Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika UKU020

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Radiotehnika UKU020

Tere!

Sattus minu kätte UKU020 võimendi. Originaal skeemi järgi peaks seal olema transistorid KT808A, aga minul on seal kolm KT803A ja üks KT808A. L.Abo raamatus "Raadiolülitused" on paar näidisskeemi, millel on kasutatud KT808A ja juurde on pandud, et võib asendada KT803A. Nende andmeid:
    KT808A- 120V 10A 50W
    KT803A- 80V 10A 60W
    Kas on mõtekas panna kõik KT803A?

Ette tänades, Silver

Ei tohi olla ühes õlas KT803!Kõik lõpud peavad olema ühest tüübist st. antud juhul
    kõik KT808A-d.Soovitav antud kanalil mõlemad transid välja vahetada,võibolla ka eelastme transid(tõenäosus suur,et needki on litaka kätte saanud) B-)
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

transvõimu võimsus sõltub toitepingest sama koormuse korral, transi võimsus näitab
      palju kannatab.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kuid kui on märgitud selline asendus, siis miks ei tohiks kasutada kõiki KT803A?

Comment

Seda asenduse värki pole mõtet raamatu põhjal väita.Kui tehases võim välja töötati siis tehti arvestused KT 808A -ga mitte aga KT 803. Kunagi ammu, muud polnud toppsin ka 803 sisse ainult paari päeva pärast tuli uuesti alustada ja siis juba ka eelastmte vahtusega ja ometi olid valitud ja mõõdetud transid. Kui mälu ei peta siis on neil ka pingete vahe suur. Lähtuda tuleb ikkagi suurel määral tehase konstruktsioonist. 803 on kehvemate parameetritega.

Comment

KT803 e vastupinge peaks olema 60 V. UKU020 s jääb sellest vist väheks. Nendest "seen" trannsidest kõlbab kasutada IMO KT808 asemel ainult KT802. Brigis toimisid KT802 vga hästi KT808 asemel.
            Maailm oleks puhas ja süüta
            kui poleks õllejogurtit
            - Õ.Õ.

Comment

Sobiks ka 908
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Sai nüüd veidi selle võimendiga tegeletud. Plaan siis selline, et jätta alles trafo, lõppvõimendi osa, indikaatorid. Jõudsin selle juba suht laiali kah lammutada (muidugi kõik otsad teibiga ja erinevate numbritega märgitud). Leidsin, et seal oli juba enne minu lammutamist üks juhe lahti ja ma ei tea kuhu see läheb Plaadil pole mingit märgistust sellel kah, et saaks skeemilt vaadata kuhu see läheb. Pildil tehtud punane ring ümber.

www.hot.ee/silver200/alt1
                www.hot.ee/silver200/alt2
                www.hot.ee/silver200/pealt1
                www.hot.ee/silver200/pealt2
                www.hot.ee/silver200/pealt3
                www.hot.ee/silver200/pealt4
                www.hot.ee/silver200/pealt5

Skeem kah igaks juhuks:
                http://karel.pri.ee/karel/pildid/tehnika/s...tereo-skeem.jpg

Nagu piltidelt näha, tundub, et kõik ülejäänud on korras, aga lõpud on siiski ainsana valed. Need ma panen kah lähiajal uued.

Kuna nii kui nii varsti lähevad toite lüüdid õhtale, siis teeks enam vähem kapitaal remondi ja vahetaks need kah ära. Ja mul tekkis küsimus, et kas on mõtet panna veel 8x2200uF lüüdid. Sama teeks ju välja kui panna 3x6800uF lüüdid. Et peale silda 3tk ja muud midagi. Või pole sellel mõtet? Ja kas ma pean alles jätma plaadi Y7 (Supply) kui mul ei ole eelvõimule toidet vaja?

Olen kindel, et tekib veel küsimusi.

Silver

Comment

Võid panna ka 1x15000uF.Ainus asi, mida jälgima peab, on see, et mahtuvus oleks samas suurusjärgus, mis originaalis(kaitsmete säästmise huvides) ning toitepinged oleks vähemalt samad.Kuna sa ta juba laiali oled kiskunud, siis soovituslikult on mõtekas juba kõik lüüdid ära vahetada; hiljem ei pea uuesti võimendit laiali hakkama rebima ning poe vahet tolgendama paari kondeka pärast.
                  The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                  Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                  Projektide pildid
                  Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                  http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mõtlesin ka ise kõik lüüdid ära vahetada.

Kuid mitme amprist kaitset ma kasutama pean? Originaalis peaks seal olema 4x3A seega mina peaks panema sinna siis 12A kaitsme?

Comment

Vaata ikka skeem enne üle, kui toitelüütide ja kaitsmetega tegelema hakkad!
                      Sa saad seal kasutada näiteks 4tk, 4700uF kondekaid ja 4tk 3A kaitsmeid. Või kavatsed kogu toite ümber ehitada, sorry, ei saanud aru.
                      21st Century Fox

Comment

Põhimõtteliselt läheb toide ümbertegemisele selliselt:

Comment

Ooot, mõistlik oleks panna toitekondekad kummagi toitepoole ja massi vahele. Ja negatiisel toitel peaks ka kaitse vahel olema, et asjal mõtet oleks. Kasuta parem 4-ja 3a kaitset, nii nagu originaalis.
                          21st Century Fox

Comment

sellelt supply-plaadilt saab toidet ka lõppvõimu juures olev see ülekoormuslambikeste kontroll(T5-T6-T11-T14 ja nende ümber olev peenem kraam). Kui seda ka vaja pole, siis pole temal tõesti otstarvet.
                            Ja see punase ringiga tähistatud ots paistab olevat seesama, mis alt poolt plaati ringiga jookseb R19,R23 otstele, seega see ülekoormuslambikeste ahela toide Y5 plaadilt.
                            Sinu toite skeemikese koha pealt:
                            Antud võimu toidetakse kahepolaarselt. See tähendab seda, et trafo toitemähise keskväljavõte tuleb keresse ja servadest tehakse alaldiga +32/-32V SELLE SUHTES. Seega on vaja stabiliseerimiseks kondekaid mõlemale poolele, st kerest miinustoitesse ja kerest plusstoitesse - täpselt nagu originaalskeemis. Natuke ebatavaline on originaali skeemilahendus küll, tavaliselt lähevad pärast dioode veel poolperioodid kokku; pulsatsioon tuleb sel juhul mõlemal kanalil võrdselt keskmiselt parem.
                            Kindlasti on sul vaja ka kaitsmeid mõlemale toitepoolele, st eraldi +32 ja eraldi -32 jaoks.

Comment

Sel juhul oleks vist lihtsam teha originaal skeemi järgi 8x2200uF

Comment

Working...
                              X