Teade

Collapse
No announcement yet.

trafo pinge alandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

trafo pinge alandamine

Tervist,
    Selline mure on et mul on vaja toroidtrafo (2x18V) ühest paarist saada 18V asemel 9V. et kas keegi ei tea mingit kit'i või valmis jubinat või mingit muud lihtsat moodust kuidas AC-AC pingemuundur valmistada või soetada?
    AC-DC muundur mul muidu olemas selline: http://tangentsoft.net/elec/tread/
    Et miskit taolist aga AC-AC oleks ideaalne kui kuskilt saaks.

Terv, Ronald

Vs: trafo pinge alandamine

Ehk leiad aega voolutarvidus ka ära märkida.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Dimmerist ehk annaks aretada madalamale pingele varjandi.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt
        Ehk leiad aega voolutarvidus ka ära märkida.
        voolutarvidus pole oluline (ehk väga väike) kuna see hakkaks toitma lihtsat input selector switchi releedega mis vajab lihtsalt 9V

Comment

kas see on kindel, et see olemasolev AC-DC plokk ise 18V sisendit ära ei kannata?

ja miks tavaline alaldi + 7809 stabilisaator ei sobi sellise lihtsa input selector switchi toiteks? (võin eksida, aga 7809 peaks 25V sisendi ära kannatama küll)

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt
            kas see on kindel, et see olemasolev AC-DC plokk ise 18V sisendit ära ei kannata?

ja miks tavaline alaldi + 7809 stabilisaator ei sobi sellise lihtsa input selector switchi toiteks? (võin eksida, aga 7809 peaks 25V sisendi ära kannatama küll)
            ei see ac-dc oma kannatab küll jah, toroidil on 2 väljundit 18V, ühele läheb see ac-dc taha (phono eelvõimu jaoks) ja teine väljund vaja saada 9V peale mis läheb input switchi...

noh tavaline alaldi sobiks jah aga kuna ma ehitan eraldi eelvõimu siis ma ei hakka seal mingite valmis odavate alalditega jamama vaid tahaks ikka toite korpuse sisse ilusti ehitada.

1 variant on ilmselt see veel et võtta mingi AC-AC aladi valmis junn ja see korpusest välja võtta ja see osa mis sealt trafost edasi läheb siis yhendada mu toroidi taha?

Comment

Nendel tingimustel saab ju nii, et trafo ühelt mähiselt võtad ühe DC toite (phono korrektori jaoks), trafo teiselt mähiselt võtad teise DC toite (input selectori jaoks). Ehk siis trafo teise mähise taga oleks dioodsild+konde+7809stabikas=9V

Comment

Nendel tingimustel saab ju nii, et trafo ühelt mähiselt võtad ühe DC toite (phono korrektori jaoks), trafo teiselt mähiselt võtad teise DC toite (input selectori jaoks). Ehk siis trafo teise mähise taga oleks dioodsild+konde+7809stabikas=9V
                mul on kirjas siin et input selektor vajab AC 9V mitte DC ...
                seega mul on vaja saada 18V AC -> 9V AC'ks

Comment

Esmalt postitatud rnzr poolt
                  mul on kirjas siin et input selektor vajab AC 9V mitte DC ...
                  seega mul on vaja saada 18V AC -> 9V AC'ks
                  Selle jaoks ostad Tevalost Minwa 9V trafo 47kr.

Comment

Huvi pärast küsin - miks need releed just vahelduvvoolu tahavad?

Comment

Kas jyrka lahendus, või kui on lakitud vask traati mida kerida annab siis saad AC AC muundurina kasutada vbolla hoopis seda toroid trafot? Kerid sinna ntks 10 keerdu vaatad testriga palju on ja arvutad välja palju 9 V jaoks vaja on
                      Maailm oleks puhas ja süüta
                      kui poleks õllejogurtit
                      - Õ.Õ.

Comment

Huvi pärast küsin - miks need releed just vahelduvvoolu tahavad?
                        ilmselt on seal omakorda muundur peal juba
                        http://www.diyfidelity.com.au/produc...products_id=46

Comment

Selle jaoks ostad Tevalost Minwa 9V trafo 47kr.
                          noh mul on olemas eraldi toroid ka 9V aga milleks ma pean toppima mitu trafor kui saaks kasutada ühte mille on 2 väljundit? tundub mõtetu kuna siis on topelt mõra ka korpuses kui 2 trafot.

õleõldse kui ma muud lahendust ei leia siis, kas see minwa trafo teeb müra ka? või on ta vaiksem kui mingi pisem toroid?

Comment

Esmalt postitatud rnzr poolt
                            kas see minwa trafo teeb müra ka? või on ta vaiksem kui mingi pisem toroid?
                            Need mis mina kasutanud olen, olid küll vaiksed.
                            Parem otsi niisugune trafo kus ongi 18v ja 9v mähis, kui teaks 18V voolutarvet saaks ehk aidata.

Comment

Need mis mina kasutanud olen, olid küll vaiksed.
                              Parem otsi niisugune trafo kus ongi 18v ja 9v mähis, kui teaks 18V voolutarvet saaks ehk aidata.
                              ilmselt ma lähen seda teed et võtan selle pisikese 9V trafo selle input switchi jaoks. (kuna ehk läheb mul vaja veel seda teist 18V väljundit trafost, kui ma veel sinna eelvõimu kõrvaklapi võimu ka sisse ehitan)

Comment

Working...
                              X