Teade

Collapse
No announcement yet.

Enda LM3886

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Enda LM3886

Tere!
    Mõtlesin teiega jagada oma viimast ehitist. Sai juba ammu tellitud jupid stereo LM3886 jaoks, mis pidi minema y-101 kesta, kuid saatuse tahtel jäi see tegemata. Nüüd tuli uus tuhin peale ja mõtlesin, et võiks temast midagi teha. Niisiis sai otsitud jupid välja:y-101 trafo, toiteplokk(lüüdid vahetatud 35V 4700uf) ja ka radikas. Korpuse tegin ise tsinkitud plekkist. Skeem ja teostus LM3886-le sain netist http://dogbreath.de/Chipamps/ThreeRe...reeResAmp.html. VÕim saab toiteks 26,5V ja ma usun et see peaks olema paras 4 oomistele kõlaritele, mida ta mängima paneb. Teab keegi umbkaudset väljund võimsust, kui 28V peaks olema 68W 4ohm? Kui kõik sai kokku pandud ja värvitud jne jne, siis olin ma lõpp tulemusega üsna rahul. Heli on täiesti võrreldav Estonia yp-010 ja ym-010, võib olla isegi parem aga ei julge kindlalt väita. LM3886-l on natuke paremad kõrged ja natukene teistsugune bass, kuid väga suurt vahet ei leia. Pilte siis ka http://www.album.ee/album/30036479/50095184
    Mis teised arvavad? Soovitusi jne.

Vs: Enda LM3886

Huvitav projekt , mõtlen isegi juba ammu selle tegemise peale et toita omi frs8-d aga mis oleks sobiv trafo?

Comment

Endalgi sarnane, aga mitte sama, asi ehituses.

VÕim saab toiteks 26,5V ja ma usun et see peaks olema paras 4 oomistele kõlaritele, mida ta mängima paneb. Teab keegi umbkaudset väljund võimsust, kui 28V peaks olema 68W 4ohm?

Kus sa endale sealt trahvolt ~26,5V mähised leidsid? või pead silmas +/-
      S A C
      Siberian Audio Concept

Comment

See jah, ma ei täpsustanud, trafo on vana y-101 ja sealt võtsin keskväljvõtte 19V. Peale lüüte on 26,5V. Teist väljavõtet kasutades oleks liiga kõrge olnud, nimelt 31V, peale lüüte.

Comment

Tubli ettevõtmine!

Soovitan Estonia lõppvõimendi tühjaks teha ja panna sisse samuti LM3886 või mõni võimsam analoog. Ülejäänud ruumi sisse mahub eelvõimendi indikaatoriplokk ja esipaneel, tämbrit ja muid nliidu aegseid opakaid sisaldavaid signaaliahelaid pole vaja
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Või panna hoopiski TDA7294 2tk ja siis tuleb juba ohoo mis heli.Ainuke nigel asi selle juures oleks vast 100 voldine toitepinge.

Comment

Päris kenake paistab pildi pealt vaadatuna värvimistöö tulemus.
              Kiitos!
              Condemn the hive.

Comment

Kuidas ja millega värvisid?
                Kodustes tingimustes?

Comment

Natuke mulisen ka teemale vahele. Ei tasu neid kivivõime nii kõrgelt hinnata midagi ja Estonia lõppvõimendi sisu soovitan samaks jätta, kui läheb kunagi rikki siis tasub taas korda teha. Ma nimetaks kivivõimu projekte pigem lasteaia ja algkooli ettevõtmisteks aga samas noortele elektroonikahuviliste lihtne algus. Tubli trigu! Veidike enamlevinud kivivõimude toitepingetest: Soovitan oma pikaaegsete kogemust põhjal kasutada LM3886 ja TDA7293/94 toitepingeks soovituslikult +/- 28V, maksimum pinge tühijooksul soovituslikult kuni +/- 32V. Kõrgemal toitepingel muutub kivi ebastabiilseks, st: suureneb märgatavalt madalsageduslik müra (urin), pealt +/-35V võib tekkida kivis elektrilise läbilöögi oht, samuti vajavad need audiojunnid täiskoormusel töötades väga head soojust edastavat kivi ja radiaatori vahelist dielektrikut ning suhteliselt suurt nõel- või ribiradiaatorit. Toitepingel +/-26V ja 4oomise koormusega, peaks sealt võimust 30-35W RMS kuidagi kätte saama, mis on koduses kasutuses täiesti arvestuslik ja kui tihti üldse tuleb ette, et kogu helindus põhja keeratakse, ilmselt mitte iga päev. Integreeritud audilülitused on suht odav masstoodang ja enamik neist just ülikõrge kvaliteediga ei hiilga aga koduseks kasutuseks sobivad küll, olgu selleks siis kellraadio, teler, kodukino või odav stereosüsteem.

Comment

Ma vast estoniat lammutama ei hakka jah. Aga väga hea, et ikka kirjutatakse, saan järgmiskeks projektiks kõrva taha panna. Ma värvisin muidu tavalise spray värviga, nii 4-5 korda, iga korra vahel sai kogu karp uuesti õrnalt üle lihvitud, 1000-se liivapaberiga ja siis uus kiht.

Comment

Mahapõlenud Estonia lõppvõimu, siiski mina julgeksin soovitada Lm3886te sisse aretada. Kuna selle originaali parandamine on ikka peavalu. 100 raha eest kivi välja ja sisse joota pole enam mingi problem järgmine kord. Aga ei mingeid silda või paralleeli aetud Tda729x e.
                      Maailm oleks puhas ja süüta
                      kui poleks õllejogurtit
                      - Õ.Õ.

Comment

http://www.album.ee/node/14077962/50095184

Mitte ei leia piltidelt seda, kuidas oled kivi jahutuse isoleerinud korpusesse, või ongi need omavahel püsivalt ühenduses? F-tüübi kiviga pole ju ilmselgelt tegu.
                        S A C
                        Siberian Audio Concept

Comment

kivi võib ju otse jahutuse küljes olla. Miks dielektrik vajalik on?
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

U101l on see 3 kruviga metall kobakas ise radikast isoleeritud.
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
                              kivi võib ju otse jahutuse küljes olla. Miks dielektrik vajalik on?
                              Kui kasutada LM3886F siis küll ,kuna on isoleeritud variant.Radikate isoleerimine võib teatud tingimustel tulekera,pruuni suitsu ning praksatusi esile kutsuda
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                              X