Teade

Collapse
No announcement yet.

Kogemused erinevate võimenditega

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kogemused erinevate võimenditega

    Kui viitsib siis võite kommenteerida erinevaid võime millega oled kokku puutunud. Hea vead jne. Võibolla mõnel uue(vana) võimu järel vaatajal on abiks.

    -Esimene võim oli Radiotehnika Y101. Esialgu tundus väga ok võim olevat, ei olnud ju aastat kümme-viisteist tagasi midagi paremat saada ja ei olnud ka raha millegi parema jaoks. Plusse miinusi ei mäleta täpselt enam. Üks "viga" oli küll kui filme /telekat vaatasin siis kõne jaoks pidi võimu nii kõvaks keerama, et plahvatused jne müristasid üleliia aknaklaase ja põrandat. Kõllideks olid Audese üks esimesi põlvkondi vist, marki ei mäleta.

    -Teac BX-300 sai ostetud Radiotehnika võimu asemele. Üleminek tuntav, võimsam ja sutsu detailsema heliga. Üllatuseks sobis ideaalselt kokku ainult nende vanade Audes`e põrandakõlaritega. Paremate kõlarite taga oli heli kuidagi väga laialivalguv. Võimsust piisavalt, bassi ka. Paras "müristaja" aga muusika nautimisest ei saanud suurt juttu olla. Praktiliselt oli nagu y101 võimsam variant


    -Marants SR5000, ressiiver/kodukino. Stereos on asi suht tagasihoidlik, 5.1, 4.0 pro logic variandis aga väääga hea. Isenesest loobusin 4.0 variandis keskkõlarist ja bassikõlarist sest seda lihtsalt ei ole vaja. Stereoheli aga jah ei kannata kommentaare. Kodukino jaoks täitsa soovitan. Stereovõimuks kindlasti mitte. Heliefektid on samuti mõttetud ja mitte kasutatavad.

    -Luxman LV-105.Stereovõim lambikestega. Kes armastab kuulata rohkem klassikalist muusikat, a capella lugusid ja naturaalpillidega tehtud muusikat nendele supper valik. Kõige ehedam ja naturaalsem heli mida siiani kuulnud olen omatud võimenditest. Bassikäik on omapäraselt mahe ja soe. Heli üli detailiderohke, a la viimanegi kui poognatõmme ja medika liikumine kitarrikeelel on eristatav. Miinuseks see, et ei sobi minuarust hästi raskema muusika ja "tümaka" kuulamiseks. Näiteks Rammstein, The Rasmus ja suvaline euro-beat ei kostu selle võimuga hea. Helipilt on nagu liiga terav ja kirju, raske seletada täpsemalt. Ja sellised lood-esitajad eeldavad ka madalamat tugevamat bassikäiku. Kui LV-105 kusagil silma jääb soovitan kaasa krabada.Hea ost.

    -DENON PMA 700V Leidsin lõpuks ühe originaalis väga hästi säilinud ja 100% töökorras isendi. 99% pakutavatest isenditest on mingi pisiveaga või siis üli rapped. Arusaadav, tegemist ju vana võimuga. Võim ise on väga ok, bassikäik on hea, esimene võim kus minu maitsele sobiv bassiesitlus on saavutatav 0-nivoo ehk siis bassiregulaator on 0 asendis mitte peale keeratud. 100w per kanal, kodus üle veerandi helitugevuse nupust ei kannata kuidagi keerata.Heli on soe mahe ja täpselt nii nagu vaja, kõik muusikastiilid kõlavad väga hästi. Detailide rohkuselt jääb Luxman`ile õige natuke alla aga arusaadav, tegemist on kahe väga erineva võimendiga. Kui selline õnnestub töötavana kätte saada siis soovitan kahel käel.
    viimati muutis kasutaja S.S.; 02 m 2006, 20:01.
    Luxman LV-105/ st.hübriid-lampvõim
    Denon PMA700V/ st.võim
    Pioneer PD-S705/CD keerutaja
    Käsitööna valmistada lastud monovõim
    Peerless/Vifa elemantidega kaheribalised

    #2
    Vs: Kogemused erinevate võimenditega

    Mina pole nii suur audiofiil, aga mõned võimud on ära peetud ja kastideks olid nn sümmeetrilise disainiga S-90 (F?).
    • Amfiton, hangitud uuena,äkki mingi 001, see millel oli ka keskmiste regulli võimalus, suur, hõbedane,mingi 2x25W4 oomiga (?). Oli nagu tore aga kanalite vahe oli tunda eri tugevustel ja ma ei pea normaalseks balansinuppu käänata.
    • Siis tuli Odissei 010. Hangitud uuena.Võimu nagu oli, aga nii madald kui kõrged põhjas ja TK sees.
    • Siis tuli mingi 10 aastat vana Technics, millel olid võimsuse indikaatorid. 2x35W 8 oomiga,aga tundus vana ja kuigi heli parem kui nendel venelastel hakkas midagi häirima.
    • Saabus Aiwa 950 aeg. Tundus suht OK, kuigi talle need S-90 ei istunud ning sai hangitud kasutatud Sansui S-65. Heli läks paremaks,madalaid tuli juurde ilma et ma peaks nii väga nuppe keerama ja põhiline selle lvõimul oli vajalik arv sisendeid.
    • Nüüd siis Denon AVR 1802, uus, ales oli. Teeb stereos kõikidele eellpool mainitud pillidel hoobilt ära. Ostes läksin riskile, mida teeb nende vanade Sansuidega. Esimene asi võrreldes Aiwaga-kõrgeid tuli ilma keeramata nagu madalaidki. Lisaksphonosisend. Tundub et kooskõla sujub, käravad ka kino vaatmiseks. Vana mudel, loll pult ja vägaplastmassiline Vol nupp, aga muidu OK.
    www.automobilia.ee

    Comment


      #3
      Vs: Kogemused erinevate võimenditega

      olen kah nii mõndagi pidanud

      veneaja 20 aasta tagustest ja siis peetud isenditest siinkohal ei kirjutaks.

      Viimase 10 aasta jooksul olen pidanud järjestikku kahte Sony kodukino resiiverit. 99 aastal oli miski ala 4000 hinnaklassis(mudelid enam tõesti ei mäleta) ja 2001 aastal sai soetatud miski 10000 väärtusene(sihuke paksem ja eest klapiga) Valik oli mingist põhjendamatust Sony poolehoiust. Tegelikult võis nende puhul niivõrd kuivõrd rahule jääda vaid kodukino heliga. Stereo kui selline oli täielik saast.

      Eelmisel suvel soetasin Denoni AVR 3805 mudeli. Varasemaga võrreldes pääses kogu kodune audio heli ja kõla nagu kännu tagant minema.
      Miinusena võib tuua kasina voluumi taluvuse.

      Kui selle isendi aeg ka kord ümber saab(võibolla aasta või veits enama pärast) vaataksin edasi suurema Roteli eelvõim+lõppvõim poole.

      Comment


        #4
        Vs: Kogemused erinevate võimenditega

        No kirjutana ka siis enda kogemustest pisut võimudega.
        • esimnene oli kodukino resiiver Panasonic mingi lubatud 5*80w aga sellest võis tookord unistama jäädagi, helis käre pettumus ja sai ta ringi vahetatud
        • teiseks sony kodukino resiiver str(midagi) mis oli 5*100w, lootes et sellest saab misket paremat kui panasonicust aga tühjagi, tuli asi maha müüa ropu kahjumiga.
        • kolmandaks sai siis soetatud AKAI vanakooli stereoresiiver, tookord tekitas see sellise WOW efekti koos estonia kõlaritega et jube, helis oli midagi rohkemat kui tookord oodata oli, aga viisin poodi tagasi kuna hind krõbe, mida ma kahjuks kahetsen tagantjärgi siiamaani.
        • neljandaks sai siis muretsetus mingi jube võimas pioneer, see aga põles maha ja mingeid erilisi emotsioone ei tekitanud, seega ei sobinus kohe üldse. kõlariteks estonia
        • viiendaks sai siis JVC võimendi, selle kohta niipalju et detailsus ehk rahuldav aga elu puudus täielkult, ehk mingiks viiuli muusika kuulamiseks mõeldus kuna madal ots ka täitsa puudu. Kõlariteks estonia
        • kuuendaks sai siis dual cv1260 (vist) hmm see oli juba hea, tugev madal ots, elu omajagu, detailsus ehk tiba jama aga hakkas heli juba sinna Akai poole minema, sellest võimust olin sillas, aga välja sai ta vahetatus marantzi vastu kuna marantz lihtsalt puldi võimalusega. Kõlariteks siis bufu 2 ja estonia.
        • seitsmendaks siis marantz pm4200. Hmm pult ja suht hea sondiga low end tehnika kohta. suht hea võim, ei teaks et selle raha eest misket kobedamat saaks (va vanakooli tehnika). Kõlariteks bufu 2.
        • kaheksandaks sai siis soetatud vennale yamaha vanakooli resiiver. Hmm heli väga naturaalne, bassi väga palju ei ole, seega kindlast naturaalse muusika kuulamiseks, kõlariteks bufu 2
        • on ka veel palju sõbra võime ja resiivreid aga nende kohta konkreetset hinnangut anda ei võiks

        Comment


          #5
          Vs: Kogemused erinevate võimenditega

          Estonia 010 eel- ja lõppvõim - keskpärase heliga. Võimu piisavalt. Läks müüki, kuna esinesid tüüpvead ja ei viitsinud parandamisega tegeleda.

          BRIG y-001 - tore isend, heli hea ja võimu piisavalt. kahjuks pole aga tegemist millegi suurepärasega.

          NAD 320BEE - mitmekordne testivõitja aasta võim jne. Suurepärane detailsus. Ainuke jama, et selle pult ei ühildu kuidagi NADi dvd-mängijaga...
          Vastik audiofiil

          Comment


            #6
            Vs: Kogemused erinevate võimenditega

            Tere!

            1-Onkyo tx494 kodukino. Mõnusa,täpse-ja steriilse heliga pill-Nii surroundis kui stereos!(bassiosa muidugi puudulik nagu ikka kinovärgil).
            2-Yamaha 496 stereoresiiver. Mängis muusikat juba paremini kuid siiski ei mingit omanäolisust!NB! sobib mittenõudlikule kuulajale ideaalselt.On võimsust nägu ja tegu.
            3-Yamaha 497 surround-Ei hakka kommenteerima.(Stereo pea olematu).
            4-Technics SU-8080 vist oli.70-ndate korralik klassika.Vot see oli juba kuramuse hea asi ning väga huvitava soundiga:Selline käre,samas mahe kõik pillid kõlasid tagasihoidlikult öeldes hästi(eriti vanem ning naturaalsem muusika)! Selle isendi müügist on mul päris kahju kohe.Kui kellelgi on võimalus kuulata siis kindlasti tasub!
            5-Marantz PM-82 siis hetkel ning pole veel leidnud paremat võimu,et ta välja vahetada.
            Need siis võimud,mis on mul kasutuses olnud pikemat aega.Proovitud on muidugi veel igasugu kraami(ka nn.head kraami)kuid neid asju,mis mingi mulje jätaksid on vähe
            C.
            http://www.album.ee/user/16860279

            Comment


              #7
              Vs: Kogemused erinevate võimenditega

              No pajataks siis samuti paarist oma võimendist.
              Esimene võimendi üldse oli venelaste LAZ koolibussist saadud(mul sugulane 20a bussijuht olnud).Tüüpi ei mäleta, võimsus miskit 20W ning moonutusi % rohkemgi.Sellega sai loomkatseid tehtud küll ja küll(plärtsus mis hirmus)!Kasutatud kõlareid ei mäleta enam kahjuks.
              Järgmisena tuli RRR Melodija-104-Stereo(kogu komplekt ikka).Mnjah...No selle riistapuuga oli alailma jama.Tämbriplokk oli ka selline...imelik.Nupud ragisesid ning raadiojaamad liikusid skaalal edasi-tagasi.
              Mingil ajal peale Melodija puruks löömist tuli riiulisse(õigemini koos tehase-riiuliga) RRR 101 komplekt(makk, tuuner, jne.).Kõlariteks oli S-50B.No algselt oli heli normaalne, kuna eelmine omanik ei olnud "ruunaja" tüüpi.Kahjuks selle komplekti sõi lõunaks sügisene äikesetorm...Heliga olin muidu väga rahul(v.a. maki omaga).Kõlarid sai kohe ümber häälestatud(kesk- ja kõrgriba filtrid).
              Vahepeal olid mõned lampvõimendid, millest siin ei räägi...
              Hetkel on maakodus JVC A-X400 võimendi(Bang&Oluffsen) ning kõlaritena HQ-POWER VDSP12" kastides olevad 30GD-301 lairibad.Võimendi oma sisendselektor on elektrooniline(MOP-lülititel) ning üks otsesisend.Tänu sellele sisendile olen kasutuselöe võtnud Priboi EQ sisendselektori.Heli on täiesti normaalne ning sobib sellise kõlarikooslusega suuremasse elutuppa.Välja vahetama seda niipea ei hakka(pole nagu paremat leidnud).Linnas kasutan muusika kuulamiseks kodukootud lampvõimendit...ja kõrvaklappe.
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

              Comment


                #8
                Vs: Kogemused erinevate võimenditega

                On olnud:

                1) Melodija 104 stereo. Mage oli, üks kanal oli tuksis kah veel ja ainus, mis tal veel järel oli, oli välimus-laua all õhtuhämaruses oli vinge vaatepilt, kui skaala põles.
                2) Oreaiga "sang", kirjade järgi 10 vatti. Panin Melodija 104 kõlarid külge ja süsteem tampis vägevalt. Kvaliteedi toona vaid see tümm määraski...
                3) Sanyo "sangast" tehtud võimendi. Njah, ülemine sageduspiir oli 16 kilohertsi, see oli ka tunda ning bass oli kah mage. Bassi juurdesaamiseks proovisin ise mingid kõlarikäkid ehitada, aga eriti see asja ei muutnud.
                4) Elektron 104 Stereo. Õnneks oli eelmine omanik originaalkõlarid ära visanud, minu omadega juba sai müdistada. Muu heli oli kah tunduvalt parem kui mu senistel pillidel. Kõlarid olid mul isetehtud, kuid spetsid oleksid mu muidugi välja naernud. Õnnestus saada ka kõlar Vega 25 AC ja see jäi mul wooferiks, kuni sain tema kõrvale 25 AC-109.
                5) Brig 001. Oli hea pill, aga ilmselt oli pikaaegne garaazis seismine talle mõjunud ja hoolimata mu pingutustest andis lõpuks ikkagi otsad.
                6) Koos Brigiga sain ka Briboi lampvõimu, aga nagu selgus, oli see käest lastud, oma jõududega ma seda korda ei oleks saanud ja sai ta siis ära müüdud.
                7) Radiotehnika 101. Mõttetu kräpp, isegi bass... Sellega oli üksaeg nii, et hakkas kaitsmeid läbi loopima. Sain aru, et trafos olid lühiskeerud ilmselt, aga ei olnud võimalust uut trafot saada ja kas sel olekski mõtet olnud-niisiis panin 3-4 amprise kaitsme ja asi töötas edasi. Ilmselt töötab ka praegu, uue omaniku käes....
                8) Sanyo resiiver, 30 vatti. Senistele tegi pika puuga ära. Ainult et paar kuud peale ostmist (kasutatud kraam) kärssas lõppvõim maha.
                9) Läinud talvel siis sain kaks asja-lintmaki Orbita 106 Stereo ja mingi Philipsi mikrokeskus kusagilt 80-ndatest. Katestades selgus, et too Philips kõlab paremini avaramas ja lagedamas toas, rohkem sumbuvas ruumis on ta tuim ja Orbita teeb talle siin silmad ette.

                Comment


                  #9
                  Vs: Kogemused erinevate võimenditega

                  Kas kellegil on võimalust olnud võrrelda uuema poolset marantzi ja Denonit.
                  Ehk siis hetkel olevast PM4200'st kas võiks parem olla selline asjandus http://www.denon.ee/?op=body&id=16&cid=150&cgid=

                  Comment

                  Working...
                  X