Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Kas keegi saaks anda transistor võimendite skeeme?
(1W-1000W )väljundvõimsus.
Transistorvõimendite skeeme?
Mismoodi siis, paberi peal või sobivad ka need
mis netis üleval? Siintoodud kriteeriumitele
vastavad vist valdav enamus netis saadaolevaid...
Ja neid on seal lausa metsikult palju. http://www.google.com on alati abiks.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
See tundub see ülemine väga keeruline.
Mul ei ole kogemust transistor võimenditega. Seega ma ei ole veel täpselt aru saanud transistori tööpõhimõttest. Kas keegi oskaks lihtsalt lahti seletada kuidas transistor toimib. Tean et on kaht tüüpi transistoreid NPN ja PNP. Ja vool saab liikuda N>P aga P>N ei saa. Sea tean ka et saab kasutada lülitina ja võimendina.
Tahan saada taransistor komponendid selgeks.
Kas keegi teab mõnda head lehte kus on hästi räägitud selle kohta?
Kas keegi teab mõnda väga väga lihtsat transistor võimendi skeemi?
Kus kohast see joonis pärit on? Loeks lisa selle skeemi kohta.
Algse küsija jaoks on see ilmselt raketiteadus
Kust pärit?!Minu peast ikkeTegelikult tuleb asja kohta omaette teema; asi vajab veel täiustamist(korralik trükkplaadilahendus, ülekoormuse-, lühise- ning kõlarikaitse, stabiliseeritud toiteplokk jne.).Muidu asi on täiesti töövõimeline.Allkirjast saab asja maketi kohta mõned pildid...
Kui skeemi nägin, käis kohe kõlks
Enda telekas on helivõimendiks TPA3100D2
Olin üsna üllatunud, et 0,5sm2 suurusest kivist võetakse välja 2*20W ja seda ilma jahutuseta. Kasutegur üsna viisakas.
Põhimõtteliselt võib asi olla kas siis G- või D-klassis(pole datasheeti uurinud).Muidu minu skeem on jah D-klass; kasutegur mõõtmatta.Võin niipalju öelda, et kuni 150..200W pole vaja väljundastmele radiaatoreid.Ainuke mis vajab korralikku jahutust on 7812(1,5A isend) stabilisaator.Samas ka toitepinge ei tohi ületada +35V/+70V(7812 klotsil on max sisendpinge lubatud 35V).Ok aitab!Edasine jutt tuleb uues teemas...
Asoo!Veel niipalju, et miks ma selle skeemi siia tõin!?On ju hea lihtne skeem ainult KAHE transistoriga
Comment