Teade

Collapse
No announcement yet.

kiviga võimend 50-100w

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kiviga võimend 50-100w

Esmalt postitatud wer1 poolt
    küsimus: kuidas ma mõõdan seleta natuke lahti kuna ma pole peale mõne trafo väljund pinge midagi mõõtnud selle aparaadiga
    sa tundud väga algaja olevat. Kas tegid ise trükiplaadi või ostsid? Kui ise tegid siis veendu, et teda peegelpildis ei teinud. Teine asi, elektrolüütkondekad kidlasti õiget pidi. Veendu ka, et toite juhtmed saaks õigesti. Mis sul üldse toiteks on? Samuti too radikas on TDA7294 jaoks väike.
    Beers of Estonia

Comment

No tule taevas appi-kustkohast Sa need takistid said? Niisuguse näoga nad, milliseid ka Tevalos müüakse. Seal muide niisugune "asi" mis muide täiesti TASUTA, "asjal" nimeks ELFA tootekataloog, seal on olemas värvikood ja isegi jutt kuidas koodi lugeda.

Comment

niisiis sain takistite suuruse paika(uurisin natuke testmeetrit ja sain korda)
        radikas võib väike olla jah aga mul on mõte et panen sinna peale vendi.
        ma teen praegu dektoniit/eboniit(ei tea kumb ta on) plaadile(puuri ise augu sinna kuhu vaja) trafo saan sõbralt aga tegelt on üks trafo olemas millel oleks vaja kindlaks teha kust läheb vool sisse http://img50.imageshack.us/my.php?image=p3280223cw5.jpg must on üks juhe kust tuleb vool sisse aga äki keegi oskab öelda milline on teine juhe kust vool sisse läheb.
        Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Sul tasuks see leht läbi lugeda, kust sa selle skeemi võtsid. Seal on igasugust tarka juttu. Panin tähele et ka takistite värvikoodi lugemise õpetus. Ja muu hulgas on seal kirjas see, et sinu ehitatavale võimule sobib 200 vatine toitetrahvo. Pildi järgi tundub sinu eksemplar küll pehmelt öeldes imetilluke olevat. See põleb sul kohe maha.
          Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

see trafo on lihtsalt niisama nalja pärast muretsetud et teha 2.0 kõlaritele bassika võim (umbes 15w) aga selle kivi(tda7294) jaoks saan sõbralt mingi ilge juraka mis annab 35v välja. aga öelge kust kohast see vool sisse läheb sellel trafol, http://img50.imageshack.us/my.php?image=p3280223cw5.jpg seda ma tean et must on üks voolu sisend juhe on must aga milline on teine

Comment

seda ma tean et must on üks voolu sisend juhe on must aga milline on teine
              Kõige lihtsam mõõda testriga ära, üks testri ots pane musta külge teisega hakkad proovima teisi otsi! Primaarmähise takistus peaks olema kõige suurem, kui katsetamiseks läheb on soovitav näpud ja tuleohtlikud esemed kaugel hoida, selline väike trafo võib süttida nagu säraküünal kui peaksid 220v valesti sisse laskma!!

Comment

Võimu ehitamine komponente ja testrit tundmata meenutab natuke ekstreemsporti aga noh, kogemus ikka Ise soovitaksin esialgu ehitada selline skeem, mis paneb nupust lambi põlema lampi läbi põletamata. Vaata äkki leiad netist skeemigi

Comment

Kui kasutada pildil näidatud radikat, siis ehk päästab thermal overload protection nii kivi kui trahvo .

...aga selle kivi(tda7294) jaoks saan sõbralt mingi ilge juraka mis annab 35v välja
                  Loodetavasti ikka keskväljavõttega (2*17,5V)? TDA7294 vajab kahepolaarset toidet, kui mälu ei peta, siis 4-oomise koormuse korral
                  +/-27V. Hoopis omaette teema on väljundvõimsus, mis tüüpskeemi kasutades jääb 40..50W juurde isegi väga hea radika ja ventilaatori kasutamisel. Suuremate võimsuste saavutamiseks tuleb lülitus ehitada andmelehel näidatud teise (eraldi transistoridel väljundastmega) skeemi järgi. Lihtsalt toimimise kontrolliks piisab ka +/-12V toitepingest (isiklik kogemus umbes 4 aastat tagasi ostetud kividega).

Üks varasem teema sama kiviga võimendi ja selle jahutamise kohta: http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=19993

PS: kas keegi on vahepeal katsetanud Intel P4 jahutiga? Ise pole ikka veel
                  vaheplaatide tegemiseni jõudnud.
                  viimati muutis kasutaja 6p45s; 29 m 2007, 23:09.
                  Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

virx5 naerame(HAHA) see lambi nali on ikka nii labane!!! (ma olen vanast raadiost võimu teind mis pidas 4aastat vastu kuni lakkas töötamast).ok ma üritan selle asja nädala vahetusel kokku tinutada ja siis näeb mis saab(pole praegu eriti aega)

Comment

sai siis kokku pandud aga enne kui selle +-35v trafo saan tahaks ära proovida kas töötab. 6p45s vbmenu_register("postmenu_224477", true); sa ütlesid et +-12v pealt saab ka seda proovida. kas selleks arvuti toiteplokk kõlbab??? ja skeemil on see maandus kas see peab ka kindlasti olema kui ma proovin(veel üks loll küsimus kas need +vcc ja -vcc on toite sisendid)

Comment

arvuti toitekal ei ole kahepolaarset 12V.

See ei ole "maandus" vaid "maa" ehk nulljuhe ja kõik selliselt tähistatud otsad tuleb kokku ühendada toite nulli, mis on omakorda ühendatud trafo keskväljavõttesse.

Ma loodan, et sa ei mõelnud trafo otse skeemiga ühendada. Tüüpiline kahepolaarse võimendi toiteskeem on siin:

BR1 on alaldussild. C2 ja C3 on silukondekad (mida võimsam võimendi, seda suurema mahtuvusega). Pea meeles, et silu konded tõstavad pinget 1,4 korda!!!
                        vcc+ ja vcc- on jah toitesisendid, mille potensiaal nulljuhtme suhtes sinu võimendi puhul peab olema vastavalt +17,5V ja -17,5V.
                        Beers of Estonia

Comment

vot selline küsimus ka et mitu amprit see tarfo olla võib??? et ta kivi ära ei tapaks (oleks saada trafo +-30v 10A)

Comment

kui trafo ampreid rohkem kannatab siis ei juhtu midagi.

aga selle trafo pinged on pisut kõrged. Peale silda tuleb sul +-42V
                            viimati muutis kasutaja littleant; 11 m 2007, 17:29.
                            Beers of Estonia

Comment

kui panna natuke lahjem sild kas siis tuleb mõistuse piires see pinge või siis on ka üle +-40(see ja sellele kivile max)

Comment

sild ei reguleeri pinget.
                                Pinge langetamise lülitus läheb keeruliseks ja mõttetuks, parem otsi mõni teine trafo.
                                Beers of Estonia

Comment

Working...
                                X