Teade

Collapse
No announcement yet.

Trafo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafo

    Nonii, sobrasin väheke kolikambris, ja ülla-ülla! Välja tuli miski kobakas ilmselt 60-ndate vene toroidtrafo, millel mähis (üks neid sellel oligi) mitte ainult mustaks tõmbunud, vaid lausa sulanud :blink: . Lõikasin mähise jäänused ümbert ära ja välja tuli 11 cm välis- ja 6 cm sisediameetriga "sõõrik", millel kõrgust 7 cm ja massi miski ~2,5...3 kilo. Plekid ca 0,5 mm paksused, siin-seal mõned roostetäpid, aga üldine seisund hea. Ja üks peamisi probleeme mu väikse gainclone-ideega oli trafo. Nüüd küsimus: Kas tasub lasta südamik ümber mähkida, vajalikud 220 V prim ja 2x28 V sec mähised nii ca 250 VA? Kui jah, siis kes sellega Tartus võiks hakkama saada ja milliseks võiks umbkaudu kujuneda hind?
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    #2
    Otsid kuskilt natuke vasktraati. Kerid sellega 10 kuni 20 keerdu sellele toroidile. Nüüd mõõdad testriga mis pinge on. Mitu keerdu 1 voldi kohta. Vaatad ega trafo põlema ei lähe siis ostad 1mm diameetriga vasktraati ja arvutad mitu keerdu sul kruvida on vaja ja ongi kõik.


    Traat peab olema muidugi lakitud!!!!!!
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

    Comment


      #3
      Nojah, kõik oleks ilus ja kena, aga jama selles, et tegu vaid südamikuga - ühtegi mähist sellel pole. Aga pole hullu, ma pmst juba tean, kes võiks trafo kerida, nüüd oleks vaja teada, palju see maksma läheb
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

      Comment

      Working...
      X