Teade

Collapse
No announcement yet.

rohkem kui 2 bassikõlari kasutamine??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    rohkem kui 2 bassikõlari kasutamine??

    Tere

    Probleem järgmine, et kui tahan kasutada kahte bassikõlarit kummaski ääres, siis on probleem, kustkohast saada vastavad võimsused?? Tegemist siis 1kW RCF'idega LF18X400. Kastid on lingitud ehk siis paralleelselt. Probleemid tekkivad aga selle võimendamisega, sest vajalik võismus kanalisse peaks olema juba kindlasti 2500W 4 oomil. Kui aga tahan kasutada mõlemas ääres ühte bassikõlarit, siis oleks aga võimendit vaja vähemalt 2x1200W 8 oomil, mida on samuti suht võimatu leida. Ühesõnaga oskab keegi öelda, kuidas suurematel kontsertidel selline asi lahendatakse, sest seal ju vahel ühes ääres lausa 8 bassikõlarit ja kõik lingitult nad ju küll ei saa olla, kuna takistus läheks olematuks.

    #2
    Vs: rohkem kui 2 bassikõlari kasutamine??

    Pillipood.ee-s küll võimendeid, mis annavad kilovati kanalisse. Odavad nad just ei ole, ise soovitaks vaadata nt. Behringer Europower seeriat, BEHRINGER EP2500 EUROPOWER annab sillatult 2400W neljal oomil, võtad kaks tükki neid. Suurtel üritustel, kus sageli isegi tosin subi külje kohta, on igal bassikal oma võimendi - lihtne ja töökindel lahendus, kui üks võimendi/kõlar tosinast ka otsad annab, ei juhtu hullu midagi.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    Comment


      #3
      Vs: rohkem kui 2 bassikõlari kasutamine??

      Hetkel on sarnase võismusklassiga kuid natuke kallim võimendi samuti sillas 4 oomil, aga see ei tundu eriti stabiilne lahendus. 4 oomil sillas tundub kuidagi väga ekstreemne(kui kõlarid teises ruumis, siis trahvo hääl juba päris tugev, samuti tarbitavad amprid ühe võimu kohta lähevad 15A'ni. VÕibolla tõesti see peabki olema nii, aga tõesti paremat lahendust pole võimalik leida?Kas võimendite paralleeli ühendamine ei anna midagi(selline võimalus PA võimudel teadagi on)

      Comment


        #4
        Vs: rohkem kui 2 bassikõlari kasutamine??

        Tere! olen kasutanud Behringeri EP2500 juba oma kaks aastat ja võin öelda vaid kiidusõnu, sest nad on sillas toitnud RCF L18P300-sid, mis on teatavasti smmuti Kw rms mähistega kõlarid, kuigi pean tdema, et behringerist ei tule nii palju välja, kui arvatakse, sest võimendi kaitse on juba vaid kaheksa amprine! Ära toidab need kõlarid see võimendi küll, kuid siiski mitte piisavalt! mõne kuu eest pidin mõlemad oma bassikad ümber laskma mähkida, kuna nad oli ala võimsuse tõttu üle koormatud, ehk clippima lastud (rendin süsteemi välja), mis tõttu ei saanud mähised piisavat jahutust, kuna ei tekkinud õiget õhurõhu deltat ja nad põlesid kuumuse käes läbi. Need pidasid küll kaua vastu, kuid siiski lõpptulemuseks oli uute recone kittide ostmine. mina lahendan enda probleemi nii, et ostan võimendi, mis suudab anda programm võimsusest 0,8 kuni 1,25 korda väiksemat/suuremat võimsust, sest sellisel juhul on võimendil 3 db-ne varu ja kontrolli koonuse üle on seetõttu rohkem. minu valituks osutus Crown XTI 4000, millel on sisse ehitatud digitaalne protsessing ja ma loodan sellest võimendist ainult parimat, sest THD on tal vaid 0,5% ja sillas 4 ohmi peal annab see võim 3200 w kuid sellisel juhul tõuseb THD 1 %-ni, kuid see on kindla peale parem lahendus, kui neid elemente EP 2500-ga toita!

        Comment

        Working...
        X