Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi vrakk

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi vrakk

Leidsin ühest lammutatavast majast pügihunnikust vedelemas ühe kontsertvõimendi. Pikemalt seda uurida ma ei saanud.

Võimu peale oli kirjutatud exol spx900, google asjalikke tulemusi ei andnud. Kaitse oli 5A. Korraks vaatasin sisse: tundus et keegi seda tühjendanud polnud, trafo oli alles ja mingeid lahtiseid otsi polnud näha. Toroidtrafo, diameeter 15-20cm, kõrgust umbes 15cm. Võimendiplokkidest üks oli lahti tulnud (ilmselt oli võimu loobitud). Tundus et see oli kaua vedelenud, sest korpus oli roostes ja räpane. Arvata on et asi oli katki läinud ja vedelema jäänud.

Küsimus: on sellist asja mõtet hakata ära vedama? Või järsku on kellelgi huvi? Ei usu et see seal kaua seisab, viiakse prügimäele.

Vs: Võimendi vrakk

No trafo ja radikad oleks ma küll ära kruvinud... Minema visata jõuab alati.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mine tea keegi isegi ehk tahaks-kunagi ei või teada, ehk isegi?

Comment

Kui sa endale ei taha siis ma oleks huvitatud. Võin ise järgi tulla.
        Beers of Estonia

Comment

Okei, kui võimalik toon ära, paistab et kui ma endale ei taha siis lahti saab ikka.

Comment

kas selles mõnda suuremat radikat ka sees on? Kui on, siis ma oleks huvitatud.

Comment

Pole mõtet esimese hooga kohe ära lõhkuda, seda jõuab alati teha.

Oomipoes on 190x70x50 (mm) radikas 140EEK. Sellise lahmaka eest pole just suur raha.
              Beers of Estonia

Comment

Esmalt postitatud kentsik poolt
                kas selles mõnda suuremat radikat ka sees on? Kui on, siis ma oleks huvitatud.
                Kle need radikad ei maksa ju praktiliselt midagi.Alles hiljuti nägin Oomipoes 175.-/tk umbes 2000...2500cm2 isendit.Need seal klaaskapis...
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Nii, ära tõin. Hetkel on maal, pühapäeval toon linna ja siis teen mõned pildid ka. Esimese hooga ära ei anna ja maha ei lõhu.
                  Võimendi on vene toodang, kuid ilmselt tehtud peale liidu lagunemist. Kirjad on ingliskeelsed. Huvitav on see, et tagumisel plaadil, kuhu on jäetud ristkülikud võimsuse kirjutamiseks, ei ole võimsusi kirjas. Seega on võimalik et poes pole seda võimu kunagi müüdud. Keegi on kasti ikkagi lahti kruvinud, kuid kõik paistab alles olevat, ainult ühe transi jalad on lahti joodetud. Ühe kanali võimendiplaadi on ta lahti keeranud ja pole viitsinud tagasi keerata, kuid kruvid on kilekotis korpuse sisse jätnud.
                  Kondekad on enamuses lääne omad, aga kõige suuremad on venelased: 100V, 10000 ja 15000 uF. Kuus üsna suurt radikat, igaühel umbes 6 transistorit küljes (tähistus oli vist KT.. täpselt ei mäleta).
                  Rohkem midagi huvitavat silma ei jäänud. Võibolla õnnestub sealt isegi mingi heli kätte saada... kuigi mu elektroonikateadmised on nullilähedased. Prügihunniku kohta igatahes hea tulemus .

Comment

pilte ei saa sisemusest teha?
                    Valter

Comment

Ehk kasutuses KT8101/102?!Neid topiti suurematesse võimenditesse...
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Pildid: http://www.zone.ee/markoe/pics/amp/

Transistorid on KT8101A ja KT8102A, Cheopps arvas õieti.

Asi ei näe nii välja et siin midagi maha põlenud oleks, aga moditud on seda küll, kuigi ilmselt suht vähesel määral (nt 9. ja 10. pildil paistab üks pesa, mille ma lahti keerasin - see pole originaal jms).

Oodatud ideed, mida selle asjaga edasi teha võiks. Ja kas siin on üldse lootust midagi tööle panna, skeem on keeruline ja trükkplaadile midagi kirjutatud pole.

Comment

Kui tekib müügi plaan siis anna igaksjuhuks PS-ile teada, ma vist isegi huvitatud.

Comment

see võib oma 1000w-ine kindlasti olla

Comment

mine nüüd. See on ikka megawatine, kuna su u-101 on juba 1000W
                              Beers of Estonia

Comment

Working...
                              X