Teade

Collapse
No announcement yet.

400W Autovõimendi arvutitoiteka peal käima

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

400W Autovõimendi arvutitoiteka peal käima

praegu mul improviseeritud toide trafost, radikatega alaldist ja kondensaatorite reast. Alaldi radikad soojaks ei lähe millegipärast. 2 paari s30b kõlareid imevad tühjaks selle improviseeritud toite. Tümpsu ajal vahel lülitab välja võimendi hakkab toide ära kaduma. Trafo on nagu suur küll kuskile jääb Amp load kinni.
    Et ehk saab arvuti toitekast parema asja, see väiksemate mõõtmetega kah.
    Et probleemi lahendada kas soovitate olemasolevale kondekaid juurde lisada või arvuti toidet kasutada? arvutitoitekale läheb ka vast kondekaid vahele vaja?
    Autoaku variant ei ole eriti hea peab laadima koguaeg.

400W arvuti toiteplokk kannatab välja? mul endal on 350W käepärast.
    Võimendil on 2x75W Front ja 2x125W Rear. 11-13 v manualis soovitab aga mul on 20 V toide võimendil.
    1) kas täisvõimsusel õnnestub arvuti toitekaga kasutada seda võimendit
    2) ainult 2 või 4 S30B kõlaritega kasutades kannatab?

ATX2.03(P4) 24Pin Molex kus on ka 12V pinout kuhu ühendada tahan võimendi. Ma arvan et ühest kohast ei suuda toitekas anda välja vajaminevat võimsust täisvõimsusel kasutamiseks. Küll aga usun täitsa et paar või 2 paari S30B kõlarit suudab vabalt ära toita.

kahe S30 kõlariga mõõtsin max Amp load ära mingi 2A tuli tümpsu ajal mida kõlar veel välja kannatas.

Oskab keegi seletada seda et toitekas on 400W ja max output on vaid 169,6W siis kas 400-169,6=230,4W on energiakadu?
    viimati muutis kasutaja arvutikasutaja; 24 November 2007, 14:50.

Vs: 400W Autovõimendi arvutitoiteka peal käima

mis imelik toiteplokk sul oli, mis 2A voolu ei kannata?

Comment

5A 4 kõlariga umbes kannatab välja Sa ei lugenud teemat korralikult läbi Loe uuesti ma pole õelnud et 2 a ei kannata

Comment

noo 400W on kõik railid kokku. +3,3V, +5V jnejne. 170W +12V on täitsa reaalne.

Comment

Tümpsu ajal muutub voolutarve teatud määral.Ma ei arva,et arvutitoide ei sobiks,aga hea oleks kui tal oleks suurem võimsusevaru tarbitavast võimsusest.Nii ei peaks mingeid kaitsmeid peale lööma või nii.Mina isiklikult ei poolda arvutitoitekaid suurtes võimsusttarbivatest seadmetes.Teeb asja liiga keeruliseks ja ebastabiilseks.On toitekal ju ka peal igasugune ******täis kaitsmeid,mis kaitsevad teda igatpidi.Mõnikord ajab närvi,kui see arvutitoide kogu aeg välja lööb.Sellepärast eelistangi ikka solid trafot.Kusjuures,kui sa trafo põhimõtet ja hingeelu tunned,oleks sul juba see mure lahendatud.

Comment

20V sellele võimendile on ilmselgelt palju. üheski reziimis ei tohiks pinge ületada 16V. see on tavaliselt ülemine piir igasugustel autoseadmetel.

miks aku ei sobi? sinu teema puhul auto aku tundub pea ainus lihtne variant olema. muusika kuulamise aeg moodustab ööpäevast vb 20%, seega sinu toite puhul 5A*24h=120Ah. kui sul on nii suur aku, mis selle energiakoguse suudab vastu võtta, siis ära saad kasutada seda hoopis lühema aja jooksul. 400w väljund, st ca 800W toide. 800W/12V~70A, st ~1,5h on sul võimalik süsteemi koormata max võimsusel. arvestades, et see võimendi vaevalt tegelikkuses nii võimas on ja kasutegur on ehk rohkem, kui 50%, siis paar tundi peaks julgelt hooleta olema.
            aku maksab ca 2k...
            kokkuvõte: müü see autovõim maha või vaheta lihtsalt toavõimendi vastu. odavam, töökindlam ja ilmselt ka parema kvaliteediga. kasuta asju seal, kuhu nad on mõeldud.
            rekkale haagissuvilat ju järgi ei pane või väikeautole 3t haagist, kuigi see on põhimõtteliselt võimalik. sellest saavad eneamus inimesi aru, aga kindlasti on vaja tuppa panna autovõimendi ja autosse toa kraam...
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

tõepoolest, võta reuteri sõnu tõsiselt: ainuke mõistlik lahendus on aku
              või normaalne toavõim...

Comment

ei kavatse kunagi mitte ühtegi võimendit osta. Kasutan käepäraseid vahendeid ja ei hinda vajadusi üle. Nii et aastas paar läbilastud vana toitekat ei ole midagi. Põhiliselt 2 paari s30 küljes vaid ja kuulan ka heal juhul 10 korda aastas tümpsu neist. Ei ole kuidagi majanduslik osta 2k aku, akulaadija 0,5k, 1k maksev võimendi. Kui auto saab siis kolib kõne all olev võimendi autosse koos s30netega. Ei ole vaja liialdada audioga autos ega toas

Comment

No siis tuleb leida kusagilt üks vägev arvutitoide,mis plekib ka kindlasti,tasuta vaevalt neid saab,või trafoga toide,mis on kõige lihtsam,kui mingit sobivat arvutitoidet ei ole.Aga kui sul tasuta seda ei juhtu olema,siis toroid maksab ka oma jagu.Autoakuga probleeme ei ole.Juba praegu on lumi maas.Nüüd saab ainult külmemaks minna(võibolla ei lähe ka,mine sa tea).Külmemaks minnes,ei taha autod hästi käivituda,eriti pakasega ja nii.See tähendab,et kui mõnel rullnokal bmw ei taha käima minna,kutsub ta autoabi ja tuuakse uus aku.Vana jääb teeveere.Sina lähedki seda ära võtma.Nii olen mina omale saanud ka igavese posu neid akusid.Laed aku täis ja voilaa.

Comment

või trafoga toide,mis on kõige lihtsam,kui mingit sobivat arvutitoidet ei ole.
                    Võimas trafoga toide kõige "lihtsam" nüüd küll ei ole.Toide peab olema väga võimas ja stabiliseeritud.Sellise toitebloki hind on suurusjärgus 3+K.
                    Kõige lihtsam variant on juba siin kõlanud:tuppa toavõimendi,autosse autovõimendi.
                    Tegelikult on seda teemat siin juba niipalju jahutud,aga iga natukese aja tagant ilmub keegi välja ja hakkab sama joruga otsast pihta.Seetõttu teeksin ma ettepaneku:kellel oleks aega,kirjutage sellel teemal artikkel ja teeks selle teema "kleepuvaks".Muidu peame ühte ja sama juttu lõpmatuseni kordama.
                    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Eks jah peab silmas pidama selle inimese vaatenurka.See lihtsa trafo mõte tuli mulle selle pärast,et mul ei ole võimsus probleemiks.Keevitustrafosid ja jõutrafosid küllaga.Aga see autoaku asi polegi kõige hullem.
                      Btw:Inimene mainis,et ta tahab jääda oma autovõimu juurde,niiet ei maksa pakkuda toavõime JÄLLE.

Comment

S30 jaoks tee ise võimendi. TDA2030 vms. mu viimane ühikatellimus, LM1876, teeb päris ilusat häält. toppisin sellise ühe ca 15W Mascoti toitekuubiku kesta sisse(oli trafo kõrval tiba ruumi), auk sisse, radikas väljapoole ja sai kompaktse võimendikese. ühe kanaliga mängides ehk kuskil 6...7W ja kahe kanaliga siis vastavalt 3...4W kanalisse. ühikas mängides sai sellega ka probleeme tekitatud ja S30-d tegid selle otsas päris ilusat häält. hind: kivi ca 150EEK lisajupid ca 10EEK, toitekonded arvuti emaplaadilt Mascot kuubik HV foorumist(ca 30 erinevat toidet 200EEK kokku).
                        S30 ei ole autos eriti hea asi. igasugune lahtine träni on autos kurjast, sest lõhub autot ja träni ennast ka. ok mina olen raske jalaga ja mul on lahtiste asjadega enam muresid, aga kunagi ei tea, millal on vaja järsku pidurdada või mõni kõks tuleb. mõtle, mis pahandust võib teha tagaaknalt pääsenud kõlar...
                        las autos olla ikka korralikult fikseeritud autokõlarid. ostad vähegi normaalse auto, siis kannatab ka originaalheli kuulata.
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud arvutikasutaja poolt
                          ei kavatse kunagi mitte ühtegi võimendit osta. Kasutan käepäraseid vahendeid ja ei hinda vajadusi üle. Nii et aastas paar läbilastud vana toitekat ei ole midagi. Põhiliselt 2 paari s30 küljes vaid ja kuulan ka heal juhul 10 korda aastas tümpsu neist. Ei ole kuidagi majanduslik osta 2k aku, akulaadija 0,5k, 1k maksev võimendi. Kui auto saab siis kolib kõne all olev võimendi autosse koos s30netega. Ei ole vaja liialdada audioga autos ega toas
                          Mis jutt see nüüd olgu. Osta omale koju tavaline Radiotehnika u-101 mis maksab 300-400 eeq ja oled rahul. Nendele kõlaritele täpselt paras. Teeb tümpsu ka niiet jube ja igasugune toiteplokkide aretus jääb ära. Tuleb odavam kah.
                          Selleks ajaks kui auto saad tekivad sul teised mõtted hoopis nende s30tega.
                          TFK Audio
                          #tfkaudio
                          http://www.facebook.com/tfkaudio/
                          http://tfkaudio.blogspot.com/
                          - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

ma ütlen veelkord teile miljonärid siin, et ma ei hakka midagi kokku tinutama ja ostma. Mul on väga normaalne võimendi milles on ekvalaiser ja programmide salvestus ja muud asjad. Mingi vene käkk ja isetehtud asi ei võimalda selliseid asju! Rõhutan veelkord et ma ajan läbi käepäraste vahenditega mitte ei hinda üle vajadusi!

Comment

noh..tõenäoliselt ega see võimendigi ei tulnud niisama kusagilt Leides või kartulite vastu vahetades, ja kui tuligi isegi, siis jää parem Toavõimendit või trahvot vms ootama samamoodi
                              Kui tahad midagi.pead Andma midagi, mittemidagi ei saa niisama!
                              mida sa lohh vahid

Comment

Working...
                              X