Teade

Collapse
No announcement yet.

K8060 (Vellemani võim) trafo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

K8060 (Vellemani võim) trafo

Tere!

On siis selline asi kokku joodetud ja ootab trafot. Trafot ma esialgu osta ei tahtnud, sest 120VA trafo pidi väheks jääma ja mul on olemas vene telekate trafod TC-250, TSŽ-170 ja TC-160. Probleeme tekitab see, et ma ei oska neid ümber kerida (kas üldse saab?). Kuidas ma arvutan need asjad, et saab 2x28-30VAC? Missugust traati peab kasutama? Peaksin siinkohal mainima, et pole ennem trafosid kerinud ja ei tea sellest midagi. Igasugune abi on teretulnud.

Vs: K8060 (Vellemani võim) trafo

Trafo kerimine siis nii, et kui Sul on n'aiteks primaaril olemas 1000keerdu ja primaarpinge on 230V siis 2*30V saad nii, et kerid sekundaari 130 keerdu+5% ehk siis 136 keerdu ca., TOPELTTRAADIGA st. kasutad KAHT traati kerides need korraga, kui see tehtud siis uhendad uhe keritud traadi lopu teise keritud traadi algusega, nii saad keskv'aljavotte ehk siis maa, kui nuud testriga moodad pinged traatide vabade otstelt maa suhtes siis peavad need vordsed olema, kui maa j'atad vabaks ja moodad traatide vabadelt otstelt pead saama ca. 60V v]oi ule selle. Kui traadid [uhendad valesti siis kuumeneb trafo pingestamisel kiiresti, samas on aega elekter siis V"ALJA l[ulitada ja [u hendused [ule vaadata, korrigeerida..

Antud n'aite puhul siis 1000 jagatud 230V saad tulemuse 4,347, selle korrutad 30ga ja saad 131+5% ja ongi olemas pea meeles siis TOPELTTRAATI.
    viimati muutis kasutaja GU49A; 18 July 2007, 13:34.

Comment

Selle TC250 all on kirjas 0.470.059 TU

See ongi see, millega pean korrutama? Ja kuidas seda traadi paksust valitakse?

Ja kui trafo on selline, siis kerin mõlemale poole ühekordse traadiga ja ühendan ühe lõpu teise algusega väljaspool trafot?

Comment

Just mõlemale poolile kerid võrtse arvu (ühe traadiga), muidugi võiksid vanad sekundaarmähised eemaldada. Traadi läbimõõt võiks olla 1,5-2mm.

Comment

Esmalt postitatud likoor poolt
          siis kerin mõlemale poole ühekordse traadiga ja ühendan ühe lõpu teise algusega väljaspool trafot?
          Sellisel trafol ühendad keskpunktiks kas algused või lõpud, mitte ühe algus teise lõpp.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

On see reaalne, et 30VAC jaoks peab kerima 14,1 + 5% keerdu?
            Ja kuskohast üldse on lakitud vasktraati saada?

Comment

No kui see varrassudamikul trafo on siis jah natuke teisiti see uhendamine, erinedes minu kirjeldusest, endal oli silme ees MANTELSUDAMIK seega . Tapseid marke ka ei vaatanud, suuvisin rohkem mure olemusesse. Samas TC-160 on mul olemas just mantelsudamikul E30*60. NEED kirjad trafo tuubi all ei ole muud kui GOST standardi numbrid ja ei utle seega eriti midagi. Traadimurest niipalju, et kui asuksid Tartus siis oskaks aidata aga igaljuhul otsi mingisugune tookoda milles tegeletakse elektrimootorite mahkimisega, nemad oskavad aidata.
              Vabandust kirjavigade parast.

PS>Kui keerdude arvutamine keeruline siis keri trafole nt. 10 proovikeerdu, selleks voib olla mingi suvaline traat, nt. vanalt mahiselt, moodad pinge ja arvutad [he V jaoks vajalikud keerud ning korrutad vajamineva 30Vga ja saadki 1 mahise jaoks vajaliku keerdude arvu, teise kerid sama keerdude arvuga.

Comment

Working...
              X