Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike mõistatus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väike mõistatus

millega tegu

Pilt

vihjeks, foorum õige
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

faili nimi ütleb tikkpolt2 :P

Äkki võimendist leitud "sulavkaitse".
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Oct 12 2005, 09:32
      faili nimi ütleb tikkpolt2 :P

Äkki võimendist leitud "sulavkaitse".
      Täpselt õige.
      Huvitav mitme amprine on 6mm tikkpolt? Oli Brigis.

Eile tõid koolipoisid kolm võimu remonti, mis rikutud käpardliku käsitlusega.

Edit: ei pannud tähele, et pilditegijad jätsid failile õige nime, pidi mõistatus olema.

Comment

Äkki on tegemist mingi induktiivpooli alusega. Samas võis seal ehk olla ka mingi võimas traattakisti peale keritud.

Lisa: Palun mitte lugeda eelpoolkirjutatut, hakkasin postitust kirjutama enne kui laekus eelmine Jyrka postitus. Sulavkaitse :P

Comment

Olen leidnud vanatehnikat lammutades kaitsempesast täpselt sinna mahtuva alumiiniumpulgakese. seejärel avasin ühe võimendiga kaasa antud varukaitsmed, ilusti selles nõukogude pakkepaberis, kinni kleebitud, ja selleski oli täpselt samasuur alumiiniumpulgake :lol:

Traktoristid parandavad 3A kahvelkaitset mähkides vasktraati ümber kaitsmejalgade.
          Ükskord oli ka vasklehest lõigatud paraja suurusega tükk, ka migni 2-3A kaitsme asemele.

leidlikus on piiritu. Aga tagajärjed võivad kurvad olla.

Comment

Pilt

Just saabus järjekordne üllitis. Lüüdid 20 , 50 ja 100 MkF!

Comment

Originally posted by Jyrka@Oct 12 2005, 13:12
              Just saabus järjekordne üllitis.
              Tore "ämblik" ju... Kas pildil ülemise vasakpoolse kondensaatori muist ülemist otsa on välja põlenud või sain ma valesti aru?
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Tõsised tüüningu proffid kallal käinud
                Mulle on ka sattunud palju pärle kuid vajalikul hetkel polnud digikat käepärast.

Comment

Originally posted by fre@Oct 12 2005, 17:59

Tore "ämblik" ju... Kas pildil ülemise vasakpoolse kondensaatori muist ülemist otsa on välja põlenud või sain ma valesti aru?
                  Toodi ilma kaaneta, ju põrus lahti, aretatud 2000,0 lüütidele lisaks.

Comment

See isegi hea, et keegi vähemalt harjutab jootmist
                    Endal oli juhus, kus lihtsalt sõber tõi võimendi, et korda teeks(estonia um). Asi siis selles, et nad olid ksuagilt kuulnud, et võimendi võimsust võib tõsta mitmekordselt, kui mingit "potet peale keerata". ja ühesõnaga olid kõik keeratud paremale põhja ja võimendil lihtsalt kaitse rakendus, kuna null ja alalis jms kõik oli paigast aetud. Mina keerasin kõik võimalikud poted keskpaika enam-vähem ja siis üritasin paika regulleerida ja oligi kõik.

Comment

Ostke naelkaitse !
                      Tavaline kaitse põleb läbi juba 16ampri juures, kuid meie kaitse kestab üle 1000 !
                      Vaadake, kaitse hõõgub punaselt kuid ei põle läbi !
                      Viska minema oma vanad kaitsmed ! Ära raiska raha ! Eluaegne garantii !
                      Sõltumatu ekspert: olen kasutanud naelkaitset kõikides oma uutes seadmetes ja see ei ole kordagi läbi põlenud. Julgen soovitada naelkaitset !
                      Hind ainult 29.99 ! Ostes naelkaitsme, saate pealekauba asbestmati ja tulekustuti !

Comment

:lol: No on ka tikkpolte leitud kaitsmete pesadest!Oli mingi hullu vaimusünnitis toodud mulle remonti(oli vist 100UM-101, translatsiooni võimendi; ei mäleta enam).No need tikkpoldid ei põlenud aga rajad küll plaatidel.Omanik veel kurtis, et plaadid kehvasti tehtud!Lähevad katki kohe...!Aga ämblik on ilus jah!Mina oleksin 2,2uF kondekatega puudu oleva osa kompenseerinud, mitte 20uF-ga :lol:
                        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                        Projektide pildid
                        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

ma väga vabandan, kuid ma ei saa sellest "ämblikust" aru. mis seal siis nii imelikku on ? :P

Comment

Originally posted by jannozz50@Oct 13 2005, 17:52
                            ...ma ei saa sellest "ämblikust" aru. mis seal siis nii imelikku on ?
                            Kas silma ei riiva? Ja nendest kondekatest on seal kohe kõvasti kasu! Ilmselt oli eelmine remontija kuulnud mingitest lüütidest aga ei viitsinud vanu välja harutada. Ei saa öelda, et pole "uusi" lüüte pandud.

Naelu, kirjaklambreid ja fooliumisse keeratud kaitsmeid on ikka leitud üksjagu. Kui see foolium aga bajonetiga kaitsmepessa topitakse, siis on seda päris huvitav kätte saada.

Kunagi ammu toodi mingi raadio remonti, millel lihtsalt kaitse läbi. Peale pikka testimist ei osanud kusagilt viga otsida. Kliendi pinnimisel selgus, et vist naabrimees, kes neid maailma asju täpselt teadis, soovitas panna väiksem kaitse. Siis võtvat raadio vähem voolu. Oligi 0,15A kaitse 2A asemel ja naabrimehe jutt ka jumala õige - raadio ei võtnud kohe üldse enam voolu!
                            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Originally posted by jannozz50@Oct 13 2005, 15:52
                              ma väga vabandan, kuid ma ei saa sellest "ämblikust" aru. mis seal siis nii imelikku on ? :P
                              ??? Lohakas töö iga kandi pealt, võta kuidas tahad:
                              1) Vanu lüüte pole välja võetud - kõlbmatute detailide koht ei ole mitte aparaadis, kust järgmine parandaja võib neid töötavate pähe võtta, vaid prügikastis.
                              2) Uued lüüdid on vale mahtuvusega, lisaks on neid topitud mitu tükki paralleeli - kas tõesti oli raske poes sobivate järel käia...
                              3) Korrektne on suured detailid, nagu kondensaatorid seda on, kinnitada raami külge, mitte lasta neil kuskil tinutuse küljes ripneda - on ainult aja küsimus, millal nad sealt lahti tulevad. Põrnikamontaazh õigustab ennast ainult katseeksemplaride kokkupanekul, aga töötavaid seadmeid sel viisil ei ehita.

Lõpuks, antud töö puhul oli garanteeritud, et mõne aja pärast tuleb seda võimendit jälle parandada. Pole ju mõtet teha mitu korda ja kehvasti, kui hästi tehes saab aega ja raha kokku hoida.
                              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
                              X