Teade

Collapse
No announcement yet.

Probleem radiotehnika võimu ja S70 kõlaritega

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Probleem radiotehnika võimu ja S70 kõlaritega

    Olen algaja, ega tea suht midagi.
    Probleem järgmine: kui võimust balanss keskele keerata, siis mängib üks kõlar palju kõvemini kui teine. Selleks, et tasakaalu saada, pean balansi peaaegi vasakule põhja keerama. Kusjuures kui ma kanalid ära vahetan, on seis sama. Kui kõlarid korras oleks, siis peaks minu loogika järgi hakkama teine kõlar kisama, seis aga jääb samaks. Samas peaks aga midagigi muutuma kui ma kanalid ära vahetan.

    Milles siis viga on? Kõlarites? Võimus? Mõlemas?

    Kirjutamise ajal märkasin veel midagi kahtlast. Ma ei tea nüüd kuidas ennast õieti väljendada: see sama kõlar, mis kõvemini mängib, peksab tühja vahepeal, st indikaatori näit läheb punasesse ja on kuulda kõlari ülepeksmist (mul ta katte all ja ei hakand kohe lahti monteerima, seega oma silmaga päris ei näinud kui väga ta vibreeris) ja seda sel hetkel kui loos bassi polegi. Kui aga muusika ei mängi, siis pole midagi.

    Ühesõnaga äkki keegi sai mu jutust aru ja oskab öelda, milles viga võib olla ja kas seda annab/on mõtet korda teha.

    #2
    Kas see S70 ei ole mitte aktiivkõlar kus on võimendi kõlari sees.

    Comment


      #3
      On küll. Võimu all mõtlesin ma eelvõimendit Radiotehnika UP-010.

      Comment


        #4
        Antud isenditega kokku puutunud ma küll ei ole, aga üldiselt peaks aktiivkõlaritel olema tagaküljel üks lüliti (ei tohiks olla muide kerge vaevaga lülitatav), mille juures on kirjad "mic, phono" või "mic, line". Kui lüliti on "mic" asendis siis mängib kõlar valjemini, aga clipib rohkem. Kuna tegu on nõukogude toodanguga siis on need kirjad seal lüliti juures ehk venekeelsed aga midagi analoogset peaks seal kirjas olema. Kui mõlemad lülitid on samades asendites aga ikkagi mängib üks valjemini, siis on ehk lülitiga midagi korrast ära (lihtsam variant parandada) või on probleem kusagil sügavamal.

        Comment


          #5
          võta kõlar lahti ja proovi pealepanekuga sidestuskondensaatoreid sisend- ja tämbriplokis.

          Comment

          Working...
          X