Teade

Collapse
No announcement yet.

toonkomp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

toonkomp

Eila jõudis minu kätte imelikke radu mööda üks amfiton 002(rõõmu kui palju).. Uurisin ja puurisin teda ja tekkis üks küsimus..milleks on olemas selline asi nagu toonkompensatsioon. Enda vanal odyssei 002-l oli kah see asi küljes aga amfitonil on ta nagu tunduvalt rohkem kuuldav. Ma saan nagu sellest aru et kui kuulata vaikselt siis ta lisab madalaid.... aga ikkagi jääb küsimus et milleks see hea on.

see ei ole küll teab mis oluline küsimus(keegi ei käse ju seda sisse lülitada) aga minu haiglane uudishimu ei jäta hinge rahule.
    why mess with the classics

Vs: toonkomp

Esmalt postitatud nuclear poolt
    Ma saan nagu sellest aru et kui kuulata vaikselt siis ta lisab madalaid.... aga ikkagi jääb küsimus et milleks see hea on.
    Just nii see ongi, arvestatakse inimese kuulmise omapära et vaikse helitugevuse puhul langeb madalsageduslike helide tundlikkuse osakaal. Et vahel vaikselt kuulamiseks ei peaks ära muutma tämbrinuppude tavalist asendit, kasutatakse seda lülitit.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kas kõrgeid ka juurde ei keeratud?
      Kolakoguja

Comment

Toonkompensatsioon seda teebki, et väikesel helirõhul oleks muusikat meeldivam kuulata.
        Kui TK väljas, siis helinupu "esimeses veerandis" kaovad kõrged ja madalad ära, see on kõrva tundlikkusest tingitud, tegelik sageduskarakteristik on ikka endine. Et seda "puudujääki" kuidagi kompenseerida, pannaksegi helitugevuse potekale spetsiaalne ahel, mis kõrgeid ja madalaid võimendab. Aga see toimib ainult helipoteka "alguses", juurde keerates pole mingit kompensatsiooni enam vaja.

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
          Kas kõrgeid ka juurde ei keeratud?
          Jah, ka kõrgete helide suhteline kuulmistundlikkus langeb vaiksel helitugevusel. Seda võib kompenseerida kas natuke keerukama skeemiga sellesama lüliti juures või siis on võimendil olemas juba parem sageduskompenseeritud valjuseregulaator mis saab sellega hakkama, siis juba on see lüliti ainult täiendavaks bassihelide lisamiseks. Skeeme on erinevaid, nende analüüs vääriks kasvõi eraldi teemat.
          viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2017, 22:09.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
          X