Teade

Collapse
No announcement yet.

Väikeste mõõtmetega stereovõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väikeste mõõtmetega stereovõimendi

Tere

Pikemas perspektiivis on soov ehitada ühed pisikesed kõlarid, lairibad arvatavasti.
    Miks just väikesed? Kuna eesmärgiks on võimalikult mugav kõlarite kaasaskandmine, nt. suvilasse minnes kaasa võtta.
    Ka kodust eemal olles ei suuda ilma keskmisest parema heliga süsteemita hakkama saada.

Kuna kõlarite koha pealt on visioon olemas, siis sellest praegu ei kirjutaks.
    (Kui asi edasi arenema hakkab siis tõenäoliselt vastav teema kõlarite enda kohta kõlarifoorumis.)

Küsimus tuleb just võimendi kohta:
    Nimelt on vaja muretseda võimalikult kompaktne stereovõimendi, mis kannataks ka mingil määral transportimist, ehk siis lampvõim langeb kohe ära.
    Otse loomulikult mingeid vatte taga ei aja, mingi 5-10W kanalisse oleks küll.

Olen siin foorumis näinud soovitust kasutada odavama PCle mõeldud kõlarikomplekti võimendit, aga see variant ei tundu eriti usaldusväärne.
    Või siiski, ka selle koha pealt on arvamused oodatud.

Ise ei ole ma müügil näinud väikeseid võimendeid..
    Äkki keegi on?

Või äkki mõni konstruktor?
    Ise ehitamise vallas vastavad teadmised kahjuks puuduvad, et vastavalt vajadusele ja soovile ise võim kokku panna.
    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Vs: Väikeste mõõtmetega stereovõimendi

Kuidas toide tuleb? Mingi aku või patarei või käib asi ikka seinast trafoga? Muidu üks lihtsamaid variante on küll jah osta ühed raali paugutajad, haamriga peale ja võim välja. Valdavalt töötavad nad ka singelsupply-ga ja kusagil 9V nii et saab hõlpsalt patarei või aku taha toppida. Ise tehes tuleks muidugi odavam. Omal kogemus olemas aga ma ei teinud stereo vaid mono.
    Condemn the hive.

Comment

Vool saab ikka trafoga seinast.
      Kuigi see aku variant tundub samuti päris huvitav, aga seda ei hakkaks siiski praegu aretama.

Selle "raali paugutaja" all sa mõtled siis arvutikõlareid?

Kuna võimed ja teadmised ei luba ise ehitada pean leppima ja rohkem maksma.

On need arvutikõlarite võimendid siis talutava kvaliteediga, et seda soovitatakse?
      Muidugi ei püüa saavutada mingit kõrgkvaliteetset heli, juba see tõttu ei tuleks sellest midagi välja, sest antud süsteem saaks signaali integreeritud helikaardiga sülearvutist, mille signaal- teadagi ei ole eriti kvaliteetne.

Comment

Saab ka suht väikse kuid võimeka SE lampvõimu nt 6F3P/6F5P -dega
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

"Saab" all mõtled sa vist "saab teha".
          Kahjuks ei ole võimeline ise võimendit ehitama ja hetkel ei sobi lampvõimendid kuna nad on minu arvates väga õrnad. Mul aga oleks vaja piisavalt vastupidavat võimu, mis kannataks ka transporti. (nt. mingi koti sees auto pagaasnikus, ilma vahtplastiga fikseeritud kastita)

Väikesed lampvõimud on väga levinud küll, aga tahaksin teada, kas nö. tavalisi (kividel põhinevat ma arvan) võimendeid on ka nõnda väikeste mõõtmetega olemas?

Ja ma usun, et lampvõim on meeldiva heliga, aga praegu ei ole esmatähtis laitmatu kvaliteet.

Comment

Sonic Impact Portable Amplifier.

Käib küll patareide pealt, aga Elfa Elektroonika lõpumüügis on nagu rusikas silmaauku sobiv 12V 4.1A AC/DC adapter.
            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Midagi sellist ma mõtlesingi, kuid ma ei ole kunagi välismaalt midagi tellinud ja ei tahaks seda ka nüüd teha. Ja suhteliselt "põrsaskotis" ost oleks samuti, mida ma eriti ei pooldaks, muidugi hind ei ole eriti kõrge, kuid siiski.

Aitäh, hea soovitus igastahes.

Äkki on võimalus ikkagi midagi kodumaisemat leida?
              Ja kindlasti ei pea see kuskilt poest ostetud asjapulk olema, isegi veel teretulnumad on iseehitatud võimendid, kui keegi on midagi taolist teinud või on huvitatud proovimisest, andke palun teada!

Comment

venelastel oli selline võim, nagu Mikron, raadio ka sees, pisike, aga 2x25W tuli sealt küll. suurus ca 25x18x4 cm. äkki leiad sellise, kui siin kuulutad.

kui ainult lõpuga hakkama saad, ilma ühegi nuputa, on olemas Akai 27x4x25 cm lõpp, 40 W kanalisse 8 oomiga, STK-de peal, impulsstoitega
                ja valatud alu korpuses. 80nendad. PS on abiks huvi puhul.

kõlarid peavad olema tundlikkusega alates 92 dB, et 10 W midagi
                heli ka kätte saada -- väiksed lairibad aga ei hiilga tundlikkusega,
                ntx FSR8 on 84 dB... so 20-30 W oleks realistlikum. alates 93 dB
                hakkab see 5 W ka mängima, üle selle on 1-2 W paras.

paraku kivivõimud lähevad väiksel toitel ruttu klippima, so jääb lamp,
                diskreetne klass A või suurema varuga tava/kivivõim. eeldusel, et
                kvaliteetset heli tahad.

siis on veel olemas digivõimud, ntx T-Amp, patarei või võrgutoitel, need pidid ka väga talutavat heli tegema hi-endi meeste jutu järgi.

võimalus on lasta ka mõnel foorumlastest LM või STK baasil kivivõim ehitada, sellise saab 20 W vajaliku võimsuse puhul üsnagi kompaktse teha, eriti kui kanalis kaht kivi paralleelselt kasutada LM-i puhul -- see jagab soojuse kahe kivi vahel ja sellevõrra saab jahutuspinda vähendada pisut. STK on niigi suure jahutuspinnaga.

samas on ka diskreetset 5 W klass A võimu võimalik suht väikseks ajada...

ja maaalune oskab vägagi pisikesi, kvaliteetseid ja transporditavaid
                lampvõime teha (-

ühesõnaga, mida parema tundlikkusega kõlarid, seda väiksemat
                ja kvaliteetsemat võimu saad endale lubada...

Comment

no kui hästi paluda siis on ju ka siinne rahvas võimeline seda sulle ehitama,saaks äkki odavamalt kui poest otes ja pool minema visates. Või kui sul elemente kah ei ole veel, siis miks mitte ostagi lihtsalt ühed arvutikõlarid?
                  Condemn the hive.

Comment

...aga arvutikõlarite asemel võiks juba midagi sarnast siis proovida:

Comment

Ei soovi kõlareid osta.
                      Ise ehitamise soov on suur, lisaks saab sama raha eest parema tulemuse, või nii nad siin räägivad.

Ja ega palumise eest ei te k a s i i n f o o r u m i s keegi midgi, ma arvan vähemalt, ikkagi aus palk tehtud töö eest.

Comment

just seda ma silmas pidasingi
                        Condemn the hive.

Comment

Infoks,

Tegin LM3886 baasil ja laulab nagu linnuke.

Pildid
                          Skeem
                          PCB

On ette nähtud kasutamiseks aktiivkõlaritesse. Toitetrafo võimsuse ja toitepinge valikuga määrad võimendi väljundvõimsuse. Vahemik on ümmarguselt 10W .... 50W.

Kodanik xilinx on selle ka järgi teinud; kodanik T0ne kasutanud seda juba 2a; nii et töötab küll.
                          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud roomet poolt
                            Ja ega palumise eest ei te k a s i i n f o o r u m i s keegi midgi, ma arvan vähemalt, ikkagi aus palk tehtud töö eest.
                            http://www.hot.ee/ylejoejyri/Pildid/jyrka010.jpg LM1875 kividel, ühepoolse toitega ja sõltuvalt toitepingest kuni 2x25W
                            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

sellist diskreetset asja võib ka kaaluda, kui nagunii kelleltki tellid:

Comment

Working...
                              X