Teade

Collapse
No announcement yet.

Erinevate ruumide koos ja eraldi võimendamine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Erinevate ruumide koos ja eraldi võimendamine?

Tere!
    Küsimus minul selline, mis siin kindlasti on läbi jooksnud, aga kuna masinad muutuvad siis ehk ei panda pahaks kui uuesti vana asi käsil.
    Nimelt soovin teada, mis aparaat (tõenäoliselt av ressiiver) sobiks kõige paremini tegema seda, et ma saan panna umbes kolme tuppa paari kõlareid ning saaksin panna nad nii korraga mängima kui ka paarikaupa. Ühes ruumis oleksid siis tõenäoliselt suuremad kõlarid, aga teistes võiks isegi äärmisel juhul olla üks kõlar paari asemel (kui tehnika ei võimalda paari panna) ja need teised oleksid siis riiulikõlari tasemel, et mitte mõeldud väga suurt mütsu tegema.
    järele mõeldes võiks olla ideaalvariant see, et ühes toas on siis see tüüpiline filmi vaatamise kõlaripunt ja kahes teises toas oleks paarid/üks kõlar. kas niipalju mahub neile masinatele järgi? ja kas siis saab kõiki korraga ja ka toad eraldi mängima panna nii et pole vaja juhtmetega sagida?
    toa suurused on väikesed noh ütleme et kokku mingi 60 ruutu kolm tuba (võimendi võiks siiski olla suurema varuga).
    ja hinnaga on ka nii, et kuni 7000 eek. kas selle hinna sees saab kvaliteedile juba rõhuda? välimus on suht suva, peaasi, et on vastupidav ja hea heliga.
    Oleksin ette tänulik!
    Ps. Ja palun mitte hakata kohe midagi pakkuma, kui see just pole tõesti selline pill, mille sa ka endale koju viivitamatult ostaksid .

Vs: Erinevate ruumide koos ja eraldi võimendamine?

AV-ressidel vist ikka kõik kanalid korraga mängivad ning kui pead silmas, et näiteks ressiivrile lubatavad kuus kõlarit paarikaupa tubade vahel ära jagad, siis ei saa nad vist mitte kõik täisriba kätte. St, kui nn tagakõlarid paned teise tuppa, siis saadki sinna ainult need helisagedused, mis filmi vaatamisel tagakõlaritele mõeldud on.

Lähedane lahendus võiks olla mõni hea stereovõimendi, millele kolm paari kõlareid võimalik taha on ühendada, aga ega seal ka üldiselt käitamise kombinatsioonid lõpmatud ei ole (näit OFF; A; B; C; A+B).

Võimalik, et ka mingi eraldiseisev ümberlülitusplokk võimendi ja kõlarijuhtmepundi vahel ajaks asja ära, aga ei tea ühtki sellist konkreetset toodet.

Lihtsalt arvamus...

Comment

tänud kaasa mõtlemast! mõtlen veel, mida täpselt tahan ja siis küsin uuesti. kas üldse on võimendeid kolme paari kõlarite võimalusega ja nt mis firmadel?

Comment

Tee ise... Või osta 3 eraldi stereovõimu.

Comment

ega need kolmesed väga levinud ei ole, aga kahe kõlaripaariga on küll ja veel, siin foorumiski müügil.
          Ühte, millel juhtumisi kolm paari võimalik taha on ühendada, kaalun siin ise, et kui äkki võtaks ära... Mul küll muud omadused hetkel olulised.

Comment

jätkaks väheke oma küsimust. olen esialgselt välistanud stereovõimendi ning vaatan konkreetselt denonit hetkel.
            1. et kui võrrelda av ressiiverit denon avr1708 ning stereoressiivrit denon dra700ae siis nad on mõlemad madalama otsa hinnaklassist. kas on põhjust vaadata kallimat, et rahuldada hea/väga hea helikvaliteedi nõudmist ning seda, et oleks minimaalselt kõikvõimalikke lisafunktsioone, mida tegelikult ei kasuta?
            2. Ma püüdsin küll uurida, aga küsin üle, et kas konkreetsele av ressiivrile saab panna nii selle tavalise komplekti filmivaatamise kõlareid ja veel lisaks 2 kõlarit teise ruumi (mis siis töötaksid kogu sageduse ulatuses). tal on küll multi zone, aga see eeldab veel ühte võimu. ja kas siis need kaks kõlarit töötavad omaette ka või aint koos teistega?
            3. mul puudub filmi vaatamise kogemus nende erinevate kõlaritega, küsiks, et kas see posu kõlareid annab siis nii hea efekti, et nt stereovõim/ressiiver ja paar korralikke kõlareid jääb kaugele maha?
            tänan!
            muide, mis lingil see kolme paari kõlarite võimalusega on?
            kuivõrd parem on reaalselt stereoressiivri helikvaliteet võrreldes av omaga?
            viimati muutis kasutaja demo; 06 m 2008, 16:59.

Comment

Aktiivkõlaritele pole mõelnud? Siis saaks mõnes toas soovi korral kohapeal voluumi kruvida ja ei pea võimu juurde kõmpima selleks.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Nägin just ühel näitusel selliseid vidinaid: seina sisse sisse süvistatatavad mooduleid, mis pisut suuremad tavalistest voolupistikust. 1 Moodul sisaldab 4 lan'i ja toite sisendit ning 2'te kõlari väljundit. Esipaneelil on lcd display ja juhtnupud. Teisel moodulil on lcd asemel aga kõikvõimalikud sisendid. Kõlareid nägin ka - nagu maalid, 5cm paksud ja erineva mõõdu ning pildiga. Kaablid vajavad muidugi vedamist!
                viimati muutis kasutaja Sully; 07 m 2008, 10:26.

Comment

aktiivide peale pole tõesti hetkel mõelnud. tahaks enne aru saada, mida need mainitud aparaadid teevad või ei tee. keegi ei taha hästi vastata nagu.
                  see moodulite värk on kindlasti uhke, aga arvan, et ei mahu mu eelarvesse ning seina sisse ei tohi ma konkreetses kohas küll midagi süvistada. jääks võimalikult lihtsa variandi juurde hetkel.
                  kuidas on võrreldavad aktiivkõlarite ja passiivide kvaliteet?

Comment

Esmalt postitatud demo poolt
                    3. mul puudub filmi vaatamise kogemus nende erinevate kõlaritega, küsiks, et kas see posu kõlareid annab siis nii hea efekti, et nt stereovõim/ressiiver ja paar korralikke kõlareid jääb kaugele maha?
                    tänan!
                    "Posu" all mõtled 5.1, 7.1, jne süsteemi? Küsimuses vastus juba olemas. See annab jah efekti, aga mitte tingimata kvaliteedi.
                    Samas, kui tahad kuulata SACD-sid ja imetleda multichannel miksimise kunsti, on x.x variant asendamatu. Enamus DVD-sid kah ju 5.1-na produtseeritud. Filmidest ei tea isiklikult midagi, aga muusikaga küll nii.

Comment

posu all jah sellist asja mõtlesin. et ma saan aru, et "ideaal" oleks see, kui on niuke kobedam (~) ressiver nt http://www.denon.ee/?op=body&id=8&cid=144&cgid= ja siis muusika jaoks mingi stereovõimendi (lõppvõim/veel miski) juurde võtta kunagi? kas denon on üldse selle hinnaklassi ressiivrite vallas tegija? või teab keegi miskit paremat?

Comment

võtan uuesti teema üles, vahepeal pole olnud aega tegeleda. kuna tahan aparaati osta kingituseks siis ei taha ostuga väga metsa ka panna.
                        tõstsin natuke latti ning silma jäi onkyo tx sr605 http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=842
                        kuna tean, et inimene kellele ostan, vaatab kindlasti ka filme - ise ma niipalju ei vaata, siis võibolla on av ressiiver talle paras valik.
                        küsimus siis selline, et kas see onkyo väärib oma hinda? erinevates review-des (nt http://reviews.cnet.com/av-receivers...-32430579.html) rõhutati just, et hind on see, miks teda osta tasub. noh eestis on ta igatahes kallim kui neis kohtades kus arvustused tehtud.
                        kas masin väärib hinda nii kinoheli kui ka lihtsalt kahte kõlarit kasutades või on tal 1. vilesid liialt palju ja 2. saaks samaväärse eestist odavamalt.
                        tänan!

Comment

Mina olen oma Onkyo TX-SR604-ga väga rahul. Kino jaoks mõnus, Pure Audio võtmes saad ka stereoheli nautida ja minu arust kaasas parim pult, mida olen kunagi näppinud. Ostusoovituseks niipalju, et kui vähegi kannatab, vaata ringi Saksa Ebay poodides, millest võid leida selle mudeli koos transaga Eestisse praktiliselt poole hinnaga.
                          Minu DIY blogi
                          <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

tänud kommenteerimast! see üle neti ostmine eeldab mingit krediitkaarti vist, või on seal ka muid võimalusi? mis kõlareid muidu kasutad oma onkyoga? kas on plaan ta kauemaks endale jätta või äkki oled midagi huvitavamat enda jaoks leidnud?

Comment

Sõltuvalt väljavalitud poest on erinevad maksevõimalused: Paypal (eeldab krediitkaarti, kasvõi virtuaalset) ja ülekanne on reaalseimad.

Minu süsteemis on Heco Reflexi bassikas, ostetud SC10N+W130SC riiulikõllid esimesteks ja endatehtud neli SC10N+W100SC ruumikõllideks, filtrid isetuunitud. Bassikas on mõne aja pärast vahetumas TIW300-ga, projekt hetkel vaid paberil, kuid jupid olemas.

Ausalt öeldes ma ei ole küll veel mõelnud kodukinosüdame müügile, hetkel on endalgi veel avastamist ja heli veel ei kriibi. Ehk tuleb järgmisena perre mõni asjalikum stereovõim, aga seda nähtavasti siis, kui kõrgema klassi esikõllide ehituse mõte jälle päevakorda tuleb.
                              Minu DIY blogi
                              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Working...
                              X