Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi ostmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Võimendi ostmine

    ma ei suuda ära naerda ühe inimese järjekindlust enda tahte läbisurumisel.

    mõiste "ära toitma" nende kõlarite puhul ei tähenda kohe kindlasti,et sul oleks vaja sellisel hulgal watte nagu on kastidele märgitud. ilmselt see on koht,kus sina naerad,kuid ka mina väidan sulle samamoodi nagu eelmised sinu meelest tüütud ja harimatud foorumlased,et 2*50w reaalset võimsust on küllaldane müristama sedasi,et viimanegi mutsu kupli alt vehkat teeks.
    ka naabritel on kõrvad.

    Comment


      #32
      Vs: Võimendi ostmine

      Tegelikult on ju vale väita, et 2x50W on piisav. Kui mul on madala tundlikusega kõlarid(~84dB) siis paar korda aastas tahaks, et oleks rohkem. Samas kui oleks mingid 91dB siis oleks ka 30W pisav.
      Pealegi tootjad(isegi tuntud/tunnustatud) hämavad võimsustega ja nüüd ka tundlikusega. Miks peab iga klient kuskil manuali ridadevahelt reaalse võimsuse välja lugema? Kui ma ostan mingi Claytroniku 180W kõlarid ja lasen siit http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=646 170W sisse siis kes mu põrandalt neid papitükke koristama peaks? Kas toote esindaja või elektroonikapood?
      Autosid ei müüda ju näiliste võimsuste järgi - tegelikult on 50kW kuid spoilerid, valuveljed ja sportsumbuti annavad näivvõimsuseks 210kW?
      -

      Comment


        #33
        Vs: Võimendi ostmine

        nojah. tundlikkus. toon näite enda toas leiduva tehnika kohta. kasutusel on 4*Estonia kasti Odüssei Y-010 taga(2*50W) ja ma ei ütleks,et seda just vähe on. iseasi on muidugi kriteerium,mille alusel liigitada et kas vähe,piisavalt,palju. mulle piisab ja naabritele piisas ja poolest sellest.
        ka naabritel on kõrvad.

        Comment


          #34
          Vs: Võimendi ostmine

          Teemaalgataja võiks ära osta näiteks Odissei 010, Estonia 010 või priskema rahakoti olemasolul korraliku lääne vanakooli võimendi (NAD, Technics, Sanyo vms) ja teema äraunustada.
          Vatid pole kõige olulisemad, täisvõimsusega ei kuula ju muusikat kogu aeg, vast ainult vahest. Mõnusa äraolemise jaoks piisab ka ju ca paarivatisest võimust.
          Grow up!
          Kolakoguja

          Comment


            #35
            Vs: Võimendi ostmine

            ...Aga kui nüüd väga filosoofiliseks muutuda, siis võib vahest suuri võimsusi vaja minna ka... Nt kui on mitte eriti tundlikud kõlarid (ütleme, 85 dB/W, mis tänapäeval suht tavaline), kuulatavaks muusikaks klassika, kus dünaamika 20dB ja keskmiseks helirõhuks võtame see sama 85 dB, ehk 1 vatt. Seega fortissimo oleks 105 dB (mis sümfooniaorkestri puhul ka üsna reaalne), selle väljamängimiseks oleks tarvis 100-vatist võimsust. No 3 dB võiks pearuumi ka olla, ehk siis 200 vatti. KUID. Valides kõlarid, mille tundlikkus on 91 dB, piisab 4 korda väiksemast võimsusest, ehk siis 50 vatti täiesti piisav. Ja kui kõlarid on 95 dB tundlikkusega, on 20 W kanalisse enam kui küll.

            Siit moraal: kui tahad muusikat kuulata valjusti, investeeri tundlikesse kõlaritesse, mitte kilovatistesse võimudesse. Tuleb odavam ja energeetiliselt elegantsem lahendus Ja see dünaamikajutt ei kehti tänapäeva kompressormuusika kohta, kus dünaamikaulatus heal juhul 6 dB ja normaalseks kuulamiseks isegi 85dB tundlikkusega kõllidega piisab paarikümnest vatist.

            (Ääremärkusena: Red hot chili peppersi plaadi Greatest hits oleks võinud ümber nimetada Greatest Sh*ts -iks, nii jube on see saund ning radu Goldwaves vaadates tuli nutt kurku - säärast vorsti ei kohta isegi lihapoes ning klippimine isegi juustu CD-pleieriga kõrvukraapivalt kuuldav ).
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

            Comment

            Working...
            X