Teade

Collapse
No announcement yet.

Hunnik n00bi küsimusi...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Hunnik n00bi küsimusi...

    Allpool olevad küsimused ei ole küll kõik võimendite kohta, aga ma oma n00bi peaga mõtlesin, et ei hakka igaühe jaoks eraldi teemat tegema. Või oleks pidanud? Anyway, väga suure huviga ootan, et keegi midagi oskaks vastata...

    1. Hetkel on kodus ajutiselt mingi käkk Sony võim (+2 x S90), sellel aga üks kanal teeb tunduvalt vaiksemat häält ja teatud sageduste juures hakkab selle kanali taga oleval kõlaril kõrgsagedusriba ragisema. Selle võimu vist võib siis sisuliselt minema visata või annab temaga veel midagi teha? Kõllid on kontrollitud, korras.

    2. Mis on eel- ja mis lõppvõim või õigemini kas ja mille jaoks neid eraldi vaja on? Kas see on mingi väga audiofiilide teema või reeglina on nad lihtsalt ühes purgis koos?

    3. Kui palju oleneb kõlaritest välja tuleva heli tiba metalne kõla võimust või kas S90-lt peabki eeldama mingit sellist soundi? Tahaks nagu pehmemat heli aga samas ma ei tea, kas arvutist seda üldse saab kätte, proovinud olen väga erinevaid formaate ja stiile.

    4. Kes oskab ehitada seda võimu ja mis see võiks kokku maksta?
    http://sound.westhost.com/project3a.htm
    http://www.anidian.com/audio/construct/p3a_1.shtml

    5. Või siis eelneva küsimuse alternatiivina - seda on siin küll juba küsitud, ma tean aga täpsustaks pisut - mis oleks hea võim S90-tele, kui nõuded sisaldavad vähemalt kahte stereosisendit, pulti ning kuni 2K EEK? Võimalik?


    Ja allpool siis mitte niiväga võimudesse puutuvad küsimused...


    6. Kuidas aru saada millised S90-d on, kui ei ole just F, millele see peale kirjutatud? Mis vahe neil üldse on? Kodus olevate välimus on umbes selline - http://electronix.org.ru/audio/s-90.html ainult et isiklikel on mingid võred valjukate peal. Samas siin lehel - http://www.radiopagajiba.latbs.lv/RRR/35AS-1.htm - tituleeritakse neid kõlle teistmoodi. Mitte midagi ei saa aru...

    7. Kas on võimalik ja kui, siis kuidas varjestada arvuti audiokaarti?

    8. Kas keegi oskab soovitada mingit softi, mis toimiks ekvalaiserina aga kohe peale soundcardi draivereid ehk kogu süsteemi jaoks, mitte teatud proge pluginnina?

    9. Misasi on kõlaril inverter?


    SUURED tänud ette

    #2
    Vs: Hunnik n00bi küsimusi...

    1. Minema viskamine oleks lollus. Kindlasti annab parandada.

    2. Lõppvõim ainult võimendab. Teoreetiliselt ei tohiks tal isegi volume nuppu olla. Eelvõim on erinevate sisendite sobitamiseks, tämbrite reguleerimiseks, balanss jne.

    3. Võimust oleneb üsna palju.

    4. Seda ehitada oskavad päris paljud aga sul ei tasuks selle tellimine ära. Poest analoogne osta on odavam.

    5. S-90 tegelik nominaal võimsus (RMS) on 35W. Estonia lõpp on S-90'tele juba väga hea (koos eelvõimuga mingi 700EEK). 2K pole mõtet raisata.

    6. Ei ole S-90 spets.

    7. On ikka võimalik, ehita metallkarp ümber. Aga sellel pole mõtet. Millest selline vajadus?

    8. Uuematel helikaartidel/kiipidel on tarkvara kaasas, mis tekib Control Panelisse ja sealt on võimalik igasugu asju timmida.

    9. Inverter on see toru kõlarite küljes. Ta aitab esitada madalamaid helisid, kui seda valjuhääldi ise suudab.

    Võta heaks.
    Beers of Estonia

    Comment


      #3
      Vs: Hunnik n00bi küsimusi...

      1. Parandada kindlasti annab
      2. vt littleanti vastust
      3. S90 ongi pask, viska minema, mõnitad oma võimendit nendega
      4. Osta parem mõni vana vene võimendi, odissei 010 või amfiton 002, ehitada on niiehknaa kallim
      5. S90 jaoks k&#245;lbab suvaline vene v&#245;imendi mis j&#228;&#228;b alla 0 klassi ja <= 50W, n&#228;iteks Radiotehnika Y-7111 v&#245;i 101 vms
      6. ???
      7. Arvuti audiokaardi varjestamine ei pruugi minu arust olla &#252;ldse lihtne, n&#245;rgema sisendtakistusega v&#245;imendiga tulevad kohe m&#252;rad k&#245;larisse ning minu teada tulevad h&#228;ired sisse helikaarti juba toitest. On v&#245;imalik osta ka poest m&#245;ni vingem kaart ntx m&#245;ni hoontech-i oma kuhu peoga l&#252;&#252;te peale laotud toite silumiseks, iseasi kas sellest investeeringust kasu on (hinnaklass on &#252;sna kirves).
      8. M&#245;nel emaplaadil on selline soft kaasas, n&#228;iteks nForce2 kiviga plaatidel
      9. Mina definitsiooni ei riskiks v&#228;lja &#246;elda

      Comment


        #4
        Vs: Hunnik n00bi küsimusi...

        Lõppvõimendi ülesanne on sisendsignaalile võimsusevõimenduse andmine(lõppaste nn. vooluvõimendi).Eelvõimendi on signaaliallika sobitusaste lõppvõimendi vahel.
        Minuteada S-90 kõlaritel on täiesti normaalne heli.Metallse kõla annab muusikale selle pakkimisviisist tingitud moonutused(hakkavad esile tulema alates 128kbit/s allapoole).
        On paremaid võimendiskeeme(ka lihtsamaid).Kokku võib selle panna praktiliselt igaüks aga korralikult käima...no see juba on teine asi
        S-90 seeria erinevad mudelid erinevad üksteisest sagedusala, tundlikkuse, lõikesageduste, jne. näitajate poolest.Samuti on valjuhääldid pisut erinevad.Kogu vajalik info peaks olema RRR kodulehel.
        Inverter e. faasipööraja.selle ülesandeks on valjuhääldi tagaküljelt lähtuva helilaine faasi pööramine samasse faasi esimeselt küljelt lähtuvaga.Tänu inverterile on võimalik teatud sagedusel(millele häälestatakse kast ja inverter) kuni kahekordistada helirõhku.Reeglina on võimalik inverterkõlarit panna mängima kuni 2x madalamale kui seda võimaldaks valjuhääldi teistes taristusviisides kasutatuna.Eeldab täppisarvutust, korralikku puidutööd ning selleks sobilikku valjuhääldit(paljud valjukad on konstrueeritud kompressioonkastis mängitamiseks)...
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

        Comment


          #5
          Vs: Hunnik n00bi küsimusi...

          6. Mõlemal pildil on 35AC-1 (ehk esimesel lingil olev pilt ei lähe markeeringuga kokku). S-90 ehk 35AC-212 näeb välja nii: http://www.dvdworld.ru/Sam/S90/s90.jpg

          Comment


            #6
            Vs: Hunnik n00bi küsimusi...

            Heh!Nüüd vaatasin ise ka pilte ning ROMil õigus: need on 35AC-1!RRR S-90 kõlari eelsed isendid(aastast ´79 kui ei eksi).Tunduvalt parema kvaliteediga kui hilisemad S seeria kõlarid(sõbral samad kõlarid ning juba ammu ihun neile hammast ).
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

            Comment

            Working...
            X