Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teema sobib lamptehnika foorumisse paremini?
Klassikaline tagasisidega pentoodidel ultralineaarskeem, lahenduse poolest Williamson. Toroidtrafod nii toites kui väljundis, mis positiivne. Lõpus 4xEL34 kanali kohta.
Nutikas süsteem lõpplampide voolude seadmiseks, lambivahetuseks ei ole vaja mõõduriista. Skeemis soft start viivituse lülitus, säästab lampe. Ilus disain, piisav võimsus.
Ilmselt Eestis ei ole inimesi, kes oleks K4040 võimendit kuulnud. Muuilmas mõned on, üks jutt (veidi tõsisem ja põhjendatum) ja teine jutt (veidi pealiskaudsem lahkamine). Kuna retsensioone liigub väga vähe, siis võib oletada, et seade on adekvaatne - positiivseid arvamusi ei viitsita kunagi avaldada, inimestele meeldib pigem viriseda... Virinat eriti ei paista.
Põhiprobleem näib olevat seadmega kaasa tulevad odavad lõpulambid, kuigi ka nendega on väidetavalt heli hindele "hea" ja on läinud paremaks peale lampide sissetöötamist. Ja väidetavalt veel paremaks peale lampide vahetamist paremate/kallimate vastu. Kuigi kriteerium "headus" on väga laialivalguv ja filosoofiline mõiste... Lampvõimu "headus" on ühtedele triode only, teistele sobib ka muu lähenemine
Skeem on minu meelest adekvaatne ja toroidtrafod nii toites kui lõpus tunduvad asjalikud - puisteväli on toroididel olematu, mis mõjub oluliselt häirekindlust tõstvalt. Kui kasutada ka adekvaatseid lampe, peaks tulemus olema hinnaga vägagi tasakaalus. Kui ise ei oskaks lampvõime koostada, siis ostaks küll selle
Ilmselt Eestis ei ole inimesi, kes oleks K4040 võimendit kuulnud.
Paraku pean müüdi purustama!
Olen kuulanud seda isendit(2 aastat tagasi).Koormusteks olid Infinity Kappa 9.2 -ed.Mis ma oskan öelda?Võim on täiesti tasemel oma hinna kohta.Viimistluses on kohati näha odavamat hõngu.Komponendid hästi valitud.Antud isendil olid jah Sovtek-i lambindus.Mõõta millegi muuga kui oma kõrvadega polnud võimalik(Soomes,Salo linnas siis).Julgen väita ,et eriti trioodis on eeskujulik hääl!
Eks see kõla sõltub suuresti ka kõlaritest ikkagi.Kappad igatahes sobisid täiesti.
Lampide(Sovtek) kohta ei oska küll midagi halba öelda antud kontekstis.Lambid väga ei õhetanud - järelikult anoodvoolud paigas.Võim ise oli selle(kuulamise)hetkeks mänginud ca pool aastat.Kuna tegu oli eramuga kus oli ca 30m2 elutuba koos avatud halliga ca 15m2 sai rohkem mehu välja pigistatud mõneks hetkeks - rammu jagub mehemoodi - kaotamata kvaliteedis.Kahju,et ei olnud kuulamiseks häid lairibakaste.Oleks ehk trioodis peenemaid nüansse tabanud.Üldiselt teemaalgatajale soovitan julgelt asja peale mõelda.Ise nikerdades ehk võibolla 5-6kilo odavamalt saaks ehk...
...seda minagi, pole ise eriline lambifänn, seega ei oska väga kommenteerida - heli oli hea, aga tundus üsna moonutatud, aga see võis ka olla lairibakõlaritest, aga mõnus oli kuulata küll, eestis üks võim täitsa olemas, aga mõnevõrra muudetud kujul kui õieti aru sain.
Tervitan sissejuhatuseks siinset seltsokonda!
Mul on K4040 võimendi töötanud vist juba 2 aastat. Kasutan koos Vellemani lampeelvõimendiga. Olen väga rahul. Kokkuvõteks tulemustest niipalju, et transistorvõimendit enam kuulata ei taha. Võimendi ehitamise aiendiks oli tahtmine üle aastate midagi elketroonikaalast ise meisterdada.
Nüüdseks on veel 2 aastat märkamtult möödunud. Vahetasin sisendastme ECC83 (Svetlana) Brimari analoogi vastu, esialgse lambi resurss ammendus, valjendudes 50 hz urinas ja imelikes üleminku protseeside helides. Nüüd on olukord taastunud. Ühtlasi tegin lambivahetuse ka eelvõimus, samuti Vellemani kit.
Comment