Teade

Collapse
No announcement yet.

eelvõimendi.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

eelvõimendi.

Tervist!
    mul siis selline plaan et teha vanast vene raadiost eelvõim autovõimule.
    marki pole teada kuna alles ainult sisemus.
    aga tekkis nagu selline arusaamatus et toite + ots läheb kõlarisse?
    aga kas seda niimodi võib võimendisse lasta?
    kui need kõlari juhtmed out juhtmeteks panna
    kõik soovitused teretulnud!

Vs: eelvõimendi.

Sul on asjad ikka väga segamini. Miks on vaja autovõimule eelvõimu? Autovõimu ees käib auto raadio või CD-box. Miks on sinna lisaks vaja eelvõimu?? Kõlari väljundit ei tohi kunagi võimendisse edasi lasta. Ja kui sa väidad et "+" läheb kõlarisse siis sa oled midagi segamini ajanud.

Comment

ei ei
      mul on lihtsalt auto võim mitte seda et ta autos on ja mp3 lihtsalt ei olea hea ja kui mp3 on suht põhjas koguaeg, siis võtab palju mp3 akut.
      aga kui sinna eelvõim vahele panna siis on parem heli ka.
      Kõlari väljundit ei tohi kunagi võimendisse edasi lasta.
      aga lastakse ju.
      ja sellest ei saa minagi aru miks + läheb kõlarisse, mina pole seal midagi muutnud.

Comment

emm kuhu täpsemalt sa otsustasid selle eelvõimendi toppida enne makki?

ja see kui kõlaril on kaks(neli)juhet siis ei tähenda see veel seda et kõlari väljundist juhitakse elektrit tagasi võimendisse. seda ei tohi!!!! mitte kunagi teha (see oleks elektroonikaseaduste vastane ning seda ei tehtagi) ja kui sa natukenegi mingi võimendi skeemi vaatad hoolikalt siis näed sealt miks on nii.

aga sul on tõesti asjad natukene sassi läinud...
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

aga see agrekaat vlmis nüüd
          see oli plaan panna peale mp3 ja siis läheb võimendisse, kuna mp3 pidi suht põhjas olema koguaeg kui kuulata tahtsid midagi aga siis läheb palju akut ju:S
          aga selle pluss juhtmega on jh kalhtlane ma olen vaatand seda ühtepidi ja teistpidi aga vahet pole kuhu kõlari + ots läheb kas toiteaku + klemmile või kõlari väljunisse + otsale
          aga see mis segadust tekidab on mu väljendus oskus selle pärast vabandan

Comment

Loe oma viimane postitus veelkord HÄSTI aeglaselt ja rahulikult läbi. Siis paranda kirjavead, lisa mõni punkt ja koma, muuda lauseehitust. Ehk siis saavad teised kah aru, mis abi sa vajad.
            Kolakoguja

Comment

mhm sellest oli siin palju abi!

Comment

kui ma sain õigesti aru, siis sa räägid üldse vist nendest plussidest ja miinustest, mis kõlarile on märgitud? need on oopis muud plussid ja miinused kui need, mis sul aku peal on, ära neid küll omavahel ühenda, muidu su kõlari mähis eraldab sekundiks väikese soojuse ja enam ei tee kõlar midagi. mis võib olla on et sisendi üks klemm läheb äkki toite miinuse alla ja siis võimu väljundist kõlarisse, mingeid plusse seal küll pole.
                Condemn the hive.

Comment

püüdes mõista mida lugupeetav teema alagatja kirjutab saab jõuda ainult ühe soovituseni - ära hakka midagi näppima või ühendama, saad sealt vaid ühe highpower laksu nii ego, rahakoti, juppide ja näppude pihta.

Comment

heh sealt ei saa mingit ego ega elektri laksu kuna tegemsit 12v
                    ma proovin mingi skeemi joonise teha et seletada seda, sest muidu ei oskagi enam.
                    sest seal on üks kõlari ots pandud aku + klemmile ja ei midagi muud. see ei lähe kusklie skeemile lihtsalt otse + klemmile. aga häält teeb
                    aga mis siin enam ikka ma olen selle asja tööle saanud ja muud polegi tahta.
                    2x10w on rms, kuigi eelvõimuna oleks 3w paras

Comment

Huvitav!?Minu 2x6P6S SE võimendi vajab küll tunduvalt lahjemat eelvõimendit(oli miskit 2mW kandis).Sul selle võimendiga mingi jama...
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                        Huvitav!?Minu 2x6P6S SE võimendi vajab küll tunduvalt lahjemat eelvõimendit(oli miskit 2mW kandis).Sul selle võimendiga mingi jama...
                        OT. Cheopps, ole hea pajata uues teemas oma võimendist. Tean, et 6P6S on hea lamp, tahaks nendel teha kunagi hea võimendi.
                        Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                          OT. Cheopps, ole hea pajata uues teemas oma võimendist. Tean, et 6P6S on hea lamp, tahaks nendel teha kunagi hea võimendi.

Saab ka tehtud.. kuid hiljem.Hetkel aega napib pikemalt kribamiseks.Järgmisel nädalal...
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Vana vene raadiol oli jh toite juhe kõlari küljes, seda oli vaja 1 polaarse toite korral sest väljundis oli konde, kui konde teistpidi keerata võib kõlari juhe maas ka olla. Väljund võimsus neil asjadel oli 0,5W kuni 3W aga üldiselt mitte yle 1W. Mine laena endale raamat "esimesi katseid raadioelektroonikas" seal on skeem kh, ja sealt saad omale eelvõimu skeemi kah, vajad 1 transi ja 2 takki ja 2 kondet. kokku tartust tiigi elektroonikast jupid alla 10.-
                            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

aga mitmeseda takid ja konded peavad olema kui trans on 4bv4 või mp40 0575(vene tähtedes).
                              ja kui on anda siis skeemi ka kuna neid raamatuid pole mul.

Comment

Working...
                              X