Teade

Collapse
No announcement yet.

LM3886T

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tahaks teada kuidas sobiks lm3886 s90 toitmiseks, kas ta natuke lahjaks ei jää või on see paras?
    Nimelt paanis teha s90 aktiiv kõlariks ja nüüd otsin varianti mis sinna teha?
    Ja milline eelvõim oleks hea?
    Ootan mõistlikke vastuseid.

Comment

Sobib väga hästi!Iseasi kuidas kõlar ise(pean silmas S90)selle võimu vääriline on '
      seda just kvaliteedi osas B-)
      S-90 jääb pigem alla võimsuselt.Gainclone(Overture) võimudele ikka suht kvaliteetseid ja soovituslikult(toitepinge+/-30V juures)võimsamaid(100-150WRMS)kõlareid tarvis,siis kuuled mis asi väärt!
      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

no jah seda kll et kvaliteet ei ole kõige parem s90 el aga ei taha tda7294 peale ka teha sest selle kivi kvaliteet ei istu kohe kuidagi mulle on juba järgi proovitud.

Aga mis eelvõimu on soovitada (kivi) mono variandis, olen otsind igalt poolt aga pole ühtegi head skeemi ega lehte leidnud (bass,treble,volume)

Comment

Originally posted by turbopascal@Apr 19 2006, 20:01
          no jah seda kll et kvaliteet ei ole kõige parem s90 el aga ei taha tda7294 peale ka teha sest selle kivi kvaliteet ei istu kohe kuidagi mulle on juba järgi proovitud.
          Ei pea ennast TDA fänniks, aga huvitav oleks teada, kuidas täpselt Sa sellisele järeldusele jõudsid? Milles pettusid?
          Aga mis eelvõimu on soovitada (kivi) mono variandis, olen otsind igalt poolt aga pole ühtegi head skeemi ega lehte leidnud (bass,treble,volume)
          Milleks eelvõim? Kas helitugevuse regulaatorist ei piisa?

Comment

Ei ole ka ise kivieelvõimu fänn(algul sai ka proovitud kuid peale lampidel eraldiasetsevat korrektor-eelvõimu kasutuselevõttu loobusin kivist eelvõimus)
            Kõige parema tulemuse kividest andis LM1036(vähe komponente ja vähem moonutusi).Kui võimalik tasuks proovida lampidel eelastet: Sound tunduvalt "soojem"
            TDA1524A mürad ja moonutused suurevõitu.
            TCA5500 ei meeldinud üldine helispekter.Mürad ja moonutused enam-vähem. B-)

Comment

Esiteks tda 0.5% THD ei rahulda ja üldse heli tundub kuidagi külm aga ei oska väga objektiivset hinnangut ka anda lihtsalt tahaks lm3886 proovida.

Teiseks ei sobi mulle eriti lamp eelastmesse kuna see krempel hakkab asetsema kasti sees ja pole lampidega piisavaid kogemusi ka.

Aga äkki oskaks keegi sis mingi hea lahenduse välja pakkuda, mis eelastmes sobiks, ise olen teinud 1036 peale aga see on stereo variant. Ei taha eriti ühte hõlma tühjalt seisma jätta, kuigi tegelikult see plaan mul peas keerleb, sest selle kiviga olen rahule jäänd ja ta on ka juba olemas ning valmis tehtud.

Comment

Aga milleks üht hõlma tühjaks jätta? Eelvõim eraldi karbi sisse kuskile laua peale, hoopis mugavam volüümi sättida, lm1036 rakendad 100% tööle. Põhimõte siis sellin, et signaaliallikas --> stereo eelvõim --> 2 aktiivkõlarit, milles kummaski üks lõppaste.
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Aktiivkõlarit tuleks tüürida ikkagi suht tugeva signaaliga,et ei tekiks kadusid kaablis mis omakorda nõrga signaali korral ja tundliku kõlarisasuva eelvõimendi tõttu hakkavad võimendama mürasid(kuna sellisel juhul toimib kaabel ka paraja antennina).
                  Soovitan proovida siis juba passiivset regulaatorit.
                  B-)

Comment

Passiivsete regulaatoritega on kogemus olemas, näiteks 7294 proovisin ja juhtus see et heli muutus kordi vaiksemaks ja ei saanud õiget tulemust, aga kui keegi oskab midagi selle kohta öelda siis palun väga, aga oleks mõistlik siis eelvõim sootuks eraldi panna nagu aru saan? Olen seda varianti kunagi autos rakendada mõelnud aga jahh nii nende plaanidega on.

Comment

Eelvõim eraldi ikka, jube kehva oleks ju helitugevuse muutmiseks kummagi kasti taha ronida ja siis mõlemi volüümi võrdseks ajada...
                      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Originally posted by turbopascal@Apr 20 2006, 10:20
                        Passiivsete regulaatoritega on kogemus olemas, näiteks 7294 proovisin ja juhtus see et heli muutus kordi vaiksemaks ja ei saanud õiget tulemust,
                        See ju enesest mõistetav, et passiivne tämbriregulaator viib signaali nivoo tugevalt alla.

Räägi palun, mida Sa õieti teha tahad?
                        S90 aktiivkõlariks - minu arust lõppvõim sisse ja tehtud.
                        Kust signaal hakkab tulema?
                        Mis nivooga?
                        Miks tämbriplokk peab ilmtingimata olema?
                        Ehk piisab ainult helitugevuse reguleerimiseks potekast?

Comment

Olemas selline skeem:skeem
                          Ehk saad kasutada, olen ühe võimendi lõpu asendanud LM3886-ga. Võimendiks oli Brig 001, sellel kõlbas kasutada ainult toide kuna eelvõimendi ei tasunud taastamist. Tookord tegin datasheedi skeemi järgi, jäin rahule. Olemas, veel teine skeem koos trükkplaadiga, aga see tööjuures. Kui huvi anna märku.

Tervitades targemaid,
                          Arne

Comment

Originally posted by arne-j@Apr 20 2006, 21:14
                            Olemas selline skeem:skeem
                            Ehk saad kasutada, olen ühe võimendi lõpu asendanud LM3886-ga. Võimendiks oli Brig 001, sellel kõlbas kasutada ainult toide kuna eelvõimendi ei tasunud taastamist. Tookord tegin datasheedi skeemi järgi, jäin rahule. Olemas, veel teine skeem koos trükkplaadiga, aga see tööjuures. Kui huvi anna märku.

Tervitades targemaid,
                            Arne
                            No nii!
                            Olemegi taas sellesamuse LM1036 juures
                            2227 tekitab parasjagu piisavat väljundpinget,et seda "kaugustesse" saata!

Comment

Aga mis te arvate kuidas lm1875 s90 ära toidaks voi siis saaks selle paralleeli lükata?

Comment

Milleks selline ebaökonoomne lahendus!? :blink:
                                LM1875 kõigest 20W-ne(sillatuna ca40W) vs.LM3886 68W või LM3875 56W vastu(Sildamata olekus).Samuti tahab ta sama tugevat signaali kui teised LM-id.
                                2XLM1875=86EEK-i ,LM3886 =73EEK-i B-)

Comment

Working...
                                X