Teade

Collapse
No announcement yet.

Erinevad kivid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Erinevad kivid

    Väga palju on olnud kivivõimudega seoses juttu stk, tda ja lm isenditest. Silma on hakanud ka palju teisi, nagu pa, an, ta, la, ha....

    Huvitab mind see ,et mis on nende vahe?
    Et kas tda on kvaliteetsem kui näiteks mõni pa või miks on just tihtipeale juttu nendest kolmes esimesest ja vähem nendest viimastets?

    Tänan!
    Condemn the hive.

    #2
    Vs: Erinevad kivid

    kas auto sõiduomadused avalduvad ainult nimes?
    andmelehed ei paku piisavalt infot?
    küsimusi paremini küsides saab ka paremaid vastuseid...
    "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

    Comment


      #3
      Vs: Erinevad kivid

      Kas nad just ainult nimes avalduvad, seda vast mitte aga ladal ja toyotal on kindlasti vahe sees.

      Küsimus oli rohkem suunatud sellesse valdkonda, et MIKS on just juttu tda, lm... kividest ja vähem juttu pa, ka... et millest selline eelistus.

      Loomulikult oskan ma vaadata datasheeti aga reaalsed kogemused mul nende igasuguste tüüpidega puuduvad.

      Miks nii vaenulik suhtumine? Kui ma oleks tark ja teaksin seda, siis ma ju ei küsikski?

      Olen lugenud neid teemasid siin, ja siis on korduvalt silma hakanud, et lm on töökindlam või vastupidi, et stk on töökinlam, odavam ...

      Las räägivad need, kellel on kogemusi, või kes teab. See kes lihtsalt midagi öelda tahab, võib rääkida oma koera või kassiga.
      Condemn the hive.

      Comment


        #4
        Vs: Erinevad kivid

        Su küsimus eeldab mitmepäevast tööd datasheetides, et kõik need tooteseeriad läbi seedida.
        Uskuma peab datasheetides antud normaalseid tööreziime ja kõik originaalkivid kindlustavad need parameetrid mis datasheetides antud, jääb ainult oma valik teha vastavalt vajadusele.
        Kui huvi mingi erireziimi vastu siis tuleb küsida konkreetsemalt.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

        Comment


          #5
          Vs: Erinevad kivid

          Aitäh vastamast,

          Sedant nüüd küll ei ole vaja, et keegi mingitesse suvalistesse kividesse süveneks, mu küsimus oli lihtsalt selline teoreetiline, et äkki on kujunenud mingisugused eelistused ja kui valida kivi, siis kindlasti midagi tda, lm seeriast.

          Ma otsisin 2*10w kivi ja leidsin kah paraja hunniku, ning osad neist olid igasugused paad ja kaad ja siis mul tekkis huvi otsida foorumis, kas kellelgi on sellistega kokkupuuteid. Siis avastasin et valdavalt on stk, tda ja lm siin esindatud, ja siis huvipärast küsisin, et kas ma peaks välistama kõikvõimalikud võõrad tähtedekombinatsioonid ja valima mõne üldtuntuma või mitte.

          Sain aru, et mitte mingisugust vahet neil siis ei ole? Et kui näitajad sobivad, siis ei ole vahet kas valida sarnaste näitajatega lm kivi või pa?
          Condemn the hive.

          Comment


            #6
            Vs: Erinevad kivid

            Kui palju on neid keda huvitab 10W kivi? Isiklikult eelistan LM toodangut
            kui just vaja kiviga midagi teha, kui erilist kivivajadust pole siis loomulikult
            transid. Kivivõimuga tunned end ahistatuna kellegi poolt seatud raami.
            Suhteliselt lihtsa transvõimu saab teha parema igast kivist õigete komponentide valikuga ja nende komponentide õigete reziimidega ning oluliselt töökindlama.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment


              #7
              Vs: Erinevad kivid

              Mis see siia puutub, kui paljusid 10w kivi huvitab? Tänan muidu seletuse eest, aga ma ikkagi postitan küsimuse vastuse saamiseks, mind nagu see kõrvaline mula ei huvita, et kes on huvitatud 10w kividest ja kellele mis autod meeldivad. Omaarust ei küsinud sugugi mitte midagi nii jaburat või absudrset ja juba sain niisuguse rahe omale selga. Mõni veab siin 100-ndat korda automakki tuppa ja sellel vastatakse kah vähema vihaga kui mulle, või mõni ehitab rollerile 1000w võimendeid. Nüüd üks inimene tunneb huvi, et kas neil on mingit vahet ja kohe kõik kisavad ja ründavad. Mina saan/sain aru, et neid marke on võimalik võrrelda nagu näiteks erineva seeria bemareid näiteks.

              Rahu, sain ilmselt juba ammendava vastuse.
              Condemn the hive.

              Comment


                #8
                Vs: Erinevad kivid

                Kui 10W piisab siis see siin: http://www.datasheetcatalog.com/data.../TDA2040.shtml peaks sobima Sulle küll. Datasheeti 8. leheküljel olev sildvõim töötab kohe kindlalt-tegin ühe niisuguse u. 2 aastat tagasi valmis, kulus 105.- (see muidugi ainult võimendi osa ise, juurde tuleb trafo/korpus/filterkondekad jm. nänni). Parem kivi TDA-dest on 2050. Tevalos niisugune tootenumber: 300-350, sellest tegin mina. TDA2050V ka sama hinnaga. Vali kumba tahad!
                STK samas hulka lollikindlam näit. STK4152, see on 2 kanaliga stereovõim, minu kogemusest on TDA-st palju väärtuslikum kivi.Hind ka ei hammusta-mingi 50-60.-tk. Kui siirdud suuremate võimsuste jahimaadele siis STK4048, STK4050 või STK4231 on soovitavad/järele proovitud. STK4048 on 150W, STK4050(V) 200W ja STK4231 2*100W. V-indeks on parem kui nt. II-sel on võrreldes V-ga ca. 10* suurem THD, muidugi on olemas veel parema indeksiga kive-XI (need võib liigitada juba lausa "vaese mehe" HI-FI kategooriasse) kuid kui näiteks mingi STK teed siis alusta odavamate kividega (II on kordades odavam kui XI ja viimaseid on raske hankida, V-indeks ei ole ka palju II kallim, ehk ca. 50%) Kui STK seeria huvitab siis võin jagada infot, kui on huvi nende vastu ja ise otsida ei viitsi . Samas on ka mõnesid eelpoolmainitud kive.
                LM seeriat olen ise kasutanud vähe- LM3886 on kvaliteetne tükk, Andreie-foorumlane, kirjutas ühes teemas talvel, samas oli ka PCB (sümpaatselt väike) mis sai tehtud. Kuid mind sümpatiseerib massiivne STK kogum. Ehk on olemas ka jurakaid LM-e aga ei tea-ei ole ise otsinud.

                Comment


                  #9
                  Vs: Erinevad kivid

                  Suured tänud xilinx!!!

                  Vot selliseid postitusi ma ootasingi, muidugi oleks m a leppinud ka palju vähem põhjaliku jutuga aga jah, mida rohkem seda uhkem
                  Condemn the hive.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Erinevad kivid

                    Ei ole kunagi nende AN ja TA kivide sisusse või skeemidesse või mudeliridade pikkusesse süüvinud, aga mõningaid kokkupuuteid on olnud automakkides. Millest olen teinud ennatliku ja piiratud järelduse, et peamiselt seal neid kasutatakse. Madal pinge, väike võimsus, helikvaliteet pole primaarne. Võibolla on nende hulgas ka "ägedamaid", eitea, ei ole olnud vajadust süveneda.
                    Siin foorumis ei olegi nende suhtes ilmselt sellepärast suurt tähelepanu, et siin otsitakse paaalju suuuremaid võimsusi, nii kõrgel kui madalal pingel.

                    Niipalju kui neid ta'sid ja an'e automakkidest mäletan, siis eks nad töötasid küll (kuigi neid oli vaja vahetada ), mõni neist omas analoogi TDA-ga, ja et vahest oli jalgu üüratult palju (mis tähendab üldjuhul, et ka väliskomponente on ebamugavalt palju, ja ise ehitada tüütu).

                    Comment


                      #11
                      Vs: Erinevad kivid

                      Ei ole see ise ehitamine nii tüütu midagi. TA ja AN-need on mingid ilmselt kiviajal kasutatud kivid, algelistes makkides neid ise ka kohanud (niisugused mil ehk kuidagi mitme kanali peale üle 10w välja venitab, "venitab" sõna otseses mõttes siis juba ). Muidu nüüd enamjaolt automakkides TDA-d oli vist TDA7560, mingi 4*50W (kiri makil, tegelikkuses nii päris ei ole-toide ikkagi ju 12V). Sel kivil oli ilge kari "jalgu" kas 23 või 25, mingi FLEXIWATT korpuse tüüp kui mälu ei peta, niisuguseid kive peab tihti huligaanrullnokkade makkides vahetama ja kord vaatasin datasheeti, et lisa komponente läheb juurde väga vähe seega suur viikude arv ei tähenda, et palju komponente lisada tuleb, iseseisvana ei ole seda veel valmis teinud ja nagunii oleks see nii-ütelda niisama seisma, ei ole ju mõtet ? Kes väikestest võimsustest lugu peab saab näiteks pisikeste arvutikõllide jaoks teha niisuguse http://www.spelektroniikka.fi/kuvat/smdstere.pdf asja. Mina tegin ajaviiteks ükspäev, kvaliteeti kiita ei saa aga huvitav pisike asi ja kallis ka ei ole.Töötab muidu NOKIA 1100 aku pealt hea mitu tundi (täis akuga ei ole proovinud aga 3posti pealt käis ca. 2,5 h akule see vast hea ei ole aga neid vedeleb suisa igal pool. Kui keegi seda teha tahab siis tuleb antud pdf teha "läbipaistvaks", kui plaati muidugi näiteks triikida soovitakse, võib muidugi ka markeriga joonistada sest see nii pisike ju. Mina tegin triikimisega. Veel soovitus- C1 ja C2 tuleb panna suuremad kui skeemil (kohati kuuleb raadiot, kui sisendis signaaliallikat ei ole), mina panin 100mkF/10v tantaalid, saab ilmselt parem kui kasut. nt. vana NOKIA5110 plaadil olevaid 330mkF-seid. Kasutada saab seda kõrvaklapivõimuna ka aga HELITUGEVUSEGA EI OLE MÕTET ÜLE PINGUTADA OMA KÕRVADE HEAOLU PÄRAST! Igaljuhul hakkas see asi ühele sõbrale nii meeldima, et pidin sellest eile loobuma, saan ise jälle uue teha seekord ehk LM4808, see ikka palju parem kvaliteedilt võrreldes TDA7050-ga.Tänane projekt on TDA1558Q, ühest vanemast makist-jälle poisikeste "summerdream"-eks näis mis tast saab...

                      Comment


                        #12
                        Vs: Erinevad kivid

                        Muide, impulssvõimenditega (vaata näiteks Texas Instruments'i kodukalt) kokku hoida:
                        a) väiksem radikas
                        b) väiksem toiteplokk.
                        Ilmselt on traditsiooniline AB-klassi võimendi ajalooks saamas.
                        If you think education is expensive, try ignorance.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Erinevad kivid

                          Väga huvitavad jutud! Ise olen kohanud palju la kive defenderi arvutikõlarites. Väikesest võimsusest olen just seetõttu huvitatud, et võimu oleks vaja toita välitingimustes, seetähendab kaasaskantav. Ühed 10w defenderitel oli mingi la4597(võbla eksin) igatahes datasheedis(või õigemini ühes skeemis) oli märgitud, et võim on kõigest 2,9w ja seda 18V juures. Need jurakad tegid aga hirmsat häält(valjut, seetähendab) ja toide oli ainult 13V 1,2A. Et ma ei kuulu sinna klassi, kus on vaja neid kilovatiseid kõlle ja jumal teab mis alajaamasid neid toitma, kui muusika kvaliteet on kena, siis pole vahet palju võimul väge on kõlarisse juhtida. ise olen kasutanud tda kivi, ei mäleta mis oli, igatahes 2*25w. Jube saast heli, võimalik et minu vigade tõttu kah, mul on kõik nad alati makettplaatidel, ei ole oskust seda möginat keeta ja leotada, niisama ei raatsi osta kah. Igatahes selle ostis klassivend ära, torkas kidrale taha ja kiitis. Minuarust oli kidrataga veel hullem kui muusikaga ja jumal teab kas sinna üldse kidra taha võis susata aga siiani pole midagi juhtunud. Teine oli kah tda baasil ja 1w mono. See tegi väga uhket häält. Et kui ma alguses kuulusin kah nende hulka, kes arvasid, et 100w siis alles hakkab heli tulema, siis on tõesti nii, et viiest vatist on rohkem kui küll lihtsalt rahus kuulamiseks toas. Inimene õpib surmani!

                          Pole kogemusi ja ei oska öelda objektiivselt, et kas see heli on sitapoolne või see mitte, aga minuteada on automakid kõik suhteliselt kobeda häälega, raadio kuulamiseks täiesti piisavad. Ennem kuulaks ühte odava otsa maki poolt võimendatud heli normaalsetest kõlaritest, kui mingi 500w bling bling võimu ja subaka koostööl tekkivat õhurõhu muutust.
                          Condemn the hive.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Erinevad kivid

                            Ühesõnaga kvaliteeti otsides tuleks pöörduda lm-i poole?
                            Ja see impuls võimu asi tundub nii imeline, et mitte ei riski sellist teha(kui ma muidugi oskan, pole süvenenud) Mingite piltide järgi tundub seal igavesti palju kõikvõimalikke jubinaid olema. Et ei piisa lihtsalt lüüdist ja mõnest takistist, kondest.
                            Condemn the hive.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Erinevad kivid

                              Kusjuures on osad skeemidest [sna lihtsad aga ise vist ei ole esimese asjana eriti paljulubav skeemilahendus ise v'lja tootada. Mingi jura saaks ilmselt juba TL494 abil, kvaliteet ja sagedusala aga ehk ongi sobilik vaid bling bling brutaalsubwooferitele... .

                              Leidsin kunagi huvitava skeemi> energy.ece.uiuc.edu/blueboxes/PWM_amp/PWM_amp_photo_gallery.htm

                              aga seal kasutatavaid komponente ei ole saada, seega ei saanud seda katsetada aga ehk kellegil on voimalus proovida .

                              Comment

                              Working...
                              X