Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi tevalost

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Võimendi tevalost

Esmalt postitatud kalzip poolt
    Mis siis juhtuda võib? Aga samas miks ei võiks seletage kah siis juba!
    Y-101 -st saad kasutada ainult eelvõimendit, VU-indikaatorit ja väljundi katsmeid, kui ümber seadistada suuremale võimsusele. Lõppvõimu teise võimendi sisendiga ühendada ei tohi!

Comment

..põletad sisendi maha oma võimendil
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Siis suht nadi aga kas nii on võimalik ,et see võimendi toidab supparit ja tuleb y-101 ja siis kaks s-90 on kuidagi peab olema kui ma enne võimentit võtaks , või noh mis teie rääkisite siin!

Comment

Kle kas ise ka aru said mis sa öelda tahtsid?!No sa võid oma S-id panna nagu ikka U-101 järgi ning U-101 on selline kaval väljund(salvestava maki väljund); sealt saad signaali läbi poteka juhtida oma konstruktorisse.Muidu võid signaali võtta ka otse tämbriploki väljundist.Mono signaali saad kahte ühesugust nt. 15...24K takistit kasutades(takid jadasse, äärmistele otstele L ja R signaal sisse ning takistite kokkuühendus punktis ongi MONO signaal).
          Projektide pildid

Comment

Tänan!
            Präegu nagu nii üks kanal ragiseb siis ma viin ta tuttava juurde remonti , siis räägin talle seda , et kas ta saaks teha ühe mono väljundi juurde!

Comment

Esmalt postitatud Alar6891 poolt
              Sai ka see võim kokku pandud ja mitu korda õigsust kontrollitud. Kuid peale vooluvõrku ühendamist hakkas kõlar õrnalt ragisema ja umbes 30s pärast lõpetas üks 47oomine (skeemil R16) ja 220oomine takisti (skeemil R17) ilusa tulevägiga oma töö. Oskab keegi öelda milles võib viga olla.
              Minul on täppis sama mure...

Comment

Kas keegi on sellele võimule ka ISE ümbrise( noh kasti, kus või msees) teinud?

Comment

Sai siis kah see võimendi Robska jaoks kokku joodetud.

Kõigepealt ütleks ma seda, et see ette puuritud aukudega radikas HSVM1000 oli mulle pettumus, PCB kinnitus kruvide augud on valest puuritud! Pidin ise õigeks viilima.

Nüüd siis asja juurde. Võimendi sain kokku ja tööle. Kui hakkasid häirima 2 asja. Toitevool on suurem, +40V ja -40V asemel on +43V ja -43V (peale silda). See ma loodan pole väga suur probleem.

Teine asi on see, et väljundis on millegi pärast -27mV alalist. Tundub mulle natuke liiga suur.

Mida soovitate ette võtta?

Silver

EDIT: Nüüd ma saan aru, miks tegijamad elektroonikud Vellemanni trafosi kiruvad. Trafo annab välja 30V asemel 32V.

Comment

Skeemid on kusagile kadunud .Seepärast seletan PA100.8 skeemi näite varal(vt. linki minu allkirjas, sellel Vellemannil peaks sama lahendus olema).Minu skeemis määravad alalispinge väljundis R15 ja R16(tegelikult pannakse sümmeetria paika potega R29 kuid Vellemannil seda mäletamistmööda ei ole).Et tagasiside tugevust minimaalselt mõjutada, tuleb muuta takistit R16(soovitatavalt 1 kilooomi kaupa, veel lihtsam panna sinna ajutiselt muuttakisti).Kõige parem on varjant, kus alalispinge väljundis jääb alla 10mV sõltumatta selle polaarsusest.

Muidu kas nii kõrge toitepinge sellele võimendile liiga suur pole(lähtudes radiaatori pindalast ning 4R koormusest)?!
                    Projektide pildid

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                      Skeemid on kusagile kadunud .Seepärast seletan PA100.8 skeemi näite varal(vt. linki minu allkirjas, sellel Vellemannil peaks sama lahendus olema).Minu skeemis määravad alalispinge väljundis R15 ja R16(tegelikult pannakse sümmeetria paika potega R29 kuid Vellemannil seda mäletamistmööda ei ole).Et tagasiside tugevust minimaalselt mõjutada, tuleb muuta takistit R16(soovitatavalt 1 kilooomi kaupa, veel lihtsam panna sinna ajutiselt muuttakisti).Kõige parem on varjant, kus alalispinge väljundis jääb alla 10mV sõltumatta selle polaarsusest.

Muidu kas nii kõrge toitepinge sellele võimendile liiga suur pole(lähtudes radiaatori pindalast ning 4R koormusest)?!
                      Selle datasheet on siin:

http://www.velleman.be/downloads/0/i...nual_K8060.pdf

Ja skeem:

EDIT: See konkreetne isend hakkab 8R elementi toitma.

Comment

Esmalt postitatud Silver poolt
                        EDIT: Nüüd ma saan aru, miks tegijamad elektroonikud Vellemanni trafosi kiruvad. Trafo annab välja 30V asemel 32V.
                        Trafo pole stabiliseeritud toiteallikas, viga võib otsida ka seinast.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Pane selle R7 asemele 1K muuttakisti(soovitatavalt peenregulli oma, nagu minu võimendi piltidel).Sellele paned esialgu testriga takistuseks 680R.Lülid võimendi sisse ning õrnalt takistust muutes seadki väljundisse 0V lähedase pinge(pööramise suuna saad kohe teada, kummale poole alalispinge minema hakkab ).Hiljem asendad selle muuttakisti püsitakistitega(kui vaja, siis segaühenduses).Põhimõtteliselt paneb see takisti paika väljundtransside sümmeetria.Teiste komponentidega mängimine võtaks liiga kaua aega...
                          Projektide pildid

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                            Pane selle R7 asemele 1K muuttakisti(soovitatavalt peenregulli oma, nagu minu võimendi piltidel).Sellele paned esialgu testriga takistuseks 680R.Lülid võimendi sisse ning õrnalt takistust muutes seadki väljundisse 0V lähedase pinge(pööramise suuna saad kohe teada, kummale poole alalispinge minema hakkab ).Hiljem asendad selle muuttakisti püsitakistitega(kui vaja, siis segaühenduses).Põhimõtteliselt paneb see takisti paika väljundtransside sümmeetria.Teiste komponentidega mängimine võtaks liiga kaua aega...
                            Aga kas sinna ei võigi äkki potekat takisti asemele jätta?

EDIT: Ma sain paika 0 volti +-0,5mV umbes midagi 400 oomise R7'ga.
                            viimati muutis kasutaja Silver; 09 m 2006, 22:07.

Comment

Võib jätta küll(nagu minu piltidelt näha), kuid sel juhul peab olema see pote stabiilne ning võll tuleb lakiga katta(et ta vibratsiooni tõttu ei nihkuks).
                              Projektide pildid

Comment

mina pole veel enda oma korda saanud äkki keegi aitab leida mul viga
                                http://tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=20075&page=8

Comment

Working...
                                X