Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi tevalost

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by KaruTEC@Dec 2 2005, 16:02
    Või ei saa.
    Kvaliteet ja tarneaeg on Saloinil ikka väga paigast ära.
    Kuidas kellelgi, mul Sergeiga suhtlusprobleeme pole, kiireim tellimus võttis aega 4,5h,
    kui mõni töö käigus häält tegema hakanud siis on ringi vahetatud,praegu võrdlesin, Saloini 400W trafo tühivool oli peaegu sama suur kui sommide 100W trafol, 15 ja 14mA.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Täisriba kõlaritega ma arvan, et see ei kõla eriti hästi. Vähemalt sellisel võimsusel. Juurde on märgitud:

Sageduspiirkond: 3Hz to 200KHz (-3dB).

Aga on kirjutatud ka:

Mittelineaar moonutused: 0.02% @ 1KHz/10W(!!&#33 korral.

Comment

sellel võimendil on eelvõimu ka vaja? mida see eelvõim annab ja kas ilma ei saa?

Comment

potekat pole eelvõimuta
          seega ei saa helivaljudust reguleerida

Comment

ma ei jaga midagi sellest ja äkki räägid nii et päris algaja ka aru saab. ja mis see potekas vms iganes selle nimi on. http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_K8060 ja võta seal Illustrated_assembly_manual_K8060.pdf 15-pilt, seal on näha et eelvõimu pole. ma nagu ei saa nagu väga aru. kui selle nn volume controli vahele panna siis saab ilma eelvõimuta ka reguleerida volüümi

Comment

Eelvõimu pole vaja kui panna vahele 47Kohm potentsiomeeter. Lisaks tuleks tegelt veel kaitse vahele panna. Eelvõim tuleb vahele panna kui tahad muuta tämbrit jne, aga seda võib antud juhul ka potentsiomeeter asendada.

Comment

Nojah, see tühivool on sellest et Saloin kasutab suuremat südamikku kui tarvis. Sommid kasutavad aga õiget südamikku.
                Minu problad olid sellest, et ei olnud trafod kohe mitte õige pingega. volt siia sinna, pohh ju
                Hea meelega telliks Saloinist aga noh, viimased korrad sain ikka sellist jama et karju appi. Äkki on vahepeal midagi paremaks läinud ? Ei tea. Ei ole hetkel tuju proovida.
                Btw. ma tegin Saloinile ühe aastaga 100 kilo käivet, nii et ma ei olnud omast arust tüütu pisiklient.

Comment

Ju sattusid sellele sisekriisi ajale, oli ikka põhjust oma firma teha, selle kriisi ajal
                  oli meil ka mõningaid probleeme.
                  Südamike valik neil tõesti piiratud, antud juhul sommide 100W tsipa väiksem kui
                  Saloini 150W mille tühivool 7mA, pigem hoiavad vaske kokku. Muide vene
                  foorumis teadjamad kiruvad ka Elfa trafosid.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

sellele võimendile sobib ka U-101 radiaator(see tundub isegi pindalalt suurem kui originaal).Muidu kui trafo toorik(nt. TS-180) olemas, siis tasub omakerimine ka ära.RETist saad traati väga odavalt ning rullist jagub mitme trafo kerimiseks(ise ei usalda ühtegi kerijat, peale enda, loomulikult ).
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

sai unise peaga selsamal võimul lõputransid valetpidi külge joodetud (tip142 läks tip 147 kohale ja vastupidi), ja loomulikult ka vool taha antud h34r: mõningad takistid hävisid, kuid küsimus selline, kas on võimalik, et transid ellu jäid? nimelt sai peale seda pulli ka ümber joodetud, üks takisti ära vahetatud ja asi veel töölegi pandud...põmst tegi häält, ainult et võimendusaste oli täiesti paigast ära ja distortion ühtlasi väga jõhker! (ilmselt tänu sellele, et need suured koormustakistid on samuti niivõrd kuivõrd ära põlenud)
                      ühesõnaga, kas on võimalik, et transid ise ellu jäid peale sellist "näpukat" või vajavad needki kindlasti vahetamist???

Comment

Kontrolli siis transid üle.
                        Väga võimalik, et lasid midagi veel peale lõputransside läbi ? :blink:
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

hmm, kontrolliks...aga mismoodi ma neid kontrollima peaksin? :unsure: mismoodi on võimalik transsi kontrollida/testida või mis võimalused selleks üldse on?

ise mõtlesin nagu seda, et kas võim mitte päris vait ei peaks olema, kui transid läbi on? mul tegi ta põhimõtteliselt häält, peale seda kui transid õietipidi peale jootsin ja ühe põlenud 47ohm väikse takisti asendasin.

peale lõputransside lasin läbi veel ühe väikse takisti ja ilmselt mõlemad suured 5w 0.47ohm koormustakistid (nii neid vist nimetatakse...), vähemalt odavamatsorti testriga mõõtes ei olnud nende takistus enam kaugeltki mitte 0.47ohmi <_< ühel näitas 0.8ohmi, teisel näitas lõpmatut takistust...esimese asjana läksid need takistid helekollaselt hõõguma ja isegi pisut suitsema kui transid valetpidi peal olid ja asja seina surasin&#33;
                          kas veel midagi läbi põles, ei oska öelda, väliselt näha nagu pole.

Comment

Transistoridel mõõda siirded üle(dioodtest kärab küll).0,47 oomi ei näitagi odavad testrikäkkid.Kui 0,8 näitab, siis asi korras.kindlasti kontrolli kogu lõppaste ära(seal vooluvõimendi Darlingtoni lülituses, arvatavasti).Tavaliselt põlevad transsidel siirded ära kui kontaktid vahetusse lähevad...
                            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                            Projektide pildid
                            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Illustrated assemblis on veel õpetus "tweakimiseks". Kas see tähendab siis teisi kondesid ja suuremat jahutust?

Mikk
                              Jeeehaaaaaw

Comment

Endal sai ka sama võim kokku pandud, aga trafoks tahaks kasutada 2*33,7v (mingi orbita um-002 stereo oma). Kas seda saab kasutada, või liig mis liig?

Comment

Working...
                                X