Võimendi skeemis on enne väljundit 4uH pool. Mida ta seal teeb ja kas ta on vajalik? Kui ma ta ära jätan, mis siis juhtub? Kui ta on vajalik, milline ta olema peab(keerud, läbimõõt, traadi jämedus). mul on üks 20mm läbimõõduga 2mm traadist pool 11keerdu, kas see sobiks sinna panna ? Skeem on siin http://www.zone.ee/isuzu-baltic/NCHA...2006-05-06.pdf
Teade
Collapse
No announcement yet.
4uH pool
Collapse
X
-
Vs: 4uH pool
Esmalt postitatud kentsik poolt...mul on üks 20mm läbimõõduga 2mm traadist pool 11keerdu, kas see sobiks sinna panna?
Lembit Abo raamatust "Raadioseadmete üksikosad" lk. 268 leiab
sobiva valemi, mille järgi induktiivsust arvutada pooli mõõtude ja
keerdude arvu järgi.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
-
Esmalt postitatud kentsik pooltAga mis siis juhtub, kui üldse ära jätta? Samast skeemist on madalama võimsusega variant ka olemas, seal on see pool ära jäetud.
seega see traadikera, mis sul juba olemas on, peaks sinna sobima küll.
Comment
-
Tegin võimu valmis, panin pooliks umbes 1mm traadi mis on ümber 5w takisti keritud. Nüüd tekib küsimus kuidas ma transside voolud paika saan? kust ma pinget mõõtma pean ja kui palju see olema peab.
EDIT: Võimendi töötas..ja nüüd enam ei tööta. väljundis on 50v (toitepinge). Ilmselt läksid lõputransisorid, sest keerasin vol põhja. Mis vea põhjuseks võib olla?viimati muutis kasutaja kentsik; 06 m 2007, 09:16.
Comment
-
[quote=kentsik]Tegin võimu valmis, quote]
Ei teinud sa võimu valmis, sa panid mingid jupid skeemi järgi plaadile, nii
õnnestub 25W võimu teha, vahest ka nati võimsamat.
Selleks ,et nii võimas ja suhteliselt lihtne võim mängiks korralikult ja
kaua-kaua tuleb vaeva näha osade valikuga ja pingevõimendi osa päris täpse reguleerimisega. Pool tööd sul tegemata, aga see töö tuleks teha enne lõppude külgeühendamist.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Esmalt postitatud gadag pooltKuidas sul selle võimuga läinud on?
Comment
-
Üldine jutt on diyaudio foorumis solid state all, pealkiri oli vist power amp under development. Transse on 6tk(3paari). Radikaks on oomipoe alumiinium radikas 10*5*19. Täisvõimsusel@4R läheb päris soojaks, aga mitte kõrvetavalt kuumaks(kätt saab rahulikult peal hoida) Võimsust ei tea kuna pole vastavaid riistu mõõtmiseks(mingi 200w ikka on 4R peal ma pakun).
Comment
-
Esmalt postitatud kentsik pooltVõimsust ei tea kuna pole vastavaid riistu mõõtmiseks(mingi 200w ikka on 4R peal ma pakun).
peaks 270W kätte saama. Seda juhul kui toitepinge täisvõimsusel väga palju ei lange.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
Comment