Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA7293 võimendi projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA7293 võimendi projekt

Juba pikemat aega on käsil tda7293 kividel põhinev võimendi ehitamine.
    Plaan on ehitada esialgu 2 kanalit toas kuulamiseks. Kõlarid esialgu Estonia AC-35 -d.

Hetkel seis selline, et sai valmis disainitud trükkplaat diptrace-ga ning laserprinteri, kile ja triikrauaga plaadile ilmutatud.
    Raudkloriidiga söövitasin rajad peale ja dremeliga lasin augud sisse.
    jootsin detailid peale ning panin olemasoleva bassivõimendi toite külge...
    suitsu ei tulnud aga läks genereerima
    Ei osanudki selle peale muud teha, kui et kontrollisin kogu skeemi uuesti üle aga vigasid ei leidnud.
    Ise arvan, et viga oli toite liiga kõrge pinge +-45 seega ilmselt lasin kivi ribadeks.

olen kindel, et see kivi esialgu toimis, kuna proovisin skeemi tööd enne plaadi tegemist makettplaadil arvuti toitekaga +-12 väikesel koormusel ja töötas.

Nüüd siis küsimus: millist toitetrafot kasutada, kui mul on plaanis panna tööle 2 tda7293 datasheeti skeemi järgi 8 Ohmisel koormusel?

Vs: TDA7293 võimendi projekt

No mes jutt see nüüd on? Arvutitoitekas annab kusagilt +-12 volti, oled Sa ikka kindel, et annab? Mina julgeksin kahelda, kas sealt ikka - (negatiivset) nii palju saab kui +, vähemalt amprites küll mitte. ST kodukal oleva skeemi, seal on isegi PCB joonised, teed selle järgi, ainult katsu seda originaalplaati vähendada, seal rajad suht pikad kohati ja üldse-selle kivi võib pakkida umbes tikutoosi mõõtu plaadile, kui plaat ikka ruutmeetrine on siis ka ei imestaks, kui kivi elus, aga genereerib.

Comment

No plaat saigi ise pisemaks joonistatud (pealtvaates 200% suurendusega)

arvuti toide annab ilma koormuseta või väikese koormusega +-12 välja küll ja makettplaadil ju asi töötas.
      Eile panin samale plaadile uue kivi peale ja oh imet - ei läinud genereerima aga hääli ka välja ei tulnud. niisama natuke krõbises. Võibolla see +-12 on ikka natuke vähevõitu.

Küsimus oli, millist trafot kasutada kahe kivi toiteks, kui on plaanis 8oomi koormusel toimetada?

Trafod ei ole just liiga odavad asjad, et neid erinevaid koju kuhjata ja proovida.
      Äkki on kellegil mõni vana labori toitekas üle, et saaks katsetada erinevaid pingeid?

Comment

Hiljuti just seal mairo22 poolt postitatud teemas c.200 võimu kohta-juttu oli ka Arvutikasutajas ilmunud toiteplokist-tee see valmis, ainult kui hakkad seda tegema kontrolli hoolega, kas kõik on õige, ise printisin eile PCB välja aga veel plaati ei ole teinud-täna kontrollin opakate ja stabilisaatorite ühendused üle ja siis teen selle millalgi valmis, korpust just kauplesin ühe vana UPSi omanikult aga ei tea...mõtleb! Trafo on paraku kallis jah poest ostes, tuleb ka ise kerida, üks lihtsam asi minu meelest, kui on toormaterjalid olemas. Siin foorumites on kuuldud igasugu targutusi teemal, et trafot ikka ise kole raske kerida, toroidtrafot mõne arvates üldse võimatu ise kerida-julgen sellele jutule küll raudse kindlusega vastu vaielda-ise olen mitmeid toroidtrafosidki kerinud ja üldse ei kurda, ainus mis on vaevanõudev, on pikk ajakulu, kuid kui muud teha hetkel ei ole siis pole küll hullu, veel on paha näiteks jämeda traadiga (juba alates 1 mm-ne) kerides-see tükib sõrmi suretama ja tuimaks muutma-inimene aga harjub ju kõigega-ka poomisega . Kes vinguvad, et ei saa või midagi... need ilmselt lihtsalt ei TAHA piisavalt. Kui see trafo puudus on nii suur, elad kusagil metsatukas, mille läheduses pole sobivate hindadega elektroonikapoodi, kust seda leida võiks (ei oska arvata Su elukohta ise), siis keriksin sobiva trafo isegi valmis mõistliku raha eest, kui konkreetne soov siis saada mail (Ps. ei ole eriti mõistlik kuna on vist kirju üsna täis-peab sorteerima ja mittevajaliku kustutama) oma konkreetse sooviga. Kui tahad seda võimu 2 kanaliga siis hea kui trafo min. 250W, hea silufiltri mahu korral võib ka vähem olla, kuid ei soovita-reservi peab olema.
        Selle arvutitoiteka kohta jälle hakkan vastu- positiivne 12 v on jah mingi mõne ampri ringis, negatiivne aga on ainult mõnedsajad mA-d seda küll toiteks kasutada ei saa. Ei ole ise küll katsetanud aga arvata on, et sellest see kivi lähebki poolrikki, kui mingi signaaliosa nõuab suuremat negatiivse toiteosa võimsust siis tekib ebasümmeetria ja ongi jokk-genereerimised pole mingi ime. Miks üldse seda kivi kasutad-võta mõni STK, kui huvi siis mul paar STK402-070, STK4048 ja midagi vist veel.Esimene on stereovõimendi, mingi 2*40W, teine kivi on 150W ühe kanaliga (mono), 402-070 suht lihtsa elektriskeemiga (vähe lisadetaile).

Comment

Jah, ega trafo kerimine ei ole mingi lõpmata keeruline tegevus. Olen ise paar kõlari filtri pooli mähkinud. üle mm traadi kerimine väsitab näpud ära jah. Aga kuna ise kerimine võtab suht kaua aega ja päris tasuta nii ehk naa ei saa, siis eelistaksin siiski osta.

Järgmise võimuna ongi plaanis c200 aga mõtlesin, et harjutan enne kivivõimuga kätt, kuna tundus vähe elemente skeemis. samas on see kivi nii paha jalgade paigutusega, et trükiplaati paha teha. et võibolla oleks transidega võimu tegemine lihtsam olnud -tagantjärgi tarkus.

Elan metsas, kui Nõmmet võib metsaks kutsuda. tevalo, oomipood ja punase tänava pood kõik vanad tuttavad.

250VA aga mis pingega oleks seda võimu hea toita? kas +25-25 trafo, millest peale silumist saab 35 on ok? sellisel juhul mingi selline trafo? 250VA tevalost ei leidnud 2x25V.

TDA7293 selle pärast, et selle kohta olen netist palju projekte näinud ja kui üks asi on palju kasutatud, siis on sellel ilmselt mingi põhjus. Kivi vahetust praegu plaanis ei ole, sest selle kivi tundmasaamisele on suht palju aega juba pühendatud ja mul on neid ka juba paar tükki olemas (võibolla küll juba katkised aga...). Järgmise võimu teen c200. enne peab sellele hinge sisse saama. see on juba põhimõtte küsimuseks saanud

Comment

kas see kivi on see sama TDA7293
            http://www.serigo.ee/advanced_search...a29361e647ad84
            ja kumb on parem kas TDA7293 või TDA7293(olen uurind ja selle järgi on parem TDA7293)
            Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Infoks,

Tegin LM3886 baasil ja laulab nagu linnuke.

Pildid
              Skeem
              PCB

Jah, väljundist on Zobel puudu, kuid kuna läks aktiivkõlarisse, ei olnud probleemi...
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ja kuis kõlab kui võrrelda piltidel oleva estonia 009 kastivõimuga?Oman kogemust viimasega (tõsi, veidi modituna) ja praegu veike huvi selle LM3886 vastu sarnases aplikatsioonis -aktiivkõlari ribavõimendi.Arvamused otseallikast oleks teretulnud
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

OSX: LM3886-d olid juba teine ring custom võimendeid seal sees, originaalid läksid mingi aeg tagasi hapuks ja parem oligi. Võrrelnud seega pole. Samas, antud kõlaritega polnud neil võimenditel erilist vahet - käisid kõik kõvasti ja võrgumürata või kahinata. Kuulamiseks annab luba ehk T0ne...

matik, kiikasin trükkplaati. Maa värk on sul igatahes kahtlane. Soovitan lahendada maa sarnaselt minu pcb-le: kondekate maaotsad ja trafo maaots omavahel kokku ja siis ühisesse maapunkti kivi läheduses.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Tänud kommentaari eest.
                    Mul on juba uus plaadi disain töös. Arvestan siis seda maa värki. Minu praegusel plaadil on maa üle terve plaadi ja disaini käigus olin kuidagi kivi signaali maa ühendamata jätnud. Pärast jootsin selle küll külge aga nii ei ole ilus ja nn teise kihi traate oli ka liiga palju. Uues disainis katsun neid vältida.
                    Trafo osas on otsus 2x25 200VA siis peaks kahe 50W väljundvõimsusega kanali jaoks maa ja ilm olema.
                    Kust oleks tark see trafo osta. Tevalost saab kindlasti aga äkki on mõni natuke soodsam koht ka. Miskist Saloinist on siin foorumis juttu olnud aga kuidas nendega kontakti saab? Võibolla vedeleb kellegil toanurgas mõni sarnaste parameetritega toroid?

Comment

Esmalt postitatud matik poolt
                      Miskist Saloinist on siin foorumis juttu olnud aga kuidas nendega kontakti saab?
                      6729866 Saloin
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

ma teen võimu TDA7294-ga aga kui suured peavad olema konded mitu volti
                        Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Konded võta kolmandik rohkem kui toitepinge õlas on.Võib ka rohkem suurem olla -reserv ei tee võimule paha. Ja mahtuvus vali nii suur kui võtta on või rahakott kannab.Mul võimendis ntx toide +/-68V ja konded on 100V/15000mF x2
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Kas TDA7293 tuleb STBY ja MUTE otsadele pinge peale anda, et mängima hakkaks? Ma ei pannud esialgu pinget peale ja aind uriseb, muud ei tee.

Comment

pinge peab olema.kui jätad otsa õhku rippuma,siis hakab õige pea suitsu tulema

Comment

Working...
                              X