaitse jne
                      kui need transid. Voolupiiraja lisamoonutuste allikas, parem pane +/- toitesse 10A kaitsed.

Comment

No kaitsmed on juba olemas. Trafo niisama naljalt ei põle see on 800VA. Trafole sai koormuskatset tehtud 1kW tund aega. Leigeks läks. Sild on 50A - see ka ei põle. Lõpukate toide hakkab tulema vasklatilt mis kannatab 80A pikaajalist koormust. No kui miski selles süsteemis alla annab siis see on tõepoolest sular või valjukas.
                        Tagasi teema juurde - PEAK indikaator.
                        Help still wanted!!!

Comment

Originally posted by reiss@Oct 3 2005, 23:02

Tagasi teema juurde - PEAK indikaator.
                          Help still wanted!!!
                          Sai kuidagi skännitud, http://zone.ee/jyrka1/peak.JPG

Comment

No tänud
                            Äkki seletad lahti ka kuda seda asja häälestada?
                            Mul on toitepinge kas +/-65 või siis 12V (sai eraldi mähis tehtud juhtimiseks).

Comment

Originally posted by reiss@Oct 6 2005, 12:19
                              No tänud
                              Äkki seletad lahti ka kuda seda asja häälestada?
                              Mul on toitepinge kas +/-65 või siis 12V (sai eraldi mähis tehtud juhtimiseks).
                              Lauluvõimudes kus seda kasutasime oli toide +/-62V.
                              Reguleerimiseks lased musa sisse ja ossiga jälgid koormusel millal kõrgemaid
                              tippe lõikama hakkab, siis keera signaali tsipa maha ja reguleeri indikaator
                              kergelt vilkuma. Zeneri võid kõrgema pingega panna, meil oli 6v2 lihtsal kotitäis.
                              Tänapäeval peaks sisendis RC ahel olema ja sisendtakk oli vist 75k.

Comment

Working...
                              X