Teade

Collapse
No announcement yet.

denon või nad?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    denon või nad?

    kumb aparaat on parem, kas võib puhtalt hinna järgi otsustada?

    http://www.denon.ee/?op=body&id=8&cid=22&cgid=
    http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=966

    tänan!

    #2
    Kui vaadata nominaalvõimsuste peal moonutusi, siis NAD teeb Dennonile ära. Aga loomulikult peaks siiski ise kuulama ja siis alles otsustama.

    Comment


      #3
      Mis mõõtühikud sellised on 2 X 105W (20.2dBW),mida se db seal tähendab?

      Comment


        #4
        huvitav miks hi-fi klubi nad'i ei müü?!

        Comment


          #5
          Hmm, mõned kuud tagasi olid NAD-i ressiiverid Audiocentri kodulehel 1k odavamad. Audiocentris oli eile (07.03.06) T743 letis ilusti olemas. Saad kindlasti vabalt kuulata (müügimees paistis ka igati asjalik ja abivalmis olevat). Sellist poodi mu teada Tallinnas ei leidu kus nad kõrvuti olemas oleks.
          Oman ise nimetatud NAD-i ja minu arvamus seadmest:
          *enda ehitatud kõlaritega teeb mulle igati meelepärast häält,
          *igasugu teiste seadmetega ühendamiseks on piisavalt auke,
          *5 kanalit tavalises kodus IMHO igati piisav (kuigi praegu vaid kaks kasutusel, sest rohkem kõlareid veel pole),
          *võimsus normaalse korteri jaoks rohkem kui piisav,
          *pole igast hüper-super heliefekte nagu Yamahadel ja teistel paljudel kodukinole orienteeritud riistadel (IMHO, efektid suht mõtetud asjad),
          *pult on hea, suur ja õpetatav (teisi pulte üldjuhul enam ise ei kasuta, kui just mingi seadme väga spetsiifilist funktsiooni kasutama ei pea),
          *seadme enda välimus on ka OK (mööbliese ikkagi ju, päris arvestamata jätta ei saa)
          *aktsepteerib ka 4 oomiseid kõlareid.
          Ära lase end NAD-i suhteliselt väiksest võimsusnumbrist häirida. NAD annab oma võimsuse kõiki kanaleid korraga koormates. Paljud populaarsed tootjad koormavad äärmisel juhul kahte kanalit ja siis kirjutavad saadud tulemuse 7 × xx W. Nagu NAD ise kirjutab (ja mida ka testid kinnitavad): "music first", et ennekõike muusikale orienteeritud kuid saab vabalt hakkama ka kodukinoga.
          Kunagi, kui ise endale ressiiverit otsisin, siis netist loetu põhjal valisin Denoni 1906, Pioneeri 915 ja Onkyo 503 vahel. Aga siis sekkus juhuslikult mu otsustamisse kasutaja Intz ja tema kaudu ostsin lõpuks hoopis NAD T743 . Kirjuta Intz-ule, tal olid kuskil tutvused sees ja kui tal mahti on ja aidata saab, siis ehk saad miskit soodsamalt.
          Praegu olen NAD-iga väga rahul ja varsti plaanin varem ostetud Denoni odavaima DVD-mängija väljavahetamist (ilmselt siis juba NAD-i kallima mudeli vastu, mis CD-sid paremini sööks).
          Tark ei torma!

          Comment


            #6
            see oli päris asjalik vastukaja muide! tänud selle eest, intz mulle seda soovitaski tegelikult. kas oleks võimalik ka kuidagi sinu süsteemi näha, katsuda, kuulata?
            tänud igatahes..!

            Comment


              #7
              Ilma asju kuulamata pole muidugi mõtet nõu anda aga andmetest jäi silma, et Denonil on Dolby Digital EX ja DTS-ES (Discrete 6.1 & Matrix 6.1), DTS 96/24 dekooderid mida Nadil ei ole. Või pole kirja pandud.
              Samas leiab veel piisavalt vähe filme millel oleks need EX, DTS-ES ja muus formaadis heli.

              Comment


                #8
                hea teema tehtud.
                ise olen sama valiku ees, firmad samad, mudelid ainult teised.
                kas oleks kvaliteedi vahet helis, arvestades kui kumbki tuleb kätte u 14 kilo eeguga?

                denon avr-3805
                http://www.denon.de/site/frames_main.php?m...=detail&Pid=139
                nad t753
                http://www.nadelectronics.com/av_rec...3_frameset.htm

                kui nad oleks tippmudel, siis ei kõhkleks nad´i valida.
                denon oli mõned aastad tagasi suhteliselt tipp ja oli reviwdes nn testivõitja. denoni müügihindki on eestis poes praegu üle 21 kilo (saksamaal 1300 eur). lihtsalt ma tean poodi, kus see denon on saksamaal juba pool aastat müügis olnud veidi üle 800 euri (hind tõmmati alla kuna uuem mudel tuli- avr 3806)

                Comment


                  #9
                  aga andmetest jäi silma, et Denonil on Dolby Digital EX ja DTS-ES (Discrete 6.1 & Matrix 6.1), DTS 96/24 dekooderid mida Nadil ei ole
                  Jah, tõesti ei ole NAD-il nii palju erinevaid dekoordeid kui paljudel teistel. NAD-il ei saagi ju olla DTS-ES (Discrete 6.1 & Matrix 6.1) jne dekoodreid. Põhjus on see, et NAD on vaid 5 kanaliga ja tänasel päeval paljudel teistel valdavalt kasutusel juba 7 kanalit. Ise arvan, et kui ma kunagi isegi kõik 5 kanalit kasutusele saan võtta, siis sellest on tavalisse korterisse küllalt.

                  denon oli mõned aastad tagasi suhteliselt tipp ja oli reviwdes nn testivõitja
                  Denon on jätkuvalt tavaliselt testivõitja. 3805 oli vist isegi mingi "aasta ressiiver" vms. Aga noh, ma neid teste väga ei arvestaks. Loen vahel enese harimise mõttes Inglismaa audio-video foorumeid ka. Seal on jõutud tõdemusele, et selline kuulus ajakiri nagu "What Hi-Fi", mida ka meil R-kioskist saada, võiks ümber nimetada "What Denon" (arvake ise ära miks?). Kindlasti ei ole Denon halb valik, aga mulle isiklikult hakkab veidi kahtlasena tunduma, et Denon suht alati võidab teste. Igatsugu "aasta mudelite" ja muude selliste auhindade jagamine on IMO hoopis reklaamitrikk ja võib suht kindlalt arvestamata jätta (ja seda mitte ainult audio-video alal vaid ka fotograafias jne).
                  NAD-ga on veel see probleem, et ega temast eriti palju foorumites ei kirjutata. Tundub, et need kes teda ostavad, on juba nii palju teadjad, et teavad mida ostavad ja oskavad kohe kasutada ning ootamatuid ettenägematuid probleeme ei teki (või ei ole ma ise õigetesse foorumitesse veel sattunud). Küll aga on Denoni erinevate mudelite kohta väga palju teemasid. Eriti alumise otsa mudelitega.
                  Ma ei tea, äkki keegi tahab lugeda inglaste kogemusi audio-video aparaatidega ja ei ole siia veel sattunud: AV Forums.

                  to demo:
                  Kui Sa juba Intz-uga suhelnud oled, siis ilmselt tead ka juba tema arvamust Denonist . Kui nende kahe mudeli vahel valid, siis mina soovitan NAD-i (muidugi teadmata Su konkreetseid nõudmisi seadmele).

                  to zoojapuhur:
                  Konkreetse 3805 kohta ise kahjuks midagi eriti öelda ei oska, kuulanud ei ole ja kasutajate kogemusi pole ka uurinud. T753-e saad ka Audiocentris kuulata kui soovid, oli letist täitsa olemas. Samas saad ka täpsemalt kohe muid tehnilisi nüansse uurida.
                  Tark ei torma!

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by peetersch@Mar 9 2006, 08:51
                    Seal on jõutud tõdemusele, et selline kuulus ajakiri nagu "What Hi-Fi", mida ka meil R-kioskist saada, võiks ümber nimetada "What Denon" (arvake ise ära miks?).
                    Umbes sama on venelaste "Stereo&Video"-ga, ainult nimi peaks olema "Yamaha Stereo&Video"

                    Comment


                      #11
                      tundub et NAD on vähe konservatiivsema inimese valik, kes ei taha kohe igast uuenduste ja viledega kaasa joosta vaid vaatab, mis toimub kui teised niiöelda julgelt ja edevalt välja astuvad. NAD paneb masinasse kõik vajaliku ja teeb seda hästi ja ausalt, niuke talupoja mentaliteet.
                      Denon pole mulle nagu eriti selgust toonud juttude järgi, et mida tast arvata. mingi edev valik ta ei tundu olema, pigem ka ikkagi mõistlik ja asjalik asi. ka tehnilise poole pealt pakub Denon NAD-ist rohkem võimalusi, pole aru saand, kas ka paremaid.

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by demo@Mar 9 2006, 12:06
                        ka tehnilise poole pealt pakub Denon NAD-ist rohkem võimalusi, pole aru saand, kas ka paremaid.
                        Kui mina isiklikult võrdlen Denon 1906 ja NAD T743 spetse ja loen Denoni kasutusjuhendit, siis ma küll millegi järgi puudust ei tunne mida mul NAD-ga pole võimalik teha. Ei leia neile mingit rakendust. Palju olulisem on hääl mis ta teeb, piisav kanalite arv, piisav võimsus, et saaks elementaarsed asjad ühendatud (nagunii ma pilti ei juhi läbi ressiiveri), et saaks tavalise kahekanalilise heliga korralikult hakkama, et oleks DD ja DTS dekoodrid DVD vaatamiseks ning mingi dekooder, mis teleka ja raadio kahekanalilise heli viide kanalisse jagaks. Kõik. Ülejäänud viled IMO võivad vabalt olemata olla.
                        Tark ei torma!

                        Comment


                          #13
                          Minul Denon 1802, vana ja ka ainult 5 kanaliga, aga ostmisel peale raha luges ka phono sisendi olemasolu. Tal ainult 5(?) DSP effekti. See pole oluline, stereos mängib väga hästi (8 oomised vanad Sansui kapid), ei pea ei trebelit ega bassi näppima. Ei mingit loudnessi. Umbes nii et mis sisenditest tuleb see ka kõllides kostab. Kõige suurem miinus: plastmassist volume nupp ja pervertne pult.
                          www.automobilia.ee

                          Comment

                          Working...
                          X