Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA7293 võimendi projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: TDA7293 võimendi projekt

Ma nüüd andsin sinna stby ja mute jalgadele +pinge peale läbi 10k takkide, aga ei võimenda hästi vaikselt on kosta aind...Kas see tähendab et kivi p*****s ?

Comment

Kui kahe esimese TDA7293 kiviga tehtud võimendid ei hakanud tööle, siis tegin ka kolmanda enamvähem datasheeti skeemi järgi. Algul mängis ilusti, aga siis ma puutusin kivi ja kõik küpse... Võim aind uriseb ja mis kõige hullem - arvuti HELIKAART ei tee piiksugi Totaalne häving! Ma olen suht kindel, et ma ei ajand midagi lühisesse. Kas tõesti on staatiline elekter süüdi? Need kivid ei saa ju olla nii nõrgad. Kuidas ma nüüd muusikat kuulan??? P****e rsk, oli seda vaja?! Mulle aitab neist kividest.

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
        Kui kahe esimese TDA7293 kiviga tehtud võimendid ei hakanud tööle, siis tegin ka kolmanda enamvähem datasheeti skeemi järgi. Algul mängis ilusti, aga siis ma puutusin kivi ja kõik küpse... Võim aind uriseb ja mis kõige hullem - arvuti HELIKAART ei tee piiksugi Totaalne häving! Ma olen suht kindel, et ma ei ajand midagi lühisesse. Kas tõesti on staatiline elekter süüdi? Need kivid ei saa ju olla nii nõrgad. Kuidas ma nüüd muusikat kuulan??? P****e rsk, oli seda vaja?! Mulle aitab neist kividest.
        Võta asja rahulikult ja ära mine närvi, see oli kõigest elektroonika, mis võibolla üles ütles. Kuhu sa kivi täpsemalt puudutasid ? Kui näpisid töötamise ajal sisendi või korrektsiooni jalgu ja olid kuskil toas diivani otsas pidevas liikumises, siis pole ka staatika tekkimine mingi ime. Enamik integreeritud väljatrantsidega lülitusi ongi suhteliselt õrnad ja ei taha "intensiivset" näppimist nii pakendist välja võttes ja eriti veel töötamise ajal. Soovitav on kasutada maandatud töölauda, maandatud käevõru ja loomulikult maantatud tinutuskolbi. Näed mis nüüd juhtus ! Mis helikaart sul oli, et tast nii kahju sul on, ega ometi mingi MB`le integreeritud junn.

Comment

Töötasin väheke nende TDA7293 skeemi kallal ja meenus üks sihuke juhtum kui seda "kivi" korpust sai näpitud töötamise ajal, mille peale (-) toiteahelas olev int. skeemis olev väljatrants ilmselt rakendus täie võimsusega momendiks töösse alalisvooluresiimis ja seejärel lühistus ilmselt ning kõlarist hakkas kostma müra, pärast viskas kivil suure voolu (kaitsmed 15 A)tõttu veel kupli ka pealt ära ja oligi aamen. Sarnane põlemis juhtum leidis aset mul paar kuud tagasi 1KW UPS`ga. Sai see riis poest kohe uuena ostetud ja tekkis huvi vaadata kuidas tollel isendil sisemine pingemuunduri ülesehitus välja näeb. Muunduri võimsuslülitustes oli kasutatud 4tk. L3705NS väljakaid ja sai sõrmega kogematta ühe õla trantsi jalga riivatud, mis peale jällegi ilmselt need alalisvoolu ahelas rakendusid ja lubatust suurema voolutugevuse tõttu läbipõlesid. Lühisvool oli ilmselt nii suur, et viskas ühes õlas olnud kaks 89A trantsi tükkideks, samas teises õlas jäid mõlemad terveks. Välja tuli siiski vahetada kõik 4tk., kuna täpselt selliseid isendeid mis peal olid polnud saada. Jutu mõte oli see, et pole väljatrantsistore vaja näppida, kui seadmes vool sees, isegi siis kui asi standby`s. Bipolaartransistore näpi palju tahad, nii sama lihtsalt midagi ei juhtu.

Comment

Ok, nüüd uus helikaart olemas ja masendus kah üle läind Loodetavasti on iga kogemus investeering tulevikku Igatahes nüüd mul juba uued kivid radika küljes. Seekord siis TDA7264 4 tükki . Sellest peaks tulema 2X100W võim. Praegu mürtsub üks selline kivi +-22V peal väga kenasti. Aga äkki piisaks ka, kui teeks +-20V toiteka. Siis nagu turvalisem natuke.

Comment

Working...
            X