Teade

Collapse
No announcement yet.

250W RMS Hi-Fi MOSFET skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Trükiplaadi kahepoolsust märkasin ja proovin esialgu ajaviiteks ühepoolse variandi valmis skitseerida.
    Müstiline tundub minu jaoks see, et IRFP250N max võimsus on 214W aga võimendi RMSiks pakutakse 320W????? Ma olen aru saanud, et iga 100W kohta tuleb ümarguselt 1 paar transse juurde.

Fjoodori skeemi ma ei näinudki, kuna ei saanud ennast ära regada ja praegu on servu maas. Aga kas keegi regajatest ei saaks seda mulle näiteks postitada? Oleksin väga tänulik.
    Beers of Estonia

Comment

Skeem ongi piiri peal. Põhimõtteliselt on muidugi õigem teha varuga, variandid on näiteks IRFP260N-i või oomipoes müüdav IRFP250 paralleelis. Senikaua, kuni Sa neid ei paralleeli, pole paare valida tarvis.

Vertical mosfet'id ongi toughimad Neist võib suvalisel pingel niipalju voolu läbi lasta, kui palju kaovõimsus lubab.

Arvuta transistoride maksimaalsed töövoolud/pinged/võimsused välja ja näed IRFP250N andmelehelt, et mahuvad parasjagu Safe Operating Area sisse ära.

Näiteks ühe õle pinge 60V, maksimaalne kaovõimsus transistoril on olukorras, kus väljundpinge on pool õla pingest ehk 30V. Vool on siis 30V / 4Ohm = 7.5A, kaovõimsus on 30V*30V / 4 = 225W. Pingel 30V on SOA kõver 9A juures, 20% rohkem kui 7.5A.

Vähemalt minu kogemus võimsusmosfet'ite põlemisel on, et nad ei võta endaga tüürimisastme transistore teise ilma kaasa.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kas antud skeemi puhul võrduks paraleeli lisamine kahe transi jalgade kokku jootmisega?
        Beers of Estonia

Comment

Originally posted by littleant@Mar 27 2006, 07:08
          Fjoodori skeemi ma ei näinudki, kuna ei saanud ennast ära regada ja praegu on servu maas. Aga kas keegi regajatest ei saaks seda mulle näiteks postitada? Oleksin väga tänulik.
          Kui ma neid uurisin, siis paraku kogemata salvestasin veidi vale skeemi
          Sellise

Onu Fjodori omas (millele eksisteerib pcb joonis ja mille ma mugavuse mõttes välja trükkisin ) on difastmes 2 lisatransistori, muidu üldjoontes on sama. (V5 on ikka mõeldud MJE350)

Kas antud skeemi puhul võrduks paraleeli lisamine kahe transi jalgade kokku jootmisega?
          Lätetele ja paisudele oleks ilus ikka takid ka panna.

Comment

Teema alustaja soovil püüdsin paberilt infot taastada
            Onu Fjodori skeem

Comment

kui sul PCB joonis ka on siis pane too ka üles. See vene foorum on nüüd maas vist.

Kas need suured C11, C12 tähendavad seda, et toitesse lüüte pole vaja?
              Beers of Estonia

Comment

Originally posted by littleant@Mar 29 2006, 11:29
                kui sul PCB joonis ka on siis pane too ka üles. See vene foorum on nüüd maas vist.
                detailidega
                detailideta
                valmis võim

Mulle tundub, et võib olla nüansse, mille poolest esitlet dokumendid üksteisest võivad veidi erineda. Tasub üle kontrollida ja võrrelda.
                Ja täna onu Fjodorit!
                Kas need suured C11, C12 tähendavad seda, et toitesse lüüte pole vaja?
                Ära nüüd kõike sõna-sõnalt ka võta. Korralik toide on korralik toide, kas sa joonistad lüüdid toiteplokki või võimu juurde ei oma terviku seisukohalt tähtsust.

Comment

no seda ma mõtlesingi, et toites on kanali kohta 10000uF+10000uF
                  Beers of Estonia

Comment

Originally posted by @ndres@Mar 29 2006, 14:33

detailidega
                    detailideta
                    valmis võim
                    Pane tähele, see detailideta on peegelpildis
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kas Tevalos aidatakse transse paardesse panna? Kui ei, kas on keegi nõus mind selles mures aitama?
                      Transideks need Fjoodori skeemi lõpud.

Tevalo Mustamäe tee 116 poes on kumbagi transi 19tk. Sealt vast peaks leidma.
                      Beers of Estonia

Comment

Kardan, et ei aidata...

Google "mosfet matching" vms.
                        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

PCB ja skeem ei jookse päris kokku. Takisti R12 PCB'l jookseb maasse (all vasakus nurgas) aga skeemil peaks toitesse jooksma. On veel pisikesi erinevusi.

Sain ka nüüd sinna foorumsse sisse aga vene keel on 2. klassi tasemel ja jutust pmts aru ei saa. Kas see skeem on 200W@4oomi?
                          Beers of Estonia

Comment

Originally posted by littleant@Apr 3 2006, 08:59
                            PCB ja skeem ei jookse päris kokku. Takisti R12 PCB'l jookseb maasse (all vasakus nurgas) aga skeemil peaks toitesse jooksma.
                            Sellest ei ole midagi, sellele vihjab ka autor. VT3 on lihtsalt - toitesse lülitet vooluallikas, kas eelpinge võtta + toitest või maast, vahet ei ole.
                            On veel pisikesi erinevusi.
                            Näiteks lüüdid on sillatud kilekondensaatoritega
                            Sain ka nüüd sinna foorumsse sisse aga vene keel on 2. klassi tasemel ja jutust pmts aru ei saa. Kas see skeem on 200W@4oomi?
                            Seda võid ju arvutada. Onu Fjodor väidab, et olla teinud ka lühiskatse. Kui signaali ei olnud, ei juhtunud midagi. Signaaliga olevat läbi põlenud toite kaitsmed, ei midagi rohkemat

Comment

kas 56V toitepinge jaoks piisab 63V lüütidest?
                              Beers of Estonia

Comment

Originally posted by littleant@Apr 6 2006, 13:21
                                kas 56V toitepinge jaoks piisab 63V lüütidest?
                                Piisab küll

Comment

Working...
                                X