Teade

Collapse
No announcement yet.

Otsin võimu kahele kõlarile. Millised peavad aga selle võimu näitajad olema?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Otsin võimu kahele kõlarile. Millised peavad aga selle võimu näitajad olema?

Tere,
    Sai endale hangitud ühed vanad vene kõlarid (AMFITON 50 ac-022).
    Nüüd otsin nendele sobivat võimu. Kõlarite peal on kirjas, et: 40 - 25 000 hz, 150W ja 4 oomi. Ühes teises foorumis väideti aga, et nende kõlarite nominaalvõimsus on hoopis 50W. Kumma järgi peaks ma nüüd võimu vaatama - kas 50W või 150W. Ja kui see 50W on nominaalvõimsus siis mis see 150W on? Samuti sain teada, et võimu vaatamisel peavad võimu ja kõlarite oomid omavahel sobima. Kui kõlarid on 4 oomi siis peab ka võim olema 4 oomi nagu ma aru saan?
    Niisiis kui kõik mida ma eelnevalt rääkisin on õige siis peaks võim olema vähemalt 2x50W ja 4oomi ning tal võiks olla ka RCA sisend?
    Kui keegi oskab siis seletage mulle palun seda asja väheke ja korrigeerige ka minu arusaamist asjast Arvestage sellega, et tehnikas on mu teadmised üpris nullilähedased niiet kui midagi seletada proovite siis tehke seda võimalikult lihtsalt.

Pilt kõlarist:
    http://foorum.msn.ee/attachment.php?...7&d=1154302563

Küsimus ka kõlari kohta, et see alumine elukas on bassikõlar nagu ma aru saan. Mis kõlar on aga üleval vasakul? Näeb välja ka nagu bassikõlar. Üleval paremal on mingi speakeri moodi asi - saan ma nüüd õigesti aru, et 2 bassikõlarit ja 1 speaker?
    Samuti kui keegi on selle mudeliga tuttav siis võiks seletada mida teevad need keeratavad nupud seal üleval. Venekeelsetest lühenditest ma seal aru ei saa ja ei ole veel võimalust kõlareid tööle ka panna, et kuulates aru saada.
    viimati muutis kasutaja venom; 31 m 2006, 17:03.

Vs: Otsin võimu kahele kõlarile. Millised peavad aga selle võimu näitajad olema?

Nimivõimsus 50W (markeering 50AC... tuleneb nimivõimsusest), see 150W ilmselt maksimaalne võimsus ära märgitud millele ei tasu tõsiselt tähelepanu pöörata.
    Kõlar on kolmeribaline ja koosneb kolmest valjuhääldist madal (bass), keskmine (middle) ja kõrge (high) nagu saa vist juba taipasid pole seal kahte bassikat
    Need keeratavad nupud on ilmselt keskmiste ja kõrgete sageduste reguleerimiseks (mingis ulatuses annab kõrget ja keskmist otsa vähemaks keerata).
    Võimendi kohta on sulle õigesti räägitud, ta peab taluma 4-oomi ja võimsust võiks tal olla 50-100W IMO.

Comment

Vs: Otsin võimu kahele kõlarile. Millised peavad aga selle võimu näitajad olema?

50 W on ilmselt rms võimsus ja 150 w max võimsus. Võimuna sobivad suurem osa hifi koduvõimendeid, mis on kuskil 2*30 w rms või midagi sinnakanti vist. Muidugi kui saad kuskilt hifi võimu, mis on 70-80 W kanali kohta on tulemus parem aga kodus kuulamiseks piisab igati ka lihtsast radiotehnika võimust või mõnest lääne hifi analoogsest võimust (viimastel pakun on parem kvaliteet).
      kõlaritel ei tohi olla väiksem takistus kui võimu väljundil lubatud 4 oomi võim ja 8 oomi kõlaritega nt ohtu pole.
      RCA sisend võiks olla kindlasti - CD-dekid, ressiiverid, arvuti-võimu ühendusjuhtmed on nüüd suht kõik RCA peal. Muidugi on ka olemas RCA-DIN üleminekud niiet ühendatud saad lihtsalt ka siis kui RCA sisendit ei ole.

Ülemistest kõlaritest (elementidest) väiksem mängib kõrghelisid ja suurem keskhelisid.
      Helitehnika erinevatele üritustele: http://www.helitehnika.fie.ee

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
        Nimivõimsus 50W (markeering 50AC... tuleneb nimivõimsusest), see 150W ilmselt maksimaalne võimsus ära märgitud millele ei tasu tõsiselt tähelepanu pöörata.
        Kõlar on kolmeribaline ja koosneb kolmest valjuhääldist madal (bass), keskmine (middle) ja kõrge (high) nagu saa vist juba taipasid pole seal kahte bassikat
        Need keeratavad nupud on ilmselt keskmiste ja kõrgete sageduste reguleerimiseks (mingis ulatuses annab kõrget ja keskmist otsa vähemaks keerata).
        Võimendi kohta on sulle õigesti räägitud, ta peab taluma 4-oomi ja võimsust võiks tal olla 50-100W IMO.
        Leidsin midagi sellist:

Keegi on sellise mudeliga tuttav. Mõni pilt äkki? Kas RCA väljund sellisel loomal on?
        Samuti tahtsin küsida, et kas tekib mingi vahe selles ka kas võimendi on 50, 60 või 70W kui kõlarid on 50W?

Comment

Põhimõtteliselt suurema võimsusega võimendi annab dünaamikaulatulele juurde(jääb nagu hingamisruumi).Näitena siis tooks muusikapala millega keskmiselt arendab võimendi nt. 0,1W.Kui muusikapalas esinevad aga kiired ning tugevad kuid üksikud tõuked valjuse osas(ütleme 20dB), siis võimendi peab olema suuteline seda ka järgima(see teeks siis näite puhul 0,1W pealt hüppe 1W peale).See dünaamika ulatus(20dB) on maksimaalne pop muusikale.Sünfoonilise müüsika jaoks peaks aga võimendi olema võimeline tagama dünaamikaulatuse kuni 55...65dB!See teeks hüppe 30...150W peale.Järelikult mida suurema dünaamika ulatusega muusikaliiki kuulata püütakse, seda võimsam peab olema võimendi.

Kõik numbrid on kontrasti andmise huvides antud ning ei ole otseselt tüepähe võetavad.Muidu on toredad kõlarid, olen isegi kuulatanud neid...
          Nendele kõlaritele oleks soovitatav võimendi 100W@4R kanalile.
          Korvet 100U-068STEREO, jt.
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mida sa pead silmas "100W@4R kanalile" all ?
            Ja ega sa ei tea kust sinu nimetatud võimu võiks leida ning palju selle hind oleks?

Comment

http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=24886

Comment

Esmalt postitatud venom poolt
                Mida sa pead silmas "100W@4R kanalile" all ?
                Ja ega sa ei tea kust sinu nimetatud võimu võiks leida ning palju selle hind oleks?
                Brig oleks ka olnud päris hea valik, aga Rms võimsus oli väiksem, seega sobib odyssuse paremini.
                100W@4R peab ta silmas, et 100W RMS võimsust ühte kõlarisse.
                noo. igatahes ära sa seda kül põe,et 100W-st sulle ei piisa, 25W amfitoni võim müristab juba päris hästi .

Comment

100W@4R lahti kodeeritult oleks nimivõimsus(siinus) 100W koormutakistusele 4 oomi.See on siis 1 kanal.2x500W@8R lahti kodeeritult oleks siis kahe kanaliga võimendi, mis arendab nimivõimsust 500W 8oomisele koormusele.

Asoo ja sinul on ka vaja(soovitatavalt) kahe kanaliga e. stereo võimendit e. 2x100W@4R
                  The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                  Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                  Projektide pildid
                  Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                  http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
                  X