Teade

Collapse
No announcement yet.

Ehitan võimendi STK4050 baasil(200W)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ehitan võimendi STK4050 baasil(200W)

To Xilinx
    Võrdled ka vastavaid asju, aga Tda2030 ka A lõpuga ongi viletsad IMO. Seda et sealt head saundi oodata pole (vist) näitab see et tagasiside tuleb sillata väikse kondekaga. Samas TDA2050 on üllatavalt puhta heliga.

BTW see induktor just võtab kõrgeid vähemaks, peaks saundi mahedamaks tegema jne.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud Djalf poolt
      Mul läks 300W 64v-0-64v 10v maksma 525kr. Mis te arvate, kas see on soodne hind?
      See mu isiklik arvamus, et alt läksid tellimusega. Oleksid poistele öelnud,
      et +-64V vaja oleks hind normaalne, praeguse pingega arendab võim 400W
      8oomil, trafo pinged ja võimsus pole õiges proportsioonis, mulle kerisid
      selle pingega 500W trafod.
      Tunnen STK-dele kaasa, mida kõik nad peavad välja kannatama.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

No aga kas ma siis ei maininud, et madalamapoolne esitus on domineerivam kui induktoreid kasutades?Ehk loeks natuke täpsemalt?

Comment

See domineeriv bass tuleb sul sellest tämbri regulaatorist siis, tekstist jäi vähemalt mulje et kuna induktorit pole siis sellel võimendil bass domineerib ehk valitseb.
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud xilinx poolt
            No aga kas ma siis ei maininud, et madalamapoolne esitus on domineerivam kui induktoreid kasutades?Ehk loeks natuke täpsemalt?
            see tähendab, et madalaid rohkem, kõrgeid vähem...
            induktiivsus väljundis jadamisi aga piirab hoopis kõrgete pääsemist kõlarisse.
            võiksid endale induktiivsusega seotud asjad selgeks teha, miks ja mismoodi induktiivsust kasutatakse
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
              see tähendab, et madalaid rohkem, kõrgeid vähem...
              induktiivsus väljundis jadamisi aga piirab hoopis kõrgete pääsemist kõlarisse.
              võiksid endale induktiivsusega seotud asjad selgeks teha, miks ja mismoodi induktiivsust kasutatakse
              Muidugi oleks mõistlik välja arvutada mis sagedusest see ligikaudu 5 uH
              mõjuma hakkab
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

suts OT, aga mis oleks STK4048II soovitav pinge siis 4 ja 8 oomise koormuse korral, et olla ypris kindel, et ära ei põle?

kas +/-55V 4 oomile ja mingi 66V 8 oomile [vastavalt siis väljund 200W ja 150W]?

või mida targemad ytlevad?
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

+-55V ongi vast maksimum, rohkem pole mõtet piinata, isegi +-50 on juba hea.

TO: Matis, kui juhtud seda lugema siis-pole mõtet targutada-lugesin selle "võrdluse" vastukajasid-igal pool võrreldakse nii (eestis küll), vastavalt omast vaatenurgast, võta või TM-seal võrdlevad ju sony 30k telekaid ja Samsungi ca. 20k telekaid ja siis neil selgub, et sony on natuke parem aga Samsungi juures ei ole märget, et "testi soodsaim" või "odavaim", nagu põhjanaabrite Hi-Fi lehes.Samas olen näinud eesti ajakirjanduses teste, milles testitakse Nokia N seeria, ligi 10k maksvat ja sony-ericsoni ligi pool odavamat telefoni, Nokia juures on märgitud, et hind on miinus tema juures-no kuidas nii, telekatel siis ei ole 10k hinnavahe miinus? Mul ausalt ütelda suva aga nii ei lähe see mitte, oma Nokia N telefoniga olen küll rahul (pole küll 9 seeria, ega nii kallis), rohkem kui odavama 800 seeria ericsonidega võrreldes ma seda küll ericsoni vastu ei vaheta, ega tee seda vist kunagi.Nokia rulez! SORRY: OT

To: W@ldur vastan hiljem, vaatan varud üle ja annan teada.

Comment

arvad et +-55V on 4 oomise koormuse korral lagi?
                    aaaga mis oleks max. 8 oomile?
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Minu testis oli +-60V 8 ohm-ei tapnud kivi.
                      Kive mul ainult II lõpuga-üks oli XI aga seda kasutan ise.

Comment

Kiiruga postitasin selle-täna mõõtsin testriga kõlarit, et on umbes 7 ohm-palju tester ei tohiks valetada, sest 5,6 ohm ja 1% (C5-16) takisti oli testris sama näiduga mis takistile trükitud, võimukivi toide on ca. +-61,3 Vdc (silufiltri kondekatel).Veel töötab, kuulasin täna u. tund aega ja ei põlenud maha. II lõpuga kivi juba kuulates tundub küll kehvem aga see XI on jälle kallis, ei ole seda poest vist ka saada, mina sain selle mingi Teletoni võimumoodi asja-irw! (irw selle kvaliteedi pärast, ainult korpuse välimust võib enam-vähem korralikuks pidada-jooted olid küll nagu s...utud kinni) seest.Toites olid ka ainult 4700mkF kondekapaar ja toide ise tsipa alla +-30Vdc. Võim muidu ise oli prügimäe kraam, leidsin selle sinna prügi viimise käigus ja lammutasin kohapeal ainult võimuosa plaadi välja. Muidu hea kivi veel ka V lõpuga, neid muidu poes müügilgi normaalse hinnaga, ise veel ei ole neid ostnud ja midagi täpsemat ütelda ei tea aga kvaliteet on usutavasti parem kui II, mida mul 3 tk niisama praegu vedeleb-uued kuradid...mõttetu ost tundub, et oli.
                        viimati muutis kasutaja xilinx; 01 m 2007, 13:50.

Comment

Eile õhtul võtsin siis STK4048 jälle kätte-4 ohm-sena vist mul ta kasutusse ei lähe-4 tundus kuidagi nigel-toide oli ka esialgses kuulamistestis +-35V ja ei olnud maks. võimsusel eriti hea, tükkis rohkem moonutama aga arvestades toitepinget siis ta nii nagu ei peaks tegema-sisendit ka eriti üle koormama ei hakkanud, 8 ohm tundus küll juba tükk-tükk maad parem olema. Ilmselt tuleb toide ikka +-60V kanti aga trafo mis plaanin kasutada on veel praegu lõpuni kerimata, suvalise trafoga millest sai 2*45Vac töötas küll aga see on nii suur ja näeb ka lausa inetu käkk välja, siis seda praegu kasutama ei hakka aga kui keegi plaanib ehitada seda STK4048 baasil siis 2*45Vac on küll sobiv-kivi küll rikki ei lähe.Eks see võim muidugi üks keskpärane ole aga kui "ajaviiteks" midagi tahta siis...-poliitiline jura oli juba ära tüüdanud ja nii ei viitsinud teleka ees ka vedeleda. Muidu veel, et võrreldes (kuulmise järgi) STK4152-ga tundus, et STK4152 on rohkem moonutav tükk, muidugi võib arvata, et see tingitud STK4048 tunduvalt suuremast võimsusest-eks ta siis talub rohkem kui 4152, kasutasin ühte radikat nii 4048 kui 4152 tarbeks-4048 oli ainult vahetükile kinnitatud, sest 4152-l on korpus väiksem-tema jaoks on ideaalne radikas Pentium II jahuti-kui ühed arvutikõlarid taastasin selle võimu baasil siis just seda sai kasutatud jahutuse efektiivsuse parandamisel (senise lihtsa ca15*20 plekitüki "täienduseks"), temperatuuri üle 50 C enam kuidagi ei õnnestunud ajada. Nüüd kasutatud radikas on pärit ühest Mitsubishi resiiverist ja sel mingi alla 1000cm2 pinda aga 4048 kuumenes harukordselt vähe-kuidagi kummaline aga peab veel uurima teda ja "loomkatseid" jätkama-STK on ikka üks kuradima lollikindel klotsisari ja seda võib julgelt ehitada ka näiteks mõni tüminasõber. Lähiajal peaks vist ka tegema mingisuguse pingetaluvuse testi-kui muud ei saa siis vähemalt saab infot, et mis piirini ta töötab-tehaseandmed on arvatavasti ikka varuga... . Veel-ehk on keegi, kes seda võimu ehitanud kohanud kusagil mõnda sildlülitusskeemi 4048 kohta-ise ei ole veel jõudnud otsida-küsin-ehk mõni nobenäpp jõuab ette?

Comment

Sai siis täna jälle seda STK4048XI piinatud, no see STK kivi on ikka üks kuradi kuulikindel kivi küll, kuna kasutasin toiteks üht lihtsalt lahtiselt olevat trafot+silda+silukondekaid siis peale võimu maketi proovimist kiskusin sealt kohe juhtmed lahti, et seda kremplit ühe teise projekti testiks kasutada, sai aga veidi hoolimatu oldud ja toite+ läks kivi 7 v. 8 jalaga kokku, käis päris tugev plaks ja mõtlesin, et kivi õhtal aga võta näpust-töötas ilusasti edasi ja mingisuguseid häireid helis küll ei olnud-on ikka imelikud kivid ! XI ja II indeksid on muidu tugevalt erinevad (peale THD kipub erinevusi veel olema), huvitav on see, et näiteks 4048II, kui sellelt toide välja lülitada siis jääb minu toites kivile +potensiaal veel pikaks ajaks peale (filterkondekate tõttu), takistit, mis selle toite kadumisel lühistaks, ma ei kasuta. -polaarne jääb paari voldi piiresse, mõõtsin ca. veerand tundi peale toite katkestamist +polaarne oli ca. 15V. Silufiltris nüüd testiks 2*47000 mkF ja need küll rikkis ei tohiks olla-ega nagu saagi, sest XI kivil seda nähtust ei ole-sel langevad mõlemad pinged ühtlaselt (enam-vähem). Kahtlane, et kivi ise vigane oleks, sest heli küll kuidagi moonutatud ei ole, ka ei ole see nüüd uus probleem-see on algusest peale nii olnud, XI ei ole aga II on? huvitav? Või põhjustab seda kivide väljunastmete erinevus (XI on täiskomplementaar aga II kvaasikomplementaar-sellest erinevus???), või on midagi muud-igaljuhul jätkuvad ajaviiteks loomkatsed ka selle võimuga, võimsust on tal küll roppu moodi 2*48Vdc tundub juba täitsa talutav-reserv on üsna hirmuäratav, kui kuulmist ikka hoida tahaks, kui ei siis . Ise soovitaks seda vast isegi mõne algaja rullnoka esimeseks "reaalse ***vati projektiks", a veel-induktorina kasutasin 3 kihilist 21 keeruga pooli, traadi diam. 1 mm. Ilma induktorita kippus asi veidi "suitsuseks" minema! Selle kivi kohta nägin ka üht autos kasutamise projekti. Hea on veel see, et selle valmistamine on lihtne ja aega läheb suhteliselt vähe. PCB tegin ise tootja datasheeti järgi aga...on ÜKS kala -tuleb skeemis näpuga rida ajada (ja jälgida, et kusagilt kondekast vastu sõrmi ei saa ), siis seda kala ehk sisse ei tule!
                            He huvitav oleks seda kivi ehk sillata??? Hetkeidee-peab otsima ehk sellestki midagi kusagil kirjutab...

Comment

mis tähendab "suitsune"?
                              ise olen siucumees, aga oma võimu juures midagi L&M ega Leek'i moodi pole tundnud...

kui nyyd see 3mkH pool ja 4,7oomi takk nn. ära jätta ja see osa ära lyhistada, jääb asi pikak ajaks tööle või on see ahel seal kivi ja valjuka vahel elutähtis?

asi selles, et hakkan sellele PCBd kohe-varsti disainima...
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Miks Sa ise disainid? Vaata tootja datasheeti, seal on olemas ju, kui aus olla siis on see paha variant seetõtu, et kivi on "keset plaati"-probleemid jahutusega, kui muidugi üle 50W ei lase, siis ei ole hullu aga vaevalt, et keegi 50W jahmerdab.Ei ole proovinud ilma takistita, ilma induktorita töötas küll, ilmselt seepärast see takk mul suitsema hakkaski (pinnakiht kõrbes mustaks), tuld veel ei võtnud-töötas muidu normaalselt edasi.Üks PCB disain on veel- http://home.eunet.cz/rysanek/cheapamps_en.html leheküljel, ei ole seda täpsemalt uurinud, et kas ühendused jooksevad õigesti aga kompaktsem ja parema paigutusega (komponentide mõtes) on see küll, testiks võib selle millalgi "igavuse peletamiseks" ju valmis teha aga lubada, kuna, täpselt ei tea kunagi.Siin ilmselt tulebki minna seda teed, et hakata esialgu töötavana tunduvaid skeeme valmis tegema ja siis infot anda, kui "p...a valama" ei kukuta-muidu kipub nii olema, et "helged pead" kipuvad targutama, et "oh mõttetu-milleks seda teha, tee parem see või see" või siis lihtsalt laidetakse asi maha, ka näiteks põhjustel, et jupid on toodetud kusagil "teisel" maal ja pole lihtsalt mõtet, kuigi väitlejal ei ole vahendeid oma sõnade tõestamiseks... .Olgu see selleks, kes vana asja meelde tuletab... . Igaljuhul võin ilma induktorita proovida, kui ühe trafo ostja kindla sõna ütleb (saan vajadusel uue kivi n.ö. niisama ). Eile päeval see võim enam ei paelunud-tegelesin selle MOSFET projektiga
                                http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm , täpsemini versiooniga 2, esialgu tundub töötav lahendus olevat, probleeme oli ainult transiga T3-see kippus liialt kuumenema, kuigi mul ei olnud neid transse palju siis on paha hfe erinevus-ligi 100 on vahe , kui saan linna siis toon neid juurde, et oleks valikuvõimalus. Igaljuhul hakkas see kohe tööle-ilma pusimiseta, mida ei saa väita 1. versiooni kohta, see oli küll murelaps. Võib ütelda, et see projekt valmis eile hommikul, lõpetasin jootetööd selle kallal öösel kell 3 ja testisin alles hommikul teda (lühiajaliselt, ehk 20 min. aga muid probleeme kui T3 ei olnud-tuleb need transid mingisuguse plekitüki otsa toppida.
                                Eileõhtune projekt oli otsast lõpuni isetehtud Vellemani KIT, 615-333 , Tevalo tootevalikust-tahtsin proovida, et kuidas veel vanad töövõtted värviga PCB joonistamisel käpas on.Lõpuni seda eile ei teinud-TV oli paar huvitavat saadet/filmi ja vanad Hi-Fi lehed tahtsid lugemist. Võtan selle projekti õhtul uuesti ette, joota on veel vaid paar takistit (see 1,8k-ne ja üks suur 5W-ne, neid lihtsalt kohe ei leidnud, pidin tuhlama).Muu kola on plaadil-toide muidu, õigemini alaldi+filter ei jää ka plaadile, sest korralikud kondekad on mul suht kolakad, mingid 8200 mkF olid aga need on liiga kõrged-tekitasid nõmeda vaate, kui neid sinna plaadile sobitasin.Jahutuseks leidsin ühe ilusa, siniseks anodeeritud Pentium II radika-proovisin, et ilusasti sobib see samasuguse lõpptransside paigutuse puhul, kui tootja poolt disainitu. See võim läheb ilmselt kohe ühe "rulliku" bassikat toitma. A kui on veel aega siis vaatan ja mõtlen seda lahendust ilma R+L -ta. Ehk ei põle miski maha kuigi kivi on neid lopse juba päris mitu üle elanud. Kui otsustad tootja datasheeti kasuks, et teha PCB sealt siis jälgi ühe silmaga elektriskeemi, sest on üks viga-leiad selle! Muidu võid 1/1 maha joonistada ülejäänu.

Comment

Working...
                                X